Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα GTX960 από την MSI με 4GB μνήμη

Στη παρουσίαση της MSI GTX960 gaming 2G είχαμε γράψει ότι η συγκεκριμένη κάρτα είχε δυο αδυναμίες, το σχετικά μεγάλο κόστος και τη λίγη μνήμη. Έ, λίγο καιρό μετά και όπως αναμέναμε, κάνουν την εμφάνισή τους και οι πρώτες κάρτες που βασίζονται στο συγκεκριμένη chip και που είναι εφοδιασμένες με 4GB μνήμης, λύνοντας το ένα από τα δυο προβλήματα. Η κάρτα ονομάζεται... MSI GTX960 gaming 4G, χρησιμοποιεί το σύστημα ψύξης TwinFrozr V, προσφέρει πέντε εξόδους εικόνας (3xDP, 1xHDMI, 1xDVI), ενώ τα ρολόγια της είναι χρονισμένα στα 1241/7010Mhz για πυρήνα και μνήμες.

Το καλύτερο από όλα όμως είναι το γεγονός ότι η κάρτα έρχεται εξοπλισμένη με μεταλλικό backplate που καλύπτει όλο το PCB, κάτι που είχαμε καιρό να δούμε σε midrange κάρτα γραφικών και σίγουρα αυξάνει τη ποιότητά της. Όσον αφορά στο κόστος, προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες αλλά λογικά αυτό αναμένεται να βρίσκεται πάνω από τα €300. Εμείς περιμένουμε και το δείγμα μας για να έχουμε σύγκριση μεταξύ της έκδοσης των 2GB και των 4GB.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
4 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Pirederas
    • Το πρόβλημα της GTX 960 δεν είναι μόνο η σχετικά λίγη μνήμη των 2 GB VRAM, αλλά κυρίως το μικρό memory bandwidth. Όσο καλό data compression κι αν κάνει, η κάρτα υστερεί τόσο σε σχέση με την R9 280 (απλή και Χ) που έχει 384-bit δίαυλο και 3GB VRAM, όσο και με την αναιμική R9 285, κι αυτό φαίνεται από benchmarks σε νεότερα παιχνίδια που είναι memory bandwidth-heavy. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η μνήμη 4GB δεν φέρει καμία διαφορά στις 1080p επιδόσεις, παρά μόνο να μπορεί να παίξει κανείς αξιοπρεπώς σε medium προς high settings @ 2,5K/4K αναλύσεις.

      Αν επαληθευτεί η φήμη για τιμή €300+ της GTX 960 με τα 4GB, τότε καλύτερα να πάρει κανείς την κουτσή GTX 970 των 3,5 GB VRAM με λίγα χρήματα παραπάνω. Γενικά σκατά πιστεύω ότι τα έκανε η Nvidia με την σειρά GTX 9ΧΧ, είναι κουτσά προϊόντα που ή κανιβαλίζουν το ένα τ' άλλο, η σε οδηγούν στα ακριβά μοντέλα αν σκέφτεσαι το performance per dollar/euro. Μόνο η GTX 980 είναι ξεκάθαρα καλή στην κατηγορία της, οι άλλες κάρτες είναι "ναι μεν, αλλά...".

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Pirederas Αυτό ακριβώς!Και με ρωτάνε μετά παιδιά να τους προτείνω κάρτα γραφικών και βλέπω να πωλείται ακόμα η σχεδόν 4 χρόνων r9 280x στα 260 ευρώ η οποία ρίχνει στα ίσια την καινούργια κάρτα της nvidia που είναι και πιο ακριβή....

*