Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

WWDC 2023: Ανακοινώθηκε το Vision Pro, η συσκευή VR/ AR της Apple

*
Κατά τη διάρκεια του WWDC 2023 η Apple ανακοίνωσε, επιτέλους, το Vision Pro VR/ AR headset. Πρόκειται για ανεξάρτηση συσκευή, με πρωτοποριακό σχεδιασμό, που δεν απαιτεί εξειδικευμένα χειριστήρια. Χάρη στους πολλαπλούς αισθητήρες και κάμερες που διαθέτει, βασίζεται εξ'ολοκλήρου σε χειρονομίες και φωνητικές εντολές. Πέρα από τα παραπάνω, η Apple εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται EyeSight, το οποίο χρησιμοποιεί εξωτερική οθόνη και τις εσωτερικές κάμερες του headset, οπότε οι υπόλοιποι μπορούν να βλέπουν τις αντιδράσεις σας την ώρα που φοράτε το headset.

Είναι αρκετά ελαφρύ και το headband του είναι σχεδιασμένο για πολλαπλά μεγέθη κεφαλής. Σε αυτό υπάρχουν dual-driver audio pods σε κάθε πλευρά, για την αναπαραγωγή spatial audio. Για τη μείωση του βάρους, το Vision Pro χρησιμοποιεί εξωτερική μπαταρία που συνδέεται με αυτό ενσύρματα και παρέχει αυτονομία δύο ωρών, εκτός αν συνδεθεί με συνεχή παρόχή ρεύματος.


Στον οπτικό τομέα, το Vision Pro είναι εφοδιασμένο με φακούς τριών στοιχείων της Apple, με υψηλής ανάλυσης οθόνες micro OLED. Ακόμα, υπάρχουν IR cameras και LED illuminators, ενώ στο εξωτερικό της συσκευής θα βρείτε LiDAR αλλά και παραδοσιακούς αισθητήρες κάμερας. Χρησιμοποποιεί το λειτουργικό σύστημα Vision OS της Apple που συνεργάζεται με το νέο R1 chip και τον επεξεργαστή M2, για άμεση απόκριση με μηδενικό lag.

Η συσκευή συνδέεται με iPhones και iPads και αποτελεί έναν κόμβο όπου θα βρείτε όλες τις εφρμογές. Επιπλέον, φιλοξενεί την πρώτη 3D camera της Apple για να απαθανατίσετε μοναδικές στιγμές. Είναι κατάλληλο για παρακολούθηση ταινιών και σειρωών και επιπλέον υποστηρίζει την πλατφόρμα Apple Arcade, με δυνατότητα σύνδεσης χειριστηρίων του PS5 και του Xbox.

Σε συνεργασία με τη Disney, η Apple θα προσφέρει αναβαθμισμένους τρόπους για την παρακολούθηση περιεχομένου του Disney+ και AR demos για basketball games και πολλά άλλα.

To Vision Pro θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2024, με τιμή $3,499.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*