Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Samsung απαντά στο ζήτημα των ψεύτικων φωτογραφιών του φεγγαριού από smartphones της

*
Πριν από λίγες μέρες, ένας χρήστης του Reddit αποκάλυψε ότι smartphones της Samsung ρετουσάρουν φωτογραφίες του φεγγαριού σε υπερβολικό βαθμό, αποδίδοντας ένα ψεύτικο αποτέλεσμα.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία αποφάσισε αν απαντήσει στο εν λόγω ζήτημα, μεταφράζοντας στα αγγλικά ένα κείμενο που δημοσίευσε το 2022 στην Κορέα. Το συγκεκριμένο κείμενο εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι τεχνολογίες των καμερών των smartphones της, κάτι που αποτελεί μεν απάντηση στο όλο θέμα, όμως σίγουρα δεν ικανοποιεί κανέναν και δη τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων της.

Όπως αναγράφεται στο κείμενο, τα smartphones της Samsung χρησιμοποιούν ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Scene Optimizer. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό έκανε ντεμπούτο με την κυκλοφορία των smartphones της σειράς Galaxy S21. Το Scene Optimizer εκμεταλλεύεται το Super Resolution σε συνδυασμό με zoom 25x και χρησιμοποιεί τη δυνατότητα επεξεργασίας πολλαπλών frames, ώστε να ενώσει 10 διαφορετικές εικόνες, με απώτερο σκοπό τη μείωση της θολούρας και την αύξηση της ευκρίνειας.

Η αναγνώριση του φεγγαριού επιτυγχάνεται από ένα AI deep learning model, που έχει σχεδιαστεί με μια ποικιλία σχεδίων και λεπτομερειών του φυσικού δορυφόρου της Γης. Μετά από την αναγνώριση του ουράνιου σώματος, αλλά και από την επεξεργασία πολλαπλών διαφορετικών frames, τα smartphones της Samsung αναλαμβάνουν να εξαλείψουν τις ατέλειες και να ενισχύσουν τις λεπτομέρειες της φωτογραφίας στο έπακρο.

Διαβάζοντας κανείς την εξήγηση της Samsung για τις παράλογα ευκρινείς φωτογραφίες του φεγγαριού από τα smartphones της, θα συμφωνήσει πως πρόκειται για μια πολύ λογική διαδικασία που εκμεταλλεύεται πρωτοποριακές τεχνολογίες. Γεγονός όμως παραμένει ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας από software και όχι από τις φωτογραφικές ικανότητες του χρήστη (ή του ίδιου του smartphone).


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*