Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η ARM ανακοινώνει νέα CPU και GPU

Στην Computex Taipei 2016, η ARM ανακοινώσε την ανάπτυξη νέων CPU και GPU, τις οποίες θα δούμε σε high-end smartphones εντός του 2017. Σύμφωνα με την ARM, ο Cortex-A73 CPU και το τσιπ γραφικών Mali-G71 θα έχουν είναι αρκετά φειδωλά στην κατανάλωση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα οι επιδόσεις τους θα είναι τέτοιες που θα τους επιτρέψουν την προβολή περιεχομένου σε VR. Ξεκινώντας από την Mali-G71, αξίζει να σημειώσουμε ότι θα είναι το πρώτο τσιπ γραφικών που θα κατασκευάζεται στην αρχιτεκτονική Bifrost, κάτι που θα αυξήσει τις επιδόσεις κατά 50%, ενώ θα καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια. Το γεγονός δε ότι θα ενσωματώνει 32 shader cores, θα τη φέρει σύμφωνα με την ARM κοντά σε επιδόσεις με την GTX 940M.



Όσον αφορά τον επεξεργαστή Cortex-A73, μπορεί το κέρδος σε επιδόσεις να μην είναι τόσο μεγάλο σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές επεξεργαστών, όμως θα είναι 30% λιγότερο ενεργοβόρος σε σχέση με τον A72, αλλά και 30% πιο ισχυρός. Η ARM αναμένεται θα βάλει τα εν λόγω τσιπάκια σε στάδιο παραγωγής προς το τέλος του 2016, οπότε να είστε σίγουροι ότι θα τα δούμε μάλλον εντός του 2017 σε κάποια φορητή συσκευή. Με μια επιφύλαξη βέβαια, μιας και όπως ίσως γνωρίζετε η ARM παρέχει licences ξεχωριστά για τα τσιπ και ξεχωριστά για την αρχιτεκτονική, οπότε δεν είναι απίθανο να χρησιμοποιηθεί το μεν χωρίς το δε, όπως στην περίπτωση της Apple που χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική της ARM αλλά την εξοπλίζει με τσιπάκια δικής της κατασκευής. Το αντίθετο δε κάνει η Qualcomm στην περίπτωση του Snapdragon 810. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αντίθεση με άλλες αρχιτεκτονικές, υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πρόοδος.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*