Η πληροφορία προέρχεται από τον Jez Corden, γνωστό για τις διασυνδέσεις του στη βιομηχανία, ο οποίος ανέφερε στο podcast Xbox Two ότι έχει λάβει σχεδόν επιβεβαιωμένες πληροφορίες από πολλαπλές πηγές σχετικά με την υλοποίηση της συμβατότητας αυτής. Ο ίδιος τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία στην κοινότητα πως το επόμενο Xbox θα είναι περισσότερο σαν PC ή θα βασίζεται σε τρίτους κατασκευαστές, ωστόσο οι πηγές του διαβεβαιώνουν πως η Microsoft θα συνεχίσει να προσφέρει δικό της hardware με πλήρη υποστήριξη για τα υπάρχοντα παιχνίδια.
Οι κάτοχοι Xbox One, Xbox Series X/S και όσοι έχουν παιχνίδια από το backward compatibility πρόγραμμα του Xbox 360 θα μπορούν να τα παίξουν στην επόμενη κονσόλα Xbox χωρίς περιορισμούς ή ανάγκη εξομοίωσης. Όλα τα ψηφιακά και φυσικά παιχνίδια που ήδη ανήκουν στους παίκτες θα είναι προσβάσιμα, εφόσον ανήκουν στο πρόγραμμα συμβατότητας. Η υλοποίηση σε επίπεδο hardware υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και απρόσκοπτη εμπειρία, όπως έχουμε δει ήδη στις Series X/S.
Η φήμη αφορά κυρίως τα παιχνίδια που έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα backward compatibility της Microsoft. Δεν είναι σαφές αν θα προστεθούν περισσότερα παλαιότερα παιχνίδια στο μέλλον. Η Microsoft δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά έχει δηλώσει δημόσια ότι η διατήρηση της συμβατότητας και της διαχρονικότητας των παιχνιδιών αποτελεί προτεραιότητά της για το μέλλον του Xbox.



Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity