Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloomberg: Το Nintendo Switch Pro έρχεται φέτος με 7ιντση OLED και δυνατότητα 4Κ απεικόνισης

*
Νέο ρεπορτάζ του Bloomberg αναφέρει πως η Nintendo ετοιμάζεται να δώσει στην κυκλοφορία φέτος το Nintendo Switch Pro και μάλιστα έχει κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Το κείμενο αναφέρει πως τις OLED οθόνες του Nintendo Switch θα κατασκευάσει η Samsung και η διαγώνιός τους θα είναι 7 ιντσών. Η ανάλυσή της νέας κονσόλας σε portable mode θα είναι 720p και το σχετικό panel θα μπει σε μαζική παραγωγή τον Ιούνιο, για να παραδοθεί στα εργοστάσια συναρμολόγησης μέσα στον Ιούλιο. Για λόγους σύγκρισης, το τωρινό μοντέλο του Nintendo Switch έχει LCD panel 6.2 ιντσών, ενώ το Nintendo Switch Lite LCD panel 5.5 ιντσών, και τα δύο σε ανάλυση 720p. Σε ό,τι αφορά την απεικόνιση σε docked mode, η νέα και πιο ισχυρή έκδοση της κονσόλας θα μπορεί να προσφέρει ανάλυση 4Κ. Το Bloomberg σημειώνει πως στόχος της Nintendo είναι να ρίξει την νέα και ισχυρή έκδοση του Nintendo Switch στην φετινή εορταστική περίοδο.



Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως φήμες για το Nintendo Switch Pro έχουν ήδη ξεκινήσει και πάλι να κινούνται στο διαδίκτυο, καθώς τον Ιανουάριο ένας dataminer εντόπισε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε ένα firmware update του Nintendo Switch. Σύμφωνα με αυτόν, η κωδική ονομασία της νέας κονσόλας είναι Aula και το αναβαθμισμένο μοντέλο θα χρησιμοποιεί το Mariko (Tegra X1+) SoC που είδαμε και στην έκδοση του Nintendo Switch που βγήκε το 2019. Στο σχετικό firmware update γίνεται αναφορά και σε ένα Realtek chip που προβάλλεται ως «4K UHD multimedia SoC», το οποίο ωστόσο δεν θα βρίσκεται στην κονσόλα, αλλά στο νέο dock. Ως εκ τούτου, οι πληροφορίες του Bloomberg φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από εδώ, αφού η ανάλυση στην οθόνη της κονσόλας θα παραμείνει στα επίπεδα του 720p.

Με τα προβλήματα που υπάρχουν βέβαια στις διάφορες γραμμές παραγωγής, αν όντως η Nintendo θέλει να κάνει φέτος το λανσάρισμα, θα χρειαστεί να μάθουμε όλους τους συνεργάτες της που έχουν αναλάβει τα διάφορα parts, αλλά και σίγουρα τον αριθμό των κονσολών που θα ρίξει αρχικά στην αγορά. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
7 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Το πιο "δύσκολο" κομμάτι πιστεύω είναι αυτό με την ανάλυση. Πως γίνεται μια κονσόλα ταυτόχρονα να έχει 720p αρκετά παλιά ανάλυση και παράλληλα να προσφέρει και 4k. Θα είναι λίγο σαν να παλεύει τον εαυτό του, επίσης σε τέτοιες εποχές δεν το βλέπω να βγαίνει κάτι. Για το 2022 το συζητάμε, πρέπει όμως να δούμε και την κατάσταση πως θα είναι.

      • joehok
      • Δεν ξέρουμε τι boost θα δίνει το νέο dock αλλά φανταζόμαστε ενα dynamic 4k που θα ανεβοκατεβαίνει η ανάλυση συνεχώς και με απλά textures....σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι η μπαταρία.

        • T_K_L_L_LUIGI
        • Από τη στιγμή που κρατάει την φύση του φορητού, ναι συμφωνώ ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του είναι η μπαταρία. Δεν θα μου έκανε βέβαια η εντύπωση να υπάρχει κάτι σε quick charge και όχι απαραίτητα μεγάλη διάρκεια μπαταρίας. θα δείξει όμως, ίσως γιαυτό η φήμες να αναφέρουν ότι κρατάνε χαμηλή ανάλυση στο φορητό για να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η διάρκεια της μπαταρίας τους σε λογικά επίπεδα. Σαφώς και η ύπαρξη ενός ξεχωριστούς chip στο dock το οποίο δεν θα καταναλώνει καθόλου ρεύμα από την κονσόλα, βοηθάει και σε αυτό.

      • Volga
      • Γινεται αναφορά για Amoled οπότε και μόνο από αυτό, υπάρχει αρκετή διαφορά και κέρδος μπαταρίας γιατί δεν φωτίζονται τα μαύρα.

        Τώρα για την ανάλυση, γιατί να "παλεύει" με τον εαυτό του. Η κονσόλα λογικά θα έχει δύναμη απλά το panel είναι 720p. Σαν να έχεις ένα καλό PC που σηκώνει πχ 4κ αλλά εχεις ένα monitor 720p. Τι πρόβλημα να υπάρχει; Εγώ απλά αναρωτιέμαι τι δυνατότητες έχει από θέμα γραφικών. Θα είναι κάτι που θα μπορεί να τρέξει next gen games ή απλά θα παίζει τα games του Switch σε καλύτερη ανάλυση;

        • T_K_L_L_LUIGI
        • Το "πρόβλημα" που αναφέρω, είναι η μετάβαση από μια οθόνη χαμηλής ανάλυσης(720p) σε μια οθόνη με την σύγχρονη υψηλή ανάλυση(4Κ) και κατά πόσο οι καταναλωτές θα νιώσουν ικανοποιημένοι πηγαίνοντας σε αυτή τη νεα έκδοση της κονσόλας. Στην τωρινή έκδοση της κονσόλας έχουμε μετάβαση από 720p σε 1080p η οποία είναι αρκετά κοντά και δεν το επηρεάζει αρνητικά.

          Σκέψου όμως πως θα νιώσεις να παίζεις σε μια κονσόλα που προσφέρει ταυτόχρονα 720p και 4k, η διαφορά μεταξή των αναλύσεων είναι χαοτική, δεν λέω ότι θα είναι άσχημη η απεικόνηση(φαντάσου παίζω ακόμα μερικά παιχνίδια στο 3ds). Eπίσης πως θα νιώσεις αν παίζεις το ίδιο παιχνίδι σε ανάλυση 720p και 30 fps και μετά στην τηλεόραση σου να παίξεις το ίδιο παιχνίδι σε ανάλυση 2k performance mode σε 60fps; Δεν θα νιώσεις ότι "αδικείτε" η φορητή φύση της κονσόλας; Δεν θα πιστέψει ο κόσμος ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια νέα κονσόλα αλλά για ένα απλό "ξεκλείδωμα" σε 4k;

          Aν λάβουμε υπόψιν το άρθρο του digital foundry για το mariko chip, δεν μπορούμε να περιμένουμε τρελά πράγματα. Ίσως ένα 10-15%+ στην απόδοση του framerate, μιας και η κύρια βελτίωση θα έρθει στις θερμοκρασίες και στην κατανάλωση της κονσόλας. Οπότε αναμένουμε μια παρόμοια κονσόλα, με σχεδόν διπλάσια διάρκεια μπαταρίας και μια καλύτερη οθόνη λόγο oled. Στο dock θα βρίσκεται η νεα δύναμη της κονσόλας η οποία δύναμη όμως δεν θα πρέπει να προσφέρει "διπλάσιο" framerate από την απλή έκδοση, μιας και αυτό θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο πως θα φαίνεται στον κόσμο να πηδάει στο ίδιο παιχνίδι από μια χαμηλή ανάλυση και framerate σε μια υψηλότερη ανάλυση και υψυλότερο framerate.

          Το κατα πόσο θα πάνε οι ίδιοι καναταλωτές που σκάσανε το 300+ για το switch 1.0, για να πάνε σε ένα revision που στην χειρότερη θα χρειάζεται το ίδιο ποσό, είναι ένα επίσης ενδιαφέρον θέμα.

          Ολα αυτά τα λεω φυσικά διαβάζοντας φήμες και μπορεί να μην έχουν καμία αξία. Μπορεί στο τέλος να έχουμε μια εντελώς καινούργια κονσόλα, αν και το βρίσκω απίθανο λόγο της κατάστασης. Και για να κλείσω, προσωπικά περιμένω μια "καινούργια" κονσόλα, ισχυρή με μεγάλη μπαταρία και τη δυνατότητα να περάσουμε σε ακόμα καλύτερα παιχνίδια, το υβρίδιο είναι εδω για να μείνει μιας και με τις πωλήσεις που έχει κάνει το βρίσκω απίθανο να πάει σε home console η Nintendo. Ίσως σε 6-7 χρόνια να έχουμε επιστροφή στις ρίζες, αλλα για την ώρα πιστεύω ότι θα παραμείνει σε αυτό το μοντέλο.

        • Volga
        • 720p σε 7 ιντσες όμως και μάλιστα από 20 εκατοστά απόσταση. Μετράνε πολύ οι ιντσες σε αυτό.

*