Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bloody P85 Review

*
Η Bloody φέρνει μια από τις πρόσφατες προτάσεις της στο χώρο των gaming mouse. Και το όνομα αυτού P85. Η εξαιρετικά λιτή συσκευασία του προϊόντος περιλαμβάνει το ίδιο το ποντίκι, λίγα συνοδευτικά έντυπα και αυτοκόλλητα με το logo της Bloddy. Οπότε πάμε στο κυρίως πιάτο, δηλαδή στο ίδιο το P85. Η απόλυτα πλαστική του κατασκευή μπορεί να ξεγελά στην αρχή, αλλά το ποντίκι έχει συνολικά καλό βάρος και μέγεθος. Ακόμα και χέρια λίγο μεγαλύτερα του φυσιολογικού μπορούν να ξεκουραστούν με σχετική άνεση πάνω του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς το "claw grip" να είναι μονόδρομος. Όσο μεγαλύτερο το χέρι πάντως τόσο λιγότερο φωτισμό θα δείτε από το P85 μιας και θα καλύψετε μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του. Όχι βέβαια πως και πάλι θα έχετε στερητικό σύνδρομο μιας και το ποντίκι είναι γεμάτο εγκοπές και κενά που φωτίζονται σε όλα τα χρώματα της ίριδας. Ή έστω 16,8 εκατομμύρια εξ αυτών.



Το P85 έρχεται με ενσωματωμένο καλώδιο USB με υφασμάτινη επένδυση για αντοχή και λιγότερα μπλεξίματα και τσακίσματα. Η επάνω επιφάνειά του έχει λεπτή επένδυση από καουτσούκ για να μη γλιστράει. Είναι σχεδιασμένο μεν για χρήση με δεξί ή αριστερό χέρι, όμως η τοποθέτηση των επιπλέον πλήκτρων στην αριστερή πλευρά του, στη πραγματικότητα κάνουν το ποντίκι απόλυτα λειτουργικό μόνο για δεξιόχειρες. Ευτυχώς τα υπόλοιπα πλήκτρα του βρίσκονται σε θέσεις που όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς πρόβλημα και με τα κεντρικά πλήκτρα (για δεξί και αριστερό κλικ) να υπόσχονται ακόμα καλύτερες επιδόσεις μέσω του Light Strike Technology. Εντός του μηχανισμού των συγκεκριμένων πλήκτρων, υπάρχει μικρός αισθητήρας υπέρυθρων για βελτιωμένες επιδόσεις, ο οποίος υπόσχεται απόκριση σε 0,2ms σε κάθε πάτημα. Αντίστοιχη εφαρμογή βρίσκουμε και στη ροδέλα του mouse και η απλή αλήθεια είναι πως όλα τα πλήκτρα ανταποκρίνονται με απόλυτη ακρίβεια και συνέπεια σε κάθε μας πάτημα.



Τρία ακόμα μικρά τετράγωνα πλήκτρα πίσω από τη ροδέλα, βρίσκονται εκεί για να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή το πόσο γρήγορα δίνονται εντολές σε κάθε ένα από τα κύρια πλήκτρα του P85. Κάθε ένα εξ αυτών προσφέρει εντολή για μονό, διπλό και τριπλό κλικ αντίστοιχα, αλλά με μόλις ένα πάτημα του πλήκτρου από το χρήστη. Και για να κάνουμε μια βόλτα και στο κάτω μέρος του ποντικιού, ο αισθητήρας προσαρμόζεται ανάμεσα σε 1000 και 5000 DPI, με τα βήματα της κλίμακας να ορίζονται ανά 1000 DPI τη φορά. Οι μεταλλικές βάσεις του το κάνουν να γλιστρά αρκετά στο σύνολο επιφανειών που το δοκιμάσαμε. Σε καταστάσεις ξύλινης γυαλιστερής επιφάνειας, η κατάσταση είναι σχετικά αστεία, μιας και το P85 αλλάζει θέση ακόμα και με τη δύναμη του δακτύλου που απλά προσπαθεί να πατήσει ένα πλήκτρο. Όταν όμως το χρησιμοποιήσετε σε σωστό mousepad (όπως το Bloody MP-60R που σας παρουσιάσαμε πρόσφατα) η ομαλή και άνετη κίνηση υπάρχει, αλλά ταυτόχρονα και το απαραίτητο grip για να αποφύγετε αχρείαστες βόλτες.



Τα περισσότερα από τα παραπάνω πάντως αλλάζουν με το συνοδευτικό software του P85 που μπορείτε να κατεβάσετε από το site της Bloody. Ονομάζεται Bloody6 και φέρνει βελτιώσεις μόνο στο mouse σας. Αν θελήσετε να αλλάξετε κάτι σε άλλο προϊόν της Bloody, είναι αναγκαίο να κατεβάσετε ξεχωριστό software για αυτά. Εδώ ξεκινούν οι μικρές μας περιπέτειες μιας και το software είναι τόσο αγγελικά πλασμένο και σατανικό ταυτόχρονα. Το πρώτο το αναφέρουμε γιατί δίνει σχεδόν ανεξάντλητη δύναμη στο χρήστη για αλλαγές, παραμετροποίηση, macros, φωτισμό και ό,τι άλλο σκεφτείτε και φανταστείτε. Το σατανικό κομμάτι αναφέρεται στο πόσο περισσότερη δουλειά χρειάζεται στο σχεδιασμό του από την Bloody, πριν καταφέρει να βρει το δρόμο του στον τελικό χρήστη. Στην παρούσα φάση όλα είναι μια, όχι και τόσο, μικρή περιπέτεια. Από επιλογές για την ένταση του φωτισμού που μόνο από τύχη θα βρείτε, από το πόσο κακοσχεδιασμένη είναι συνολικά (λειτουργικά και αισθητικά) η εφαρμογή αλλά και το πόσο σημαντική είναι, παρά τα προβλήματά της, για να εκμεταλλευτεί ο αγοραστής το προϊόν πλήρως. Υπάρχουν σε σημεία εργαλεία που βοηθούν να αποφύγετε κομμάτι της περιπέτειας με αυτοματισμούς (όπως π.χ. για το calibration του αισθητήρα στην επιφάνεια πάνω στην οποία χρησιμοποιείτε το mouse) αλλά η προσπάθεια για εντυπωσιασμό οδηγεί σε προβλήματα. Υπάρχει για παράδειγμα δυνατότητα ορισμού τεσσάρων διαφορετικών ομάδων macros για εναλλαγή από τίτλο σε τίτλο χωρίς να αλλάζετε τα settings κάθε φορά από την αρχή. Το software ονομάζει την όλη λειτουργία ως cores με μόνο δυο εξ αυτών ξεκλείδωτα εξ αρχής και δυνατότητα ξεκλειδώματος άλλων 2 με κωδικό. Και μόνο μέχρι να καταλάβετε τι σημαίνουν όλα αυτά στην πραγματικότητα και πόσο πιο απλά θα έπρεπε να παρουσιάζονται στον παίκτη, θα δυσαρεστηθείτε. Το ακόμα μεγαλύτερο δυστύχημα είναι πως οι αλλαγές που ορίζονται από το software δεν είναι αμελητέες για όσους θέλουν να μπουν σε σοβαρά ανταγωνιστικό περιβάλλον και λειτουργούν ολόσωστα. Όμως το να ορίσετε τα πάντα είναι τόσο προβληματική διαδικασία που μπορεί να σας αποτρέψει συνολικά από το να την ακολουθήσετε.



Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του Bloody P85 μιας και χωρίς το συνοδευτικό του software είναι ένα αξιοπρεπές και λειτουργικότατο προϊόν αλλά όχι κάτι παραπάνω. Σίγουρα μικρές σχεδιαστικές τσαχπινιές είναι καλοδεχούμενες (όπως ότι μπορείτε να αλλάξετε το εφέ φωτισμού επιτόπου απλά σηκώνοντας το ποντίκι στον αέρα και πατώντας ένα πλήκτρο, λύση που μάλλον υιοθετήθηκε γιατί...ξεμείναμε από κουμπιά), όλα του τα καλούδια και επιπλέον λειτουργίες που του δίνουν ουσία και το κάνουν να ξεχωρίζει είναι μεν εδώ, αλλά σας ζητούν να ολοκληρώσετε 12 άθλους πριν τα κάνετε δικά σας. Και το όλο ζήτημα είναι αυτοί οι άθλοι να σας γίνουν μεν βίωμα, αλλά με το P85 να είναι ήδη ετοιμοπόλεμο στα χέρια σας. Μόνο που εδώ έχουμε πέσει σε μια κατά λάθος Λερναία Ύδρα. Ευτυχώς που η τεχνολογία Light Strike προσφέρει αστραπιαία αντανακλαστικά για να κόψετε κεφάλια. Και αυτά γίνονται δικά σας προς 39,90 ευρώ. Και τα αντανακλαστικά και τα κεφάλια. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή και στιβαρή κατασκευή
  • Μεταλλικά «ποδαράκια» για καλύτερη κύλιση στις κατάλληλες επιφάνειες
  • Συνοδευτικό software με τεράστιο εύρος παραμετροποίησης και δυνατοτήτων
  • Σχεδιασμένο για δεξί και αριστερό χέρι μεν...
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • ...μόνο οι δεξιόχειρες μπορούν να το εκμεταλλευθούν πλήρως
  • Ιδιαίτερα κακοσχεδιασμένο και δύστροπο software
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*