Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η AMD υπόσχεται «extreme gaming laptops» μέσα στο 2023

*
Ένα πρωτότυπο γεγονός που έλαβε χώρα το 2020, ήταν ότι η AMD κέρδισε για πρώτη φορά στην κατηγορία «best gaming laptop». Μέχρι το Asus Zephyrus G14, δεν είχε αεμφανιστεί στην αγορά laptop εξοπλισμένο με AMD CPU και GPU το οποίο να ζορίσει τον ανταγωνισμό. Έκτοτε, η φήμη της AMD την έκανε να θέσει τους στόχους της ψηλότερα και ένα AMD laptop πλέον δεν θεωρείται φθηνό. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πως χτίζει μια νέα CPU η οποία στοχεύει στην κορυφή των επιδόσεων gaming. Σύμφωνα με την AMD, η νέα σειρά CPUs θα έχει τους περισσότερους πυρήνες, τα περισσότερα threads και την μεγαλύτερη μνήμη cache μέχρι σήμερα.

Η νέα σειρά των CPU έχει κωδική ονομασία «Dragon Range» και θα καταναλώνει το λιγότερο 55W TDP, αρκετή ισχύ δηλαδή για να συνυπάρξει με τα υπόλοιπα gaming laptops σύμφωνα με τον διευθυντή τεχνικού marketing Robert Hallock.


H παραπάνω εικόνα δείχνει πως τα νέα laptops θα είναι 20mm σε πάχος, ενώ η σειρά Phoenix των 35-45W θα είναι πιο λεπτά. Και οι δύο σειρές θα έχουν AMD Ryzen 7000, βασισμένη στην ίδια αρχιτεκτονική Zen 4 και θα έρθουν στην αγορά το 2023 τουλάχιστον. Συνεπώς, η αρχιτεκτονική Zen 4 θα λανσαριστεί αρχικά μόνο για Desktops αργότερα το 2022.

Η AMD ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την σειρά HS που εντυπωσίασε με τον Ryzen 9 4900HS στο Asus Zephyrus του 2020, αλλά άφησε να εννοηθεί πως το υψηλότερο TDP δεν σημαίνει πως θα παρατήσουν εξ ολοκλήρου την εξοικονόμηση ενέργειας για τις επιδόσεις. Ο Hallock δηλώνει πως σε σχέση με τον ανταγωνισμό στην ίδια κατηγορία, θα πρέπει να είναι αξιοσημείωτα πιο οικονομικά τα νέα προϊόντα.

Η AMD δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες και δεν είναι ξεκάθαρο το τι θα φέρουν οι νέες CPU που δεν το έχουν τα υπάρχοντα gaming laptops - αλλά ταυτόχρονα το χρειάζονται κιόλας - . Είναι γνωστό άλλωστε πως οι επιδόσεις των γραφικών προέρχονται πρώτα από τα τσιπάκια γραφικών και όχι τις CPU, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η CPU δεν μετράει. Ο Hallock δηλώνει πως τα νέα τσιπάκια είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να προσεγγίσει το thin-and-light gaming.

Η AMD είπε σε δημοσιογράφους πως, ξεκινώντας το επόμενο τρίμηνο του έτους, θα ξεχωρίσει το gaming σε δική του οικονομική ενότητα, με τα έσοδα από τα semi-custom υλικά που χρησιμοποιούνται σε PlayStation, Xbox και Steam Deck να μπαίνουν στην κατηγορία των desktop, laptop και Radeon graphics ως μια κατηγορία, το gaming.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*