Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dell XPS 13 9310 Review

*
Το νέο Dell XPS 13 9310 είναι μικρό, ελαφρύ, ισχυρό με μεγάλη αυτονομία, γρήγορο επεξεργαστή και πανέμορφη οθόνη.

Η σειρά XPS φορητών υπολογιστών της Dell ήταν ανέκαθεν η κορυφαία της, διαθέτοντας κορυφαία μοντέλα σε επίπεδο εξοπλισμού αλλά και από πλευράς κατασκευής. Τα XPS 13 είναι ουσιαστικά τα ultraportable της Dell και ένα από αυτά είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στα χέρια μας τις τελευταίες 10 μέρες και συγκεκριμένα το Dell XPS 13 9310, ένα 13άρι ultra potrable με εξαιρετική κατασκευή και κορυφαίο hardware.




Η συσκευασία του notebook είναι όμορφη και περιλαμβάνει το ίδιο το σύστημα και ένα φορτιστή στα 45Watt με κατάληξη σε Type-C ο οποίος προσφέρει πραγματικά γρήγορη φόρτιση του υπολογιστώ. Πηγαίνοντας τώρα στο ίδιο το notebook, έχουμε μια ποιοτική κατασκευή κατασκευασμένη κυρίως από αλουμίνιο, αν και η επιφάνεια που βρίσκεται γύρω από το touchpad είναι από ανθρακόνημα.  Πρόκειται για ένα μαζεμένο σε διαστάσεις σύστημα, έχοντας βάρος γύρω στο 1,3 κιλό και πολύ μικρές διαστάσεις. Στη πλάτη της οθόνης βρίσκεται ανάγλυφο το λογότυπο της εταιρείας. Από πλευράς θυρών, βρίσκουμε έξοδο ακουστικών, θύρα για κάρτες Micro SD και δυο Type-C οι οποίες μάλιστα είναι συμβατές με το πρότυπο Thunderbolt 4, ενώ ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες για τη χρήση του φορτιστή,. Ανασηκώνοντας την οθόνη, κάτι που μπορεί να γίνει με το ένα δάχτυλο χωρίς καν να χρειάζεται να κρατάμε το laptop με το άλλο χέρι (σπανίζει αυτή η δυνατότητα) ερχόμαστε σε άμεση επαφή με την εικόνα που θα έχει όποιος χρησιμοποιεί το Dell XPS 13 9310. Η οθόνη διαγωνίου 13,4’’ είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και λειτουργικά. Τα πολύ μικρά bezel δίνουν όμορφη πρώτη εικόνα, με τη web camera να μη πολυφαίνεται αλλά να υπάρχει στο πάνω μέρος της οθόνης. Τα hinges που τη συγκρατούν με το κυρίως σώμα είναι εξαιρετικά στιβαρά, διατηρώντας χωρίς προβλήματα το panel σε όποια γωνία και αν επιλέξουμε, με το «άνοιγμά» της να φτάνει περίπου στις 120 μοίρες.



Η ίδια η οθόνη καλύπτεται από γυαλί Gorilla Glass 6, κάτι πραγματικά σπάνιο σε laptop, ενώ η αναλογία πλευρών της δεν είναι το συνηθισμένο 16:9 αλλά 16:10, λειτουργώντας σε ανάλυση 1920x1200. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει περισσότερος ψηφιακός χώρος στο κάθετο άξονα, κάνοντας καλύτερη τη καθημερινότητα του χρήστη όταν επισκέπτεται σελίδες Internet ή όταν κάνει άλλες εργασίες (επεξεργασία φωτογραφιών/βίντεο, spreadsheets κ.α.). Η φωτεινότητα της οθόνης είναι ιδιαίτερα υψηλή (σύμφωνα με τη Dell φτάνει τα 500 nits) ενώ και χρωματικά τα καταφέρνει μια χαρά, καλύπτοντας το 100% του sRGB και το 90% του DCI-P3. Γενικότερα η οθόνη είναι εξαιρετικά ευχάριστη κατά τη χρήση. Το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας διαθέτει επιπλέον και λειτουργία αφής, η οποία είναι αρκετά χρήσιμη στα Windows, αν και αυτή η έκδοση οθόνη δε κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Υπάρχουν άλλες επιλογές όσον αφορά στην οθόνη, όπως το ίδιο panel χωρίς αφή αλλά και ένα 4K panel με τεχνολογία αφής. Μάλιστα, επειδή τα Dell XPS 13 έρχονται με υποστήριξη Dolby Vision, όσοι επιλέξουν το 4K panel μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα όταν αναπαράγεται συμβατό περιεχόμενο. Η Dolby φροντίζει και για τον ήχο, με το Dell XPS 13 να έχει πιστοποίηση Dolby Atmos και Dolby Atmos for headphones, με τη σχετική εφαρμογή της Dolby να προσφέρει έλεγχο για όλες αυτές της  λειτουργίες.



Γενικότερα όμως στο τομέα του software η Dell έχει φροντίσει ώστε το σύστημα να προσφέρει στο κάτοχό του πολλές επιλογές. Το MaxAudioPro προσφέρει πολλαπλές ρυθμίσεις που αφορούν στον ήχο, ο οποίος είναι πραγματικά εξαιρετικός, αν αναλογιστούμε δε και το μικρό πάχος του υπολογιστή. Τα ηχεία είναι τοποθετημένα στη δεξιά και αριστερή κάτω πλευρά του υπολογιστή, αλλά είναι έτσι σχεδιασμένο το σασί που τους επιτρέπει να στέλνουν σωστά τον ήχο στο χρήστης. Η εφαρμογή CinemaColor διαθέτει τέσσερις έτοιμες χρωματικές προρυθμίσεις (movie, evening, sports και animation) με κάθε μια από αυτές να αλλάζει τα χρώματα αντίστοιχα. Το καλύτερο είναι όμως το Dell Power manager, μια πραγματικά εξαιρετική εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει όπως θέλει ότι έχει να κάνει με τη μπαταρία, τη φόρτισή της και τη θερμική διαχείριση του υπολογιστή. Οι επιλογές είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει κανείς τους συνδυασμούς που τον βολεύουν ώστε να έχει πάντα το Dell XPS 13 φορτισμένο όταν το χρειάζεται και με τη μέγιστη δυνατή αυτονομία. Και μιας που είπαμε αυτονομία, η εταιρεία δίνει έως 14 ώρες, με τις δικές μας δοκιμές να μας δίνει περίπου 8-9 ώρες video streaming σε μέγιστη φωτεινότητα.



Το πληκτρολόγιο είναι μεγάλο και έχει καλή αίσθηση, με το χώρο που βρίσκεται από κάτω του να είναι επαρκής για να στηριχτούν οι παλάμες. Το αρκετά μεγάλο touchpad έχει καλή ποιότητα κύλισης του δαχτύλου. Ένα πλήκτρο στο οποίο πρέπει να αναφερθούμε ξεχωριστά είναι το power button, στο πάνω δεξί άκρο του πληκτρολογίου, καθώς και αυτό έχει διπλό χαρακτήρα, λειτουργώντας παράλληλα και σαν αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος. Λειτουργεί στα πλαίσια του Windows Hello και είναι εξαιρετικά ακριβής και γρήγορος σε αυτό που κάνει. Όσον αφορά τώρα στα ενδότερα του Matebook Χ Pro, αυτό είναι εφοδιασμένο με ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel 11η γενιάς (Core i7-1165G7), ο οποίος προσφέρει 8 threads και συνοδεύεται από 16GB μνήμης σε dual channel.  Ο συνδυασμός προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις για τη κατηγορία, ειδικά αν αναλογιστούμε το μικρό πάχος της συσκευής. Το σύστημα αποθήκευσης βοηθάει με τη σειρά του ώστε όλα να γίνονται γρήγορα. Πρόκειται για έναν NVMe δίσκο χωρητικότητας 1 TΒ. Χάρη σε αυτόν τα πάντα φορτώνονται εξαιρετικά γρήγορα. Όσον αφορά στα γραφικά, τον έλεγχό του αναλαμβάνει το ενσωματωμένο στο CPU υποσύστημα Iris Graphics Xe, το οποίο είναι υπεραρκετό όσον αφορά στις εργασίες των Windows, ενώ μπορεί να υποστηρίξει και ελαφρύ gaming σε χαμηλότερες από τη native της οθόνης αναλύσεις.



Να σημειώσουμε πως ακόμα και σε συνθήκες πλήρους φόρτου της CPU (100% για αρκετή ώρα), το notebook ζεσταίνεται ελάχιστα, ενώ και οι ανεμιστήρες του δε λειτουργούν παρά μόνο αφού περάσουν 4-5 λεπτά χρήσης στο 100%. Σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ακόμα και με το σύστημα συνδεδεμένο στο ρεύμα όπου μπορεί και να φτάσει στις μέγιστες συχνότητες λειτουργίας του ο επεξεργαστής, δύσκολα θα ακούσει κανείς τον ανεμιστήρα να λειτουργεί. Συνολικά, το notebook είναι μια εξαιρετική συσκευή για εργασία και διασκέδαση και σε συνδυασμό ότι έρχεται με τη 2ετή εγγύηση Dell Premium Support, αποτελεί μια ασφαλή πρόταση για όσους θέλουν ένα εργαλείο δουλειάς το οποίο μπορεί να μετατραπεί και σε ένα προσωπικό σταθμό διασκέδασης όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Βέβαια, τα χρήματα που απαιτούνται για να το αποκτήσει κανείς δεν είναι λίγα, ξεπερνώντας τα €2000. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία ποιότητα κατασκευής
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Όμορφη οθόνη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Λίγες θύρες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Dell

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Dell

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Dell

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*