Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cooler Master CK550 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Cooler Master

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Cooler Master

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν κατακτήσει τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Η Cooler Master έχει μια πλήρη γκάμα από τέτοια προϊόντα σε διάφορες τιμές. Το παρόν ονομάζεται Cooler Master CK550 και είναι ίσως η ενσάρκωση των ονείρων κάθε gamer. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά μηχανικά πληκτρολόγια με τιμή κάτω από €100, πόσο μάλλον με πλήρη φωτισμό LED.



Το πληκτρολόγιο έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το keyboard, με ενσωματωμένο, μη braided USB καλώδιο, ένα εργαλείο για την εύκολη αφαίρεση των πλήκτρων καθώς ένα μικρό φυλλάδιο οδηγιών. Το τελευταίο είναι σίγουρα απαραίτητο καθώς εκεί θα βρει  κανείς όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς πλήκτρων με το Fn για αξιοποίηση των ειδικών λειτουργιών που προσφέρει. Όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, και αυτό το πληκτρολόγιο της Cooler Master δε χρησιμοποιεί κάποιο Windows software για να προσφέρει τις επιπλέον υπηρεσίες του, αλλά κάνει τα πάντα αυτόνομα και μέσω συνδυασμών πλήκτρων για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω. Το ίδιο το πληκτρολόγιο είναι ποιοτικό όσον αφορά την κατασκευή του και αρκετά στιβαρό. Είναι πλήρες όσον αφορά τον αριθμό των πλήκτρων αλλά ταυτόχρονα αρκετά μαζεμένο ως προς τις διαστάσεις  του, αφού γύρω από τα πλήκτρα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος. Τα πλαστικά καπάκια που καλύπτουν του μηχανικούς διακόπτες είναι ανασηκωμένα, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εικόνα σε σχέση με όλα τα πληκτρολόγια που έχουμε δει. Είναι ουσιαστικά σαν να φοράνε καπέλο, με το χρήστη να μπορεί να τα αφαιρέσει πολύ εύκολα στη περίπτωση που θέλει να βάλει άλλα καπάκια. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχει απόσταση μεταξύ του πλήκτρου και της βάσης, κάνει το φωτισμό ακόμα εντονότερο πάνω στο ίδιο το πληκτρολόγιο, το οποίο έχει αίσθηση βουρτσισμένου αλουμινίου.



Τα keycaps είναι  κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό, με τους χαρακτήρες να είναι διάφανοι ούτως ώστε να φωτίζονται από τα  LED που είναι τοποθετημένα ακριβώς από κάτω. Οι μηχανικοί διακόπτες που βρίσκονται από κάτω δεν είναι Cherry MX όπως στα υπόλοιπα πληκτρολόγια της εταιρείας, αλλά προέρχονται από την Gateron. Η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι και ο λόγος που η τιμή του CK είναι τόσο χαμηλή, αλλά εν τέλει αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα να είναι αυτό που περιμένει κανείς. Σύμφωνα με τη Cooler Master, οι διακόπτες χαρακτηρίζονται Brown, προφανώς προσφέροντας αντίστοιχη αίσθηση με τους Brown Cherry MX. Στη πράξη, ο υπογράφων αγάπησε τόσο το μέτριας έντασης παραγόμενο θόρυβο κατά τη πληκτρολόγηση, όσο και το βύθισμα των πλήκτρων που είναι ικανοποιητικό ώστε από τη μια να καταλαβαίνεις ότι πατάς το πλήκτρο και από την άλλη δε χρειάζεται πολύ δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι αν δε διαβάζαμε στο spec sheet ότι οι διακόπτες δεν είναι Cherry MX, δε θα αντιλαμβανόμασταν τη διαφορά.



Όπως είπαμε, ο φωτισμός είναι LED και ο χρήστης μπορεί να τον αλλάξει με όποιο τρόπο θέλει, δημιουργώντας το δικό του οπτικό αποτέλεσμα. Στην ουσία, με το πλήκτρο FN και σε συνδυασμό με τα F1-F8, μπορούμε να γίνουμε εξαιρετικά δημιουργικοί αφούοι συνδυασμοί που προσφέρονται είναι  μπόλικοι, τόσο όσον αφορά τα επίπεδα φωτισμού όσο και τους τρόπους. Υπάρχει φυσικά ο κλασσικός full keyboard φωτισμός αλλά και άλλοι όπως Light Wave, Breathing, Lightning  και ειδικοί φωτισμοί που ανταποκρίνονται στα πατήματα του χρήστη. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους γνώστες προγραμματισμού, να δημιουργήσουν δικούς τους τρόπους φωτισμού. Πέρα από τις αλλαγές φωτισμού, υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό macros,δ υνατότητα ελέγχου multimedia  εφαρμογών και όπως είπαμε νωρίτερα, συνολικά δυνατότητα για αποθήκευση συνολικά τεσσάρων διαφορετικών προφίλ. Πέρα από την άμεση χρήση μέσω συνδυασμού πλήκτρων, η Cooler Master εφοδιάζει το πληκτρολόγιο και με software το οποίο παρέχει όλες τις προηγούμενες δυνατότητες και επιπλέον λειτουργία αναβάθμισης firmware.



Συνολικά, το CoolerMaster CK550 είναι ένα πολύ όμορφο, πρακτικό και οικονομικό gaming πληκτρολόγιο το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα εύχρηστο και επιπλέον εντυπωσιακό, όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτό. Μπορείτε να το βρείτε στην αλυσίδα Κωτσόβολος στα €99. 
BEST BUY

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική τιμή
  • Φωτισμός για κάθε γούστο
  • Καλή και στιβαρή κατασκευή
  • Εύχρηστο software
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Καλώδιο που δεν είναι braider ούτε αποσπώμενο
  • Ο θόρυβος των μηχανικών πλήκτρων είναι σκέτη απόλαυση για το χρήστη, αλλά φασαρία για τους γύρω :)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*