Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Φήμη: Τελικά το διπλό punch hole των iPhone 14 Pro/Max θα εμφανίζεται ως ένα ενιαίο pill-shaped notch

*
Με βάση τις έως τώρα φήμες, γνωρίζαμε πως τα νέα iPhone 14 Pro και Pro Max θα εγκατέλειπαν το notch έπειτα από πέντε χρόνια, για χάρη ενός διπλού punch hole, το οποίο θα περιλάμβανε ένα punch hole και ένα pill, με ένα κενό ανάμεσά τους.

Μια είδηση της τελευταίας στιγμής, η οποία έρχεται από πληροφορίες που έδωσε στο MacRumors ένας ανώνυμος tipster, λέει, πως τελικά, δεν θα υπάρχει το κενό ανάμεσα στο punch hole και στο pill, όταν η οθόνη είναι ενεργοποιημένη. Ουσιαστικά θα δείχνει σαν ένα notch σε σχήμα χαπιού.


Το MacRumors υποστηρίζει πως η Apple προέβη σε αυτή την ενέργεια για λόγους αισθητικής. Έτσι, επέλεξε να απενεργοποιήσει τα pixels ανάμεσα στο punch hole και στο pill, δημιουργώντας τη ψευδαίσθηση ότι είναι ένα ενιαίο notch, για να αποσπά λιγότερο την προσοχή του χρήστη κατά την προβολή περιεχομένου στην οθόνη.

Τη φήμη αυτή, ήρθε να επιβεβαιώσει ο πασίγνωστος και έγκυρος δημοσιογράφος του Bloomberg, Mark Gurman, λέγοντας πως θα μοιάζει σαν μια πλατιά εγκοπή σε σχήμα χαπιού και ότι η ύπαρξη αυτού του διαχωρισμού θα φαινόταν περίεργη κατά τη χρήση.

Επίσης, το 9to5Mac, ισχυρίζεται, μέσω μιας πηγής που έχει γνώση των σχεδίων της Apple, πως το κενό μεταξύ των δύο εγκοπών θα χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση ενδείξεων απορρήτου για το μικρόφωνο και την κάμερα. Επιπλέον, η Apple σχεδιάζει να επιτρέψει στους χρήστες να κάνουν ταπ σε αυτούς τους δείκτες για να δουν μια σαφή λίστα με ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν (και ίσως χρησιμοποίησαν πρόσφατα) το μικρόφωνο και την κάμερα.

Τέλος, η πηγή του 9to5Mac προσθέτει ότι η Apple σχεδιάζει επίσης ένα redesign στο camera app, το οποίο για την ώρα δεν έχει κλειδώσει, όπου τα περισσότερα από τα κουμπιά μετακινούνται στο επάνω μέρος της οθόνης. Για παράδειγμα, το κουμπί για την ενεργοποίηση του flash και της live φωτογραφίας, είναι πλέον τοποθετημένα στο status bar, ενώ οι πιο προχωρημένες ρυθμίσεις φωτογραφίας και βίντεο βρίσκονται ακριβώς κάτω από τις εγκοπές της οθόνης. Αυτή η αλλαγή θα δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο camera preview, μετακινώντας τα κουμπιά προς τα πάνω και κάποια από αυτά στο status bar.

Τα iPhone 14 Pro και 14 Pro Max αλλά και όλα τα υπόλοιπα της σειράς, μαζί με τα Apple Watch 8, θα αποκαλυφθούν επίσημα στις 7 Σεπτεμβρίου σε in-person event που θα πραγματοποιηθεί στο Steve Jobs Theater του Cupertino campus της Apple και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω streaming.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*