Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Android malware από κινέζικη διαφημιστική μόλυνε 10 εκ. συσκευές

Το Android malware HummingΒad, το οποίο ανακαλύφθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Check Point τον Φεβρουάριο, έχει μολύνει 10 εκατομμύρια συσκευές μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με την Check Point, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προέλευση του HummingBad. Πιο συγκεκριμένα, η κινέζικη διαφημιστική εταιρεία Yingmob ευθύνεται για τη δημιουργία και διάδοση του malware, αξιοποιώντας το για να εγκαταστήσει rootkits σε συσκευές με λειτουργικό Android. Με τον πλήρη έλεγχο των συσκευών στα χέρια της, η Yingmob κερδίζει μέχρι και $300.000 από δόλια εγκατάσταση εφαρμογών και κλικ σε διαφημίσεις. Η Check Point υποστηρίζει πως το HummingBad αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως οι εταιρείες ανάπτυξης malware μπορούν να αυτοσυντηρηθούν. «Εμψυχωμένες από αυτή την ανεξαρτησία, η Yingmob και άλλες ομάδες σαν εκείνη μπορούν να εστιάσουν στην τελειοποίηση των ικανοτήτων τους και να οδηγήσουν τις καμπάνιες malware σε εντελώς νέες κατευθύνσεις, μία τάση που πιστεύουμε πως θα κλιμακωθεί», επισημαίνουν οι ερευνητές της Check Point. «Για παράδειγμα, οι ομάδες μπορούν να ενώσουν τους πόρους των συσκευών για να δημιουργήσουν ισχυρά botnets, έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού βάσεων δεδομένων αποτελούμενων από συσκευές ώστε να διεξάγουν επιθέσεις υψηλής στόχευσης ή μπορούν να δομήσουν νέες ροές εσόδων μέσα από την πώληση της πρόσβασης σε συσκευές υπό τον έλεγχό τους στον εκάστοτε πλειοδότη».

Πέρα από τα θύματα του HummingBad, η Yingmob ελέγχει περίπου 85 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως και διαθέτει φυσικά την ικανότητα πώλησης της πρόσβασης σε αυτές. Παρότι οι επιθέσεις της είναι παγκόσμιου βεληνεκούς, τα περισσότερα θύματά της βρίσκονται στην Κίνα και την Ινδία, με 1,6 και 1,3 εκατομμύρια μολυσμένους χρήστες αντίστοιχα. Τέλος, ούτε οι χρήστες iOS είναι ασφαλείς από τις επιθέσεις της Yingmob, σύμφωνα με τους ερευνητές, αφού το Yispecter iOS malware αποτελεί ένα ακόμη δημιούργημά της.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*