Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WWDC 2020: Αποκαλύφθηκαν τα iOS 14 και iPadOS 14

*
Παρά την περίεργη χρονιά η Apple είχε πολλά να πει καθώς αποκάλυπτε τα iOS 14 και iPadOS 14, για iPhone/iPod Touch και iPad αντίστοιχα.

Στο iOS 14 τα widgets αλλάζουν, διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη, μπορούν να μένουν στην οθόνη τους ή να «προσγειώνονται» σε οποιαδήποτε άλλη οθόνη με εφαρμογές. Οθόνες εφαρμογών μπορούν να κρυφτούν ενώ όλα ομαδοποιούνται για εύκολη εύρεση στο App Library που είναι η νέα αλλά τελευταία «σελίδα» μετά από εκείνες που έχει ο χρήστης.


Με τα App Clips ο χρήστης θα μπορεί να χρησιμοποιήσει εφαρμογές που δεν έχει εγκαταστήσει κανονικά στη συσκευή του, για να κάνει κάτι γρήγορα όπως π.χ. να πληρώσει ή να κάνει κράτηση μέσω της επίσημης εφαρμογής του εμπόρου. Βελτιώσεις βλέπει και η εφαρμογή Messages με τη δυναότητα καρφιτσώματος συνομιλιών, mentions, threading και inline replies.

Υποστηρίζεται πλέον Picture in Picture για video, για να συνεχίσει να είναι χρήσιμο το τηλέφωνο καθώς ο χρήστης παρακολουθεί παράλληλα κάτι.

Επιπλέον οι εφαρμογές θα δείχνουν τι δεδομένα κρατούν, για ποιο λόγο και αν τα μοιράζονται με τρίτους, από τη σελίδα τους στο App Store κιόλας, για να ξέρει ο χρήστης τι να περιμένει πριν καν κατεβάσει μια εφαρμογή και χρειαστεί να ρυθμίσει τις άδειες που τις δίνει.



Όλα ισχύουν και για iPadOS 14, ενώ προστίθενται και λειτουργίες που έχουν περισσότερο νόημα σε iPad. Για παράδειγμα το χειρόγραφο κείμενο μπορεί πλέον να τροποποιείται όπως και το απλό κείμενο. Ο σχεδιασμός των εφαρμογών έχει ανανεωθεί με ευρύχωση πλαϊνή μπάρα και πιο μαζεμένη μπάρα εργαλείων για πρόσβαση στα πάντα σε λιγότερα βήματα. Βελτιώσεις έχουμε και στο Search που φαίνεται να ακολουθεί τα χνάρια του Spotlight σε macOS. Μπορεί να αναλάβει εύρεση αρχείων, πληροφοριών, εφαρμογών, απευθείας αναζήτηση στο διαδίκτυο κ.λπ.

Αυτά και πολλά άλλα που έρχονται θα βρείτε εδώ και εδώ.

Η public beta και για τα δύο λειτουργικά συστήματα ξεκινά εντός Ιουλίου ενώ το iOS 14 υποστηρίζει οποιοδήποτε iPhone κυκλοφόρησε από το 2015 κι έπειτα ενώ το iPadOS 14 υποστηρίζει όλα τα iPad Pro, iPad Air 2 ή νεότερο και iPad 5ης γενιάς ή νεότερο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*