Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κορνίζα SYMFONISK με ηχείο WiFi Preview

*
Πριν από μερικές μέρες, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα ειδικό online event που έκανε η γνωστή σε όλους IKEA για να παρουσιάσει ένα νέα προϊόν που εντάσσεται στην οικογένεια προϊόντων  Symfonisk. Ένα ηχείο που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Μια κορνίζα τοίχου που κρύβει πολύ τεχνολογία και μπορεί να γεμίσει μελωδίες κάθε γωνιά του σπιτιού. Ο λόγος για τη κορνίζα SYMFONISK με ηχείο WiFi, ένα ασύρματο ηχείο που συνδυάζει τη τεχνολογία της Sonos και τη σχεδιαστική άποψη που μας έχει συνηθίσει η IKEA, καθώς έχει τη μορφή κορνίζας.



Η παρουσίαση ήταν πραγματικά ζωντανή, με live demo και πολλές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί. Στη πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με μια κορνίζα παραλληλόγραμμης σχεδίασης, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο τοίχο (οριζόντια ή κάθετα) ή να την ακουμπήσει κανείς πάνω στο δάπεδο και στερεωμένη στο τοίχο. Σε αυτή τη περίπτωση, ο κάτοχός της μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικά αντικραδασμικά πατάκια. Ένα καλώδιο υπάρχει όλο και όλο, για τη σύνδεση με το ρεύμα, το οποίο κανείς μπορεί να κρύψει σε ειδικά εσοχή στη πλάτη του ηχείου, εφόσον δε θέλει να χρησιμοποιήσει όλο το μήκος του. Βασίζεται σε τεχνολογία WiFi για να επικοινωνεί με τις άλλες συσκευές από τις οποίες θα streamάρει τη μουσική. Αλλά αυτό που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό, είναι η εμφάνισή του. Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει και από τις φωτογραφίες, δε το ξεχωρίζει κανείς από ένα οποιοδήποτε πίνακα ζωγραφικής. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές διαφορετικές προσόψεις, ώστε ο καθένας να τοποθετήσει στους τοίχους του σπιτιού του την εμφάνιση που του ταιριάζει.



Η αφαίρεση του μπροστινού panel γίνεται πανεύκολα και έτσι κάποιος μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάζει και την όψη ενός δωματίου στο οποίο βρίσκεται τοποθετημένο το ηχείο. Το πλεονέκτημα που έχει είναι το γεγονός ότι έρχεται και κουμπώνει πλήρως στο οικοσύστημα της Sonos και έτσι κάποιος που έχει στο σπίτι του και άλλα ηχεία της εταιρείας, μπορεί μέσα από την εφαρμογή να προσθέσει τη κορνίζα SYMFONISK με ηχείο WiFi και να ακούει τη μουσική του και από αυτό. Όσα τέτοια ηχεία και να έχει τοποθετήσει κανείς στο σπίτι του, μπορεί να τα ελέγξει το καθένα ξεχωριστά και αν θέλει, να τα ρυθμίσει έτσι ώστε κάθε δωμάτιο να παίζει διαφορετική μουσική. Υπάρχει δε δυνατότητα για «ταίριασμα» δυο διαφορετικών ηχείων ώστε να λειτουργούν σαν στερεοφωνικό ζεύγος. Τι καλύτερο από το να έχει κανείς στο τοίχο του δυο όμορφα έργα τέχνης τα οποία με το πάτημα ενός digital πλήκτρου της εφαρμογής Sonos S2 γεμίζουν το δωμάτιο με ήχο. Υπάρχει και δυνατότητα ελέγχου της έντασης του ήχου με φυσικά πλήκτρα που κρύβονται σε κάθε ηχείο ενώ για όσους χρησιμοποιούν συσκευές της Apple, προσφέρεται και υποστήριξη AirPlay



Αν και σίγουρα ένα online event δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιληφθείς το πώς παίζει ένα ηχείο, στο live demo νοιώσαμε πως παίζει καλά. Σίγουρα όμως θα μπορούμε να πούμε περισσότερο μετά τη 1η του Οκτώβρη που θα είναι διαθέσιμο τόσο τα καταστήματα IKEA όσο και στο Ikea.gr. Σημαντικό είναι επίσης ότι θα κυκλοφορήσει αρχικά με 14 διαφορετικά σχέδια, ώστε ο καθένας να μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα με τη διακόσμηση του σπιτιού του.



Συνδέεται ασύρματα με το WiFi του σπιτιού σας και σας επιτρέπει ακόμα να δημιουργήσετε ένα πολλαπλό σύστημα ήχου, συνδέοντας το με δύο ή και περισσότερα ηχεία από την ίδια σειρά, αλλά και διαφορετικά ηχεία της SONOS. Κάθε ηχείο ελέγχεται μεμονωμένα, μέσω του SONOS S2 app, ώστε να μπορείτε να απομονώνετε διαφορετικούς ήχους σε διαφορετικά δωμάτια ή ακόμα και να παίξετε την ίδια μουσική σε όλο το σπίτι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*