Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

iPhone 14 Pro: Όλα όσα αναμένουμε για τιμή, χαρακτηριστικά και κυκλοφορία

*
Το iPhone 14 Pro θα είναι η νέα ναυαρχίδα της Apple που θα διατεθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Τι ακριβώς περιμένουμε όπως από τιμή, χαρακτηριστικά και κυκλοφορία;

Το iPhone 14 θα εμφανιστεί στην αγορά με 4 συσκευές, τα iPhone 14 και iPhone 14 Max και τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Φέτος ειδικά εκτιμάται πως η Apple θα διαφοροποιήσει τα βασικά από τα Pro μοντέλα και ως εκ τούτου αυτό το άρθρο εστιάζει στα δεύτερα. Το iPhone 14 Pro θα έχει οθόνη διαγωνίου 6.1 ιντσών και το iPhone 14 Pro Max οθόνη διαγωνίου 6.7 ιντσών. Τα δύο μοντέλα αυτά θα είναι τα πρώτα που θα απαλλαγούν από το notch, καθώς η Apple θέλει να εφαρμόσει μια πιο σύγχρονη και μοντέρνα λύση για τους μπροστινούς αισθητήρες και την selfie camera.


Το σασί τους αναμένεται να είναι από τιτάνιο, η βασική κάμερα 48MP με δυνατότητα εγγραφής 8K, αλλά και εκτιμάται πως θα έχουμε έναν καλύτερο φακό ultrawide. Ακόμη, αναβαθμίσεις αναμένονται και στο εσωτερικό, με τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max να έχουν το A16 chip της Apple.



iPhone 14 Pro: Σχεδιασμός
Αλλαγές ιδιαίτερες στα του σχεδιασμού δεν έχουμε να περιμένουμε, βάσει και των όσων σχεδίων έχουμε δει μέχρι σήμερα. Η πιο σημαντική είναι αυτή της αφαίρεσης του notch, καθώς για πρώτη φορά από το iPhone X κι έπειτα, η Apple θέλει να προχωρήσει σε μια πιο μοντέρνα αισθητική που θα περιορίζει και όσο το δυνατόν λιγότερο τον ωφέλιμο χώρο στην οθόνη. Αντί να μεγαλώσει τα περιθώρια, λοιπόν, και να αφήσει καθαρή όλη την οθόνη, η Apple εκτιμάται πως θα εφαρμόσει στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max μία διαφορετική λύση με δύο οπές. Η μία θα φιλοξενεί την selfie camera (στη λογική punch hole) και η δεύτερη τους αισθητήρες και το hardware του Face ID σε ένα μακρόστενο πλαίσιο που θα θυμίζει χάπι.

Κάτι τέτοιο φαίνεται και από τα πρώτα προστατευτικά καλύμματα που εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο από συνεργάτες της Apple και φαίνεται να επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω (και τη διαφορετική υλοποίηση ανάμεσα στα απλά και τα Pro μοντέλα).



Σε ό,τι αφορά τις διαστάσεις, το iPhone 14 Pro θα έχει πλάτος 71.45 χιλιοστά, ύψος 147.46 χιλιοστά και πάχος 7.85 χιλιοστά. Αντίστοιχα, οι διαστάσεις του iPhone 14 Pro Max θα είναι πλάτος 77.58 χιλιοστά, ύψος 160.7 χιλιοστά και πάχος 7.85 χιλιοστά.



iPhone 14 Pro: Οθόνη
Σε ό,τι αφορά την οθόνη του iPhone 14 Pro, η Apple θα συνεχίσει να προσφέρει 120Hz ProMotion σε LTPO OLED πάνελς, τουλάχιστον για τα δύο ακριβά της μοντέλα. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά δεν υπολογίζεται να δούμε κάτι τρομερά διαφορετικό από τα όσα ξέρουμε ήδη.

iPhone 14 Pro: Χρώματα
Οι πολλαπλές επιλογές χρωμάτων θα βοηθήσουν την Apple να καλύψει και πάλι τα γούστα περισσότερων καταναλωτών. Σύμφωνα με τα όσα εκτιμούν οι αναλυτές και μαρτυρούν διάφορες φήμες μέχρι και σήμερα, το iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max θα κυκλοφορήσουν σε χρώματα graphite, gold, silver και purple.

iPhone 14 Pro: Κάμερες
Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo εκτιμά πως η Apple θα προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις και στους 3 φακούς των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ο βασικός φακός θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα είναι ένας 48MP wide με 21% μεγαλύτερο αισθητήρα και μικρότερο μέγεθος που θα μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση έως και 8Κ.

iPhone 14 Pro: A16 Chip
Οι εκτιμήσεις για το iPhone 14 Pro και το iPhone 14 Pro Max μιλούν για ένα νέο και ταχύτερο chip A16 της Apple, αλλά αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως εξετάζεται σοβαρά τα απλά μοντέλα της σειράς να διατηρήσουν το A15 Bionic chip, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τη διαφορά από τα πιο ακριβά. Το νέο chip θα είναι σχεδιασμένο σε NP4 (5nm), ενώ τα δύο επαγγελματικά τηλέφωνα θα έρχονται με 6GB RAM, αν και κάποια στιγμή ακούστηκε από συνεργάτη της Apple ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε και μια επιλογή για 8GB.

iPhone 14 Pro: 5G και συνδεσιμότητα
Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, τα τηλέφωνα εννοείται πως θα είναι συμβατά με τα δίκτυα πέμπτης γενιάς και μάλιστα η Apple εκτιμάται πως θα χρησιμοποιήσει το Snapdragon X65 modem της Qualcomm, το πρώτο 10 Gigabit 5G modem για την αγορά των κινητών, που προσφέρει και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Οι μέχρι στιγμής αναφορές από τοπικά ΜΜΕ της Ταϊβάν κάνουν λόγο για μια μεγάλη παραγγελία της Apple για τα σχετικά parts από την TSMC.

Στα υπόλοιπα κομμάτια της συνδεσιμότητας, εκτιμάται πως θα προσφέρεται υποστήριξη για WiFi 6E και όλες τις σχετικές τεχνολογίες που θα μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος AR και VR εμπειριών και χαρακτηριστικών που ίσως εμφανιστούν τους επόμενους μήνες.

iPhone 14 Pro: Χωρητικότητα
Στα του αποθηκευτικού χώρου, η Apple κάνει πάντα σχετικά μικρές αλλαγές. Στη σειρά iPhone 13 είδαμε την επιλογή για 1TB και φαίνεται πως στα τηλέφωνα του 2022 ίσως και να φτάσουμε και σε μια επιλογή στα 2TB. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία, καθώς με τις ολοένα και καλύτερες κάμερες, τα αρχεία που δημιουργεί ο χρήστης από τις λήψεις του είναι αρκετά πιο μεγάλα σε όγκο.

iPhone 14 Pro: Με SIM ή όχι;
Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει το αν τα φετινά μοντέλα θα προσφέρουν δυνατότητα χρήσης κάρτας SIM ή θα λειτουργήσουν μόνο με eSIM. Η Apple έχει ζητήσει από τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ να ετοιμαστούν για μια τέτοια προοπτική εδώ και καιρό, ωστόσο υπάρχει μία παράμετρος που -σε συνδυασμό με τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα- ίσως επηρεάσει τις τελικές αποφάσεις: σε πάρα πολλές χώρες, η eSIM δεν υποστηρίζεται από όλους τους παρόχους, κάτι που σημαίνει πως αν υλοποιηθεί ένα τέτοιο πλάνο για τις μεγάλες αγορές, θα πρέπει να κυκλοφορήσουν ανά περιοχές και εκδόσεις που θα δέχονται nano-SIM.

iPhone 14 Pro: Παρουσίαση και κυκλοφορία
Όπως συνηθίζεται (εκτός της χρονιάς που ξέσπασε ο COVID και πήγαν όλα πιο πίσω), η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max κάποια στιγμή μέσα στον Σεπτέμβριο. Tα iPhone 13 παρουσιάστηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και αν πάμε σε μια παρόμοια λογική και φέτος, θα πρέπει να περιμένουμε το σχετικό event στις 13 Σεπτεμβρίου 2022. Από εκεί και πέρα, η κυκλοφορία θα γίνει σε κύματα με τις πρώτες χώρες να παραλαμβάνουν τα τηλέφωνα, πιθανότατα από τις 23 Σεπτεμβρίου κι έπειτα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*