Η Sony επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει το τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ιαπωνική εταιρεία επενδύσεων, με την συμφωνία να ολοκληρώνεται μάλιστα μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση, ένα μέρος του τμήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 250 με 300 άτομα, αναμένεται να προσληφθεί από την Japan Industrial Partners. Μετά την ολοκλήρωση του deal, η Sony θα συμμετέχει με μικρό ποσοστό στη νέα εταιρεία, η οποία θα συσταθεί και θα διαχειρίζεται το brand VAIΟ.

Ο ιαπωνικός κολοσσός επικεντρώνεται πλέον στην αύξηση της παραγωγής των high-end τηλεοράσεων, καθώς και στη παραγωγή smartphones και tablets. Σημειώνεται, τέλος, ότι ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, η Sony αναμένει να απολύσει περίπου 5.000 εργαζόμενους μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2014.
Έπεσε το PlayStation Network!
Πωλείται έτσι όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις...
και απαραιτητες πλεον απολυσουλες. χαλαρα
5,000!! πωωω.....καλά.....
Κριμα για τους 5.000 ανθρωπους,να δουμε τι πρωτοποριακο θα κανουν με τις τηλεορασεις και τα tablets τωρα
Θα μπορουσε οπως πωληθει το τμημα υπολογιστων να παει και το προσωπικο μαζι και οσοι μεινουν να διανεμηθουν στα υπολοιπα τμηματα, αλλαγη περιβαλοντος για τους εργαζομενους και φρεσκες ιδεες. Παρολα αυτα επιλεγουν την ευκολη λυση της απολυσης, δυστυχως
Γιατί δν τα δίνουν δωρεάν να μν χάσει και ο κόσμος τις δουλειές του;Μόνο για gamers νοιάζονται;