Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η AMD διορθώνει τα προβλήματα της σειράς επεξεργαστών Ryzen 7000 X3D

*
Η AMD πηρέ θέση σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν στους επεξεργαστές Ryzen 7950X3D και 7800X3D, καθώς κυκλοφόρησε ένα BIOS firmware update που περιορίζει την ηλεκτρική τάση στα AM5 socket για τις μητρικές πλακέτες.

Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία των επεξεργαστών αρκετοί χρήστες στο Reddit και το YouTube ανέφεραν πως αντιμετώπισαν προβλήματα με τις θερμοκρασίες των επεξεργαστών, που είχαν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στους επεξεργαστές και τις μητρικές πλακέτες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της AMD, Matthew Hurwitz στο Verge η AMD έχει εντοπίσει το πρόβλημα και έχει διανείμει το νέο AMD Generic Encapsulated Software Architecture, που περιορίζει την ροή ρεύματος στις AM5 motherboards, ώστε να αποτρέψει τους επεξεργαστές να λειτουργήσουν με κατανάλωση παραπάνω από την προγραμματισμένη, έχοντας ως “πλαφόν” το SOC voltage στα 1.3 volt. Ανάμεσα στους περιορισμούς, η AMD έχει απενεργοποιήσει την επιλογή του overclocking για τους Ryzen X3D, χωρίς να αποτρέπει τους κατόχους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Precision Boost Overdrive (PBO). Ο Matthew Hurwitz αναφέρει επίσης πως οι κατασκευαστές των μητρικών θα κυκλοφορήσουν το νέο BIOS update εντός των επόμενων ημέρων και ενημερώνει τους κατόχους να ελέγξουν ότι το hardware τους διαθέτει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*