Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

1 χρόνος PS5: Η κατάσταση στην ελληνική αγορά

*
Το αφιέρωμά μας για το PS5 δεν θα μπορούσε να μην έχει και αναφορά στην ελληνική αγορά. Η κονσόλα ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κάτι για το οποίο κανείς δεν αμφέβαλλε. Η δύναμη του PlayStation brand στη χώρα μας είναι τεράστια και φαίνεται πως και δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να εξαφανιστούν τα πρώτα κομμάτια. Τα προβλήματα διαθεσιμότητας έπληξαν και την ελληνική αγορά πάντως και ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει άμεσα κάποιο κομμάτι για αγορά.

Διαβάστε ακόμη
1 χρόνος PS5
1 χρόνος PS5: Τα καλύτερα games του πρώτου χρόνου
1 χρόνος PS5: Η επόμενη μέρα
1 χρόνος PS5: Μεγάλος διαγωνισμός


Τα καταστήματα εξάντλησαν την πρώτη παρτίδα από τις πρώτες ώρες που άνοιξαν οι προ-παραγγελίες, ενώ κάποιες αλυσίδες έκαναν το λάθος αν αφήσουν την φόρμα προ-αγοράς/προ-παραγγελίας ανοιχτή για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυσαρεστώντας αρκετά έντονα τους πελάτες τους. Οι παραδόσεις συνεχίστηκαν με αργούς ρυθμούς αρχικά, ενώ στη συνέχεια η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως.



Από το καλοκαίρι κι έπειτα, έχουμε πιο τακτές αποστολές συστημάτων στη χώρα μας και αρχίζουν και εμφανίζονται πολλά πακέτα. Πλέον, η διαθεσιμότητα των PS5 γίνεται μόνο σε μορφή πακέτων, αλλά είναι σίγουρα πιο εύκολο να βρει κανείς πλέον να αγοράσει κονσόλα σε σχέση με την κατάσταση πριν από 12 ή 10 μήνες.

Η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι έτσι τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του 2022, όπως τουλάχιστον εκτιμούν αρκετοί άνθρωποι της αγοράς, κάτι που έρχεται να κολλήσει άριστα με τα όσα βλέπουμε να λένε υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών ανά των πλανήτη λόγω της μικρής διαθεσιμότητας ημιαγωγών. Η Sony προσπαθεί να δώσει και μόνη της λύση στο πρόβλημα, αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξει η κατάσταση δραματικά, τουλάχιστον στους επόμενους μήνες.

Ενόψει των μεγάλων λανσαρισμάτων που έρχονται στο πρώτο τρίμηνο του 2022 (Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West), είναι σίγουρο πως θα έχουν μπει αρκετές χιλιάδες κονσόλες στα σπίτια καταναλωτών και η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη και με τις πωλήσεις software. Κάτι τέτοιο, σίγουρα θα βοηθήσει να δούμε και αρκετές ακόμη παραγωγές στα ελληνικά, μιας και η εγκατεστημένη βάση παίζει πάντα ρόλο σε τέτοιες αποφάσεις. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*