Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Δείγμα από τις δυνατότητες του neural wristband σε συνεργασία με γυαλιά AR του Facebook (video)

*
Το Facebook αποκάλυψε ένα demo video από το neural wristband και τα γυαλιά AR που ετοιμάζει. Το project βασίζεται σε τεχνολογία της CTRL-Labs, μια startup που εξαγοράστηκε από το Facebook το 2019. Στο βίντεο βλέπουμε πως τα wristbands χρησιμοποιούν electromyography (EMG) ώστε να μεταφράσουν σήματα των νευρώνων του εγκεφάλου σε κινήσεις όπως γράψιμο, swiping ή χειρονομίες στο πλαίσιο gaming. Η Facebook Reality Labs το περιγράφει σαν αισθητήρα για κινήσεις που ονομάζει clicks, οι οποίες υποτίθεται πως είναι απλές και εύκολες στην εκτέλεσή τους. Πρόκειται για κάτι που θυμίζει το Microsoft HoloLens, όμως θα χρησιμοποιεί σήματα από εγκεφαλικούς νευρώνες που “τρέχουν” κατά μήκος του χεριού του χρήστη.

Τα wristbands θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν τις κινήσεις του χεριού όταν ο χρήστης προσποιείται ότι γράφει κάτι σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή. Θα μπορούν μάλιστα να προσαρμοστούν στον τρόπο πληκτρολόγησης κάθε χρήστη ούτως ώστε να καταλαβαίνουν ποιες χαρακτηριστικές κινήσεις εκτελεί όταν κάνει επαναλαμβανόμενα τυπογραφικά λάθη σε συγκεκριμένες λέξεις. Στη συνέχεια θα τις διορθώνει αυτόματα. Στα σχέδια της CTRL-Labs είναι να μπορέσουν τα wristbands να αναγνωρίσουν τα σήματα που στέλνει ο εγκέφαλος στα χέρια του χρήστη προτού αυτά μεταφραστούν σε πραγματική κίνηση. Σε αυτήν την περίπτωση ο χρήστης θα μπορέσει να γράψει κάτι στον υπολογιστή του αποκλειστικά και μόνο χάρη στη σκέψη του.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*