Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Cooler Master Masterkeys Lite L Combo RGB Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Cooler Master

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Cooler Master

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Καιρό είχε να βρεθεί στα χέρια μας κάποιο keyboard της Cooler Master, με την εταιρεία πρόσφατα να κυκλοφορεί νέα gaming προϊόντα. το Cooler Master Masterkeys Lite L είναι ένα keyboard/mouse combo πακέτο που κοστίζει λίγα χρήματα αλλά προσφέρει ανέσεις και ομορφιές που θα ικανοποιήσουν κάθε PC gamer.



Η συσκευασία περιλαμβάνει ένα full size πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι, τα οποία συνδέονται στον υπολογιστή μέσω καλωδίου USB (το οποίο έχει τυπικό λαστιχένιο περίβλημα και δεν είναι braided). Tο πληκτρολόγιο περιλαμβάνει και αριθμητικό τμήμα, αλλά δεν συνοδεύεται από κάποιο arm rest. Αν περιμένατε να βρείτε μηχανικούς διακόπτες, μάλλον πρέπει να κοιτάξετε αλλού, καθώς με το κόστος του combo κάτι τέτοιο δεν θα ήταν εφικτό ούτως ή άλλως. Ωστόσο, η Cooler Master έχει φροντίσει ούτως ώστε το πληκτρολόγιο να έχει όσο το δυνατόν περισσότερο gaming αίσθηση κατά τη χρήση, μέσω μιας νέας τεχνολογίας πλήκτρων, τα οποία ονομάζει mem-chanical. Αν και στην ουσία έχουμε μεμβράνη κάτω από τα πλήκτρα, εντούτοις αυτή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να έχει μηχανική αίσθηση. Μάλιστα, οι ίδιοι οι διακόπτες είναι απόλυτα συμβατοί με αυτούς που μπαίνουν στα Cherry MX μηχανικά πληκτρολόγια. Με αυτόν τον τρόπο, κάποιος μπορεί να παραμετροποιήσει πολύ εύκολα το keyboard, αφού η παγκόσμια αγορά διαθέτει εκατοντάδες διαφορετικά τέτοια πλήκτρα (τα οποία πολλές φορές κοστίζουν πολύ περισσότερα χρήματα ακόμα και από μηχανικά πληκτρολόγια!).



Στην πράξη, μπορούμε να πούμε ότι η αίσθηση πλησιάζει όντως περισσότερο αυτή ενός μηχανικού keyboard παρά αυτή ενός παραδοσιακού με μεμβράνη, με tactile αίσθηση, με την ίδια την εταιρεία να αναφέρει ότι η διάρκεια ζωής είναι διπλάσια από αυτή ενός παραδοσιακού πληκτρολογίου μεμβράνης. Επιπλέον, υποστηρίζεται anti-ghosting για έως 24 πλήκτρα, το πληκτρολόγιο είναι ανθεκτικό στο νερό (να σου χυθεί κάνας καφές, όχι να το πλύνεις στη μπανιέρα), προσφέρει δυνατότητα για ρύθμιση του repeat rate σε ταχύτητες έως 8x (δηλαδή ένα πάτημα είναι σαν να το έχεις πατήσει 8 φορές σε ελάχιστο χρόνο) και διαθέτει και τα απαραίτητα media πλήκτρα. Το mouse από την άλλη είναι περισσότερο τυπικό, με απλή σχεδίαση, χωρίς κάποια σημεία στήριξης των δαχτύλων και με συνολικά 5 πλήκτρα πάνω του. Βασίζεται στον αισθητήρα Avago 3050 και υποστηρίζει ταχύτητες έως 2000dpi, οι οποίες αλλάζουν κυκλικά μέσω των υπαρχόντων πλήκτρων. Στη χρήση πάντως κάνει τη δουλειά του, αφού κινείται άνετα πάνω στο mouse pad.



Το κύριο χαρακτηριστικό του combo είναι ο φωτισμός RGB τόσο του πληκτρολογίου όσο και του mouse. Το ποντίκι προσφέρει φωτισμό στο πίσω κάτω μέρος και πίσω από τη ροδέλα, ενώ το πληκτρολόγιο σε όλα τα πλήκτρα. Ο έλεγχος του φωτισμού δεν γίνεται μέσα από κάποιο πρόγραμμα, αλλά απευθείας από το πληκτρολόγιο, μέσω ειδικών πλήκτρων. Δεν υπάρχει η δυνατότητα παραμετροποίησης που συναντάμε σε ακριβά μηχανικά gaming keyboards και βασιζόμαστε στις προεπιλογές που προσφέρει η εταιρεία. Ωστόσο ο φωτισμός είναι εντυπωσιακός, αφού αυτός έρχεται και μέσα από το χαραγμένο γράμμα του κάθε πλήκτρου, αλλά και γύρω από αυτό. Όλα τα παραπάνω έρχονται με κόστος που δεν ξεπερνάει τα €60 για το πακέτο, οπότε αν μη τι άλλο, είναι μια καλή entry level λύση για όσους θέλουν να ξεκινήσουν το PC gaming, χωρίς να ξοδέψουν πολλά. 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαμηλό κόστος
  • Φωτισμός
  • Αίσθηση keyboard που πλησιάζει αυτή των μηχανικών
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απλοϊκό mouse
  • Έλλειψη software παραμετροποίησης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*