Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

DualSense Edge: Τα πάντα για το νέο ασύρματο χειριστήριο του PS5

*
Το DualSense Edge είναι το πρώτο σημαντικό προϊόν του PlayStation για το 2023 και συγκεντρώνουμε για εσάς όλα όσα θέλετε να ξέρετε για αυτό. Η πρόταση της Sony αυτή αφορά κυρίως τους παίκτες που ασχολούνται πιο «επαγγελματικά» με το χόμπι μας, κατεβαίνουν σε αγώνες και τουρνουά ή/και μπλέκονται ενεργά με τα eSports.

Η ανακοίνωση
Τα βασικά χαρακτηριστικά
Η ημερομηνία κυκλοφορίας
Κυκλοφορία και τιμή στην Ελλάδα
Ο σχεδιασμός
Μπαταρία
Τι περιλαμβάνεται στο κουτί αγοράς
Οι εντυπώσεις μας



Η ανακοίνωση στην Gamescom 2022

Στο πλαίσιο της Opening Night Live για την Gamescom 2022, η ανακοίνωση του DualSense Edge προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν υπήρχε και προηγουμένως κάποια σχετική διαρροή. Ο Geoff Keighley έκανε τη σχετική πάσα για το video, όλοι μας το γνωρίσαμε τότε και ανέβηκαν στο PlayStation Blog ταυτόχρονα και κάποιες πρώτες πληροφορίες.




Τα βασικά χαρακτηριστικά

Όπως κάθε «επαγγελματικό» χειριστήριο, έτσι και το DualSense Edge έρχεται να προσφέρει το κάτι παραπάνω από τα απλά controllers για το PS5. Ας δούμε που ξεχωρίζει.

1) Customizable Controls: Ο παίκτης μπορεί να ορίσει συγκεκριμένες εντολές σε συγκεκριμένα πλήκτρα, να καθορίζει τις dead zones (το σημείο που κινείται ένας μοχλός πριν αναγνωριστεί η σχετική εντολή από το εκάστοτε παιχνίδι), αλλά και την αντίσταση των shoulder buttons ή την ένταση της δόνησης.
2) Πολλαπλά προφίλ: Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας προφίλ αντιστοιχίας πλήκτρων, ανάλογα με το τι σας βολεύει καλύτερα και να το αποθηκεύσετε με μεγάλη ευκολία. Μάλιστα, αν έχετε και πολλαπλά προφίλ (ανάλογα τον τύπο κάθε παιχνιδιού), μπορείτε να κινείστε μεταξύ τους χωρίς καν να βγαίνετε από το game
3) Εναλλασσόμενα τμήματα: Το DualSense Edge φέρει μία πληθώρα επιλογών σε ό,τι αφορά τα τμήματα του χειριστηρίου. Μπορείτε να αλλάξετε τα caps των μοχλών με ένα από τα τρία διαθέσιμα σετ (standard, high dome, low down), αλλά και τα πίσω πλήκτρα με ένα από τα δύο διαθέσιμα σετ (half-dome, lever). Ακόμη, μπορείτε να αφαιρέσετε και τα δύο sticks και να αντικαταστήσετε με κάποια άλλα που είναι πιο προσαρμοσμένα στα γούστα σας
4) Οι λειτουργίες του DualSense: Όλα τα παραπάνω έρχονται έξτρα στις λειτουργίες του DualSense που έχουμε ήδη συνηθίσει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Το haptic feedback, τα adaptive triggers, το ενσωματωμένο μικρόφωνο, τα motion controls κτλ έρχονται και εδώ και διατηρούν τον ίδιο ακριβός τρόπο λειτουργίας.

@4timesp Αυτό είναι το #DualSenseEdge, το νέο "επαγγελματικό" ασύρματο χειριστήριο του #PS5 που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε σε ένα limited press event στα γραφεία της #Sony στην Ελλάδα. Γνωρίστε το και αν σας ικανοποιεί, κάντε σήμερα την προ-παραγγελία σας από το δίκτυο συνεργατών του #PlayStation. #DualSense #TikTokGreece #TikTokGaming #Gaming #Accessories #4thePlayers #Controller ♬ original sound - PavlosP


Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Έχοντας αφήσει να περάσουν μερικοί μήνες, η Sony ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου πως το DualSense Edge controller θα διατεθεί παράλληλα σε όλες τις αγορές του πλανήτη στις 26 Ιανουαρίου 2023. Μάλιστα, την ίδια στιγμή αποκάλυψε και ότι ξεκινούν οι προ-παραγγελίες, αλλά και το περιεχόμενο του πακέτου αγοράς.




Κυκλοφορία και τιμή στην Ελλάδα

H Ελλάδα θα υποδεχτεί το DualSense Edge μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα, το ευχάριστο είναι πως παρά την υψηλότερη φορολογία μας, το PlayStation εξασφάλισε πως θα πωλείται και στην ίδια τιμή με την υπόλοιπη Ευρώπη. Οι Έλληνες gamers λοιπόν θα μπορέσουν να αποκτήσουν το DualSense Edge από τις 26 Ιανουαρίου 2023, με τις προ-παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και για τα καταστήματα της χώρας μας. Η τιμή του προϊόντος έχει οριστεί στα €249,99.


Ο σχεδιασμός

Πως όμως εμπνεύστηκε τον σχεδιασμό του DualSense Edge η Sony; Η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε ένα ξεχωριστό video, όπου και ανέλυσε το τι ακριβώς σκέφτηκαν οι επικεφαλής του τομέα και πως προχώρησαν στο να υλοποιήσουν το project αυτού του πιο «επαγγελματικού» χειριστηρίου. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video στη συνέχεια.




Μπαταρία

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που προέκυψαν μετά τα εκτενή hands on που έγιναν στο εξωτερικό, είναι τι γίνεται με την μπαταρία. Όπως φαίνεται, το DualSense Edge θα έχει μικρότερης διάρκειας μπαταρία από το DualSense και για να λυθεί αυτό το ζήτημα, η Sony έχει προσθέσει στο πακέτο αγοράς ένα μακρύ USB καλώδιο φόρτισης. Επίσης, επιβεβαιώθηκε πως το DualSense Edge είναι και συμβατό με την βάση φόρτισης DualSense της ίδιας της Sony που είναι διαθέσιμο από τα καταστήματα εδώ και αρκετούς μήνες.


Τι περιλαμβάνεται στο κουτί αγοράς

Το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει αρκετά πράγματα πέραν του χειριστηρίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα βρείτε. Συγκεκριμένα, πέραν του χειριστηρίου θα βρείτε μια θήκη μεταφοράς, ένα πλεκτό καλώδιο USB, 2 κλασικά καπάκια για τους μοχλούς, 2 καπάκια High Dome, 2 καπάκια Low Dome, 2 κουμπιά πίσω μισού θόλου, 2 κουμπιά πίσω σχήματος μοχλού, αλλά και ένα περίβλημα βύσματος που εξασφαλίζει πως το καλώδιο φόρτισης δεν μπορεί να αφαιρεθεί κατά λάθος από μια απότομη κίνηση την ώρα της δράσης.


Οι εντυπώσεις μας

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το DualSense Edge σε ένα μικρής διάρκειας ραντεβού στα γραφεία του ελληνικού τμήματος του PlayStation, ρίχνοντας μια ματιά στην κατασκευή του, στο περιεχόμενο του πακέτου αγοράς, αλλά και στη συμπεριφορά του σε διάφορα games. Μπορείτε να το βρείτε εδώ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Slipknot92
    • Το πρώτο στοίχημα της Sony για το 2023 το δεύτερο θα είναι το PSVR 2.να δούμε αν θα υπάρξει και τρίτο από πλευράς hardware μέχρι το τέλος του έτους τώρα σχετικά με το χειριστήριο η Sony επιτέλους άκουσε τον κόσμο και βγάζει την δίκη της αντιγραφή του Elite της microsoft και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι καταλαβαίνω τα σχόλια για την τιμή του προσωπικά αν έπαιζα λόγο δουλειάς τόσο πολύ εγώ θα το αγόραζα Day 1 για τον υπόλοιπο κόσμο θα υπάρξουν και εκπτώσεις στο μέλλον εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η διάρκεια της μπαταρίας εγώ αυτό που θα ήθελα να δω σαν αναβάθμιση είναι την μείωση στον χρόνο φόρτισης του χειριστήριου σε σχέση με το αρχικό dualsense αν για παράδειγμα αυτό το τέρας φορτίζει πλήρως μέσα σε ένα διάστημα μεταξύ 30-45 λεπτών τότε εγώ θα είμαι ευχαριστημένος καλορίζικο σε όσους το έχουν παραγγείλει και εξαιρετικό κείμενο παύλο συνέχισε την καλή δουλειά ευχαριστούμε.

*