Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

H AMD ανακοίνωσε τη σειρά chipsets Ryzen Z1, προορισμένα για τις νέες φορητές κονσόλες

*
H AMD ανακοίνωσε τη σειρά chipsets Ryzen Z1, που αναπτύχθηκαν ειδικά για την επόμενη γενιά φορητών κονσολών. Τα Ryzen Z1 και Ryzen Z1 Extreme βασίζονται στην αρχιτεκτονική 4nm Ryzen Zen 4 και είναι εφοδιασμένα με RDNA 3 GPUs. Αρχικά θα είναι διαθέσιμα μόνο για συσκευές της Asus και αργότερα θα ακολουθήσουν επιπλέον κατασκευαστές.

Το AMD Ryzen Z1 έρχεται με εξαπύρηνη Zen 4 CPU και δώδεκα threads, ενώ το κομμάτι της GPU καλύπτεται από τέσσερις πυρήνες RDNA 3. Υπάρχουν 22MB μνήμης cache και η AMD υποστηρίζει ότι οι επιδόσεις του Ryzen Z1 chipset μπορεί να αγγίξουν τα 2,8 teraflops.


Το Ryzen Z1 Extreme διαθέτει οκταπύρηνη Zen 4 CPU με δεκαέξι threads, δώδεκα πυρήνες RDNA 3 GPU και 24MB. Οι επιδόσεις του φτάνουν τα 8,6 teraflops.

Παρακάτω μερικά δείγματα των επιδόσεων της σειράς Ryzen Z1.



Και τα δύο chipsets υποστηρίζουν συνδέσεις μέσω USB 4 και μνήμες LPDDR5 & LPDDR5X. Ακόμα διαθέτουν AMD Radeon Super Resolution (RSR) upscaling, Radeon Chill, Radeon Image Sharpening και AMD Link.

Το σχετικό δελτίο τύπου της AMD αναφέρει ότι το Asus ROG Ally θα γίνει διαθέσιμο και με τα δύο chipsets. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*