Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η CTA αποκαλύπτει τις απαιτήσεις για την πιστοποίηση 8K στις νέες τηλεοράσεις

*
O αμερικάνικος οργανισμός CTA και οι συνεργαζόμενες εταιρείες του, ανακοίνωσαν τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν οι τηλεοράσεις 8K ώστε να μπορούν να δεχθούν το λογότυπο του οργανισμού. Οι κατασκευαστές τηλεοράσεων που πληρούν τις απαιτήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του λογότυπου από τις αρχές του 2020. Η CTA έδωσε προδιαγραφές αναφορικά με την ανάλυση, τις υποδοχές, την μετατροπή σε υψηλότερη ανάλυση και το βάθος χρώματος.

8K Ultra HD όπως το ορίζει η CTA
Η ανάλυση θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 33 εκατομμύρια ενεργά pixes με τουλάχιστον 7680 και 4320 οριζόντια pixels σε παράθυρο 16 προς 9. Η αναλογία της εικόνας θα πρέπει να είναι σωστή και όχι παραμορφωμένη. Τα pixels θα πρέπει να είναι αυτόνομα ώστε η ανάλυση να απεικονίζεται σωστά σε όλο το χρωματικό φάσμα σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες μέτρησης χρώματος που έχει ορίσει η IDMS με το contrast modulation να πρέπει να βρίσκεται στο ελάχιστο 50%.




Η οθόνη θα πρέπει να είναι ικανή να μετατρέπει σωστά το SD, HD αλλά και 4K υλικό σε 8K ανάλυση.
Τουλάχιστον μία από τις θύρες HDMI θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:
- Ανάλυση στα 7680x4320 pixels
- Βάθος χρώματος: 10-bits
- Υποστήριξη ρυθμών ανανέωσης όπως 24, 30 αλλά και 60 fps
- HDR transfer λειτουργείες όπως ορίζονται από το ITU-R BT.2100
- Το RGB Colorimetry και το Non-Constant Luminance Y'C'BC'R να είναι όπως έχουν ορισθεί από το TU-R BT.2100
- Μια από τις θύρες HDMI με ανάλυση 7680x4320 θα πρέπει να υποστηρίζει HDCP v2.2
- Αναφορικά με το βάθος χρώματος η οθόνη θα πρέπει να δέχεται εικόνα 8K με 10bit χρώμα και να μπορεί να ανταποκρίνεται σε κάθε αλλαγή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έρχεται να αντιμετωπίσει ο καταναλωτής αφορά την ύπαρξη τριών διαφορετικών οργανισμών που θέτουν τις δικές τους απαιτήσεις για τον ορισμό του 8K και προσφέρουν ο κάθε ένας από αυτούς το δικό του λογότυπο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*