Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Βελτιώσεις στο ρυθμό ανανέωσης πολλαπλών οθονών έρχονται στα Windows 11

*
Η Microsoft κάνει όλο και πιο βολική την χρήση υψηλών ρυθμών ανανέωσης σε πολλαπλές οθόνες στα Windows 11. Συγκεκριμένα, δοκιμάζει ένα update όπου ο ρυθμός ανανεώσης ρυθμίζεται αυτόματα σε πολλαπλές οθόνες ανάλογα το περιεχόμενο που προβάλλεται. Αυτό με τη σειρά του θα εξοικονομεί περισσότερη ενέργεια και δεν θα επιβαρύνει τόσο πολύ τις κάρτες γραφικών.

Η εταιρία σε ένα blog post του Windows Insider αναφέρει: "Έχουμε βελτιώση την λογική του ρυθμού ανανέωσης για να επιτρέψουμε διαφορετικούς ρυθμούς σε διαφορετικές οθόνες, ανάλογα το ρυθμό που υποστηρίζουν οι εκάστοτε οθόνες καθώς και το τι προβάλλεται σε αυτές. Αυτό θα βοηθήσει στο multi-tasking όπως το να παίζει κάποιος ένα παιχνίδι ενώ παράλληλα βλέπει ένα video".

Αν έχετε πολλαπλές οθόνες που υποστηρίζουν μεγάλο βαθμό ανανέωσης και τις 'τρέχετε' στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τότε ανεβάζεται την ενέργεια που καταναλώνει η κάρτα γραφικών. Για παράδειγμα, οι κάρτες γραφικών της σειράς RTX 30 και RTX 40 της NVIDIA έχουν το Zero RPM mode όπου οι ανεμιστήρες της κάρτας δεν γυρνούν όταν βλέπετε ένα video σε μια μόνο οθόνη. Αν βάλετε μια δεύτερη οθόνη υψηλού ρυθμού ανανέωσης, αυτή αρκετές φορές απενεργοποιεί το Zero RPM mode και οι ανεμιστύρες της GPU συνεχίζουν να γυρνούν.


Με τη νέα αναβάθμιση, η Microsoft ίσως να καταφέρει να κρατήσει ενεργό το Zero RPM mode ανεξαρτήτως το refresh rate των οθωνών. Αυτή την στιγμή, για να παραμείνει ενεργό το mode αυτό, ο χρήστης θα πρέπει να μειώσει το ρυθμό ανανέωσης της δεύτερης οθόνης.

Η Microsoft δοκιμάζει την παραπάνω αναβάθμιση σε Windows 11 test builds και θα είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*