Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

CoolerMaster MasterKeys Pro L GeForce GTX Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Cooler Master

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Cooler Master

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Cooler Master

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα μηχανικά πληκτρολόγια έχουν κατακτήσει τους περισσότερους χρήστες υπολογιστών. Η Cooler Master έχει μια πλήρη γκάμα από τέτοια προϊόντα, με τη σειρά Master Keys Pro L να είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία σειρά της εταιρείας. Αποτελείται από διάφορα μοντέλα τα οποία διαφοροποιούνται κυρίως ως προς το είδος των μηχανικών διακοπτών που διαθέτουν όπως επίσης και του φωτισμού  που χρησιμοποιούν. Το παρόν πληκτρολόγιο αποτελεί μια ειδική έκδοση που, όπως προκύπτει από το όνομά του, απευθύνεται σε όσους είναι οπαδοί της Nvidia. Ουσιαστικά, σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της ίδια σειράς, η διαφορά του είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πράσινο  οπίσθιο φωτισμό, ενώ διαθέτει κάποια όμορφα γραφικά σε συγκεκριμένα πλήκτρα του, τα οποία αφορούν σχέδια και logos της Nvidia.



Ας πάρουμε  όμως  τα πράγματα από την αρχή. Το πληκτρολόγιο έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το keyboard, το braided αφαιρούμενο USB καλώδιο, ένα εργαλείο για την εύκολη αφαίρεση των πλήκτρων καθώς ένα μικρό φυλλάδιο οδηγιών. Το τελευταίο είναι σίγουρα απαραίτητο καθώς εκεί θα βρει  κανείς όλους τους απαραίτητους συνδυασμούς πλήκτρων με το Fn για αξιοποίηση των ειδικών λειτουργιών που προσφέρει. Όπως συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια, και αυτό το πληκτρολόγιο της Cooler Master δε χρησιμοποιεί κάποιο Windows software για να προσφέρει τις επιπλέον υπηρεσίες του, αλλά κάνει τα πάντα αυτόνομα και μέσω συνδυασμών πλήκτρων για τους οποίους θα μιλήσουμε παρακάτω.



Το ίδιο το πληκτρολόγιο είναι ποιοτικό όσον αφορά την κατασκευή του και αρκετά στιβαρό. Είναι πλήρες όσον αφορά τον αριθμό των πλήκτρων αλλά ταυτόχρονα αρκετά μαζεμένο ως προς τις διαστάσεις  του, αφού γύρω από τα πλήκτρα δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος. Θα λέγαμε ότι είναι «χωρίς bezel» χρησιμοποιώντας ορολογία από smartphones. Από εκεί  και πέρα, διαθέτει όλα τα  απαραίτητα πλήκτρα καθώς και τέσσερα ακόμα τοποθετημένα πάνω από το αριθμητικό, τα οποία αφορούν την αλλαγή μεταξύ των τεσσάρων προφίλ που μπορεί να έχει αποθηκευμένα. Τα keycaps είναι  κατασκευασμένα  από σκληρό πλαστικό, με τους χαρακτήρες να είναι διάφανοι ούτως ώστε να φωτίζονται από τα πράσινα LED που είναι τοποθετημένα ακριβώς από κάτω. Όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα πληκτρολόγια που χρησιμοποιούν Cherry MX διακόπτες, η κεφαλή τους είναι συγκεκριμένη ούτως ώστε όποιος θέλει να μπορεί να αλλάξει τα keycaps με άλλα, πχ για λόγους εμφάνισης. Οι ίδιοι οι διακόπτες είναι οι Speed Silver, οι νεότεροι που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία. Ουσιαστικά βασίζονται στους Red, με τη βασική διαφορά να αφορούν την απόσταση μετακίνηση, αφού η απόσταση ενεργοποίησης είναι 1.2mm έναντι 2mm των Red και η συνολική απόσταση είναι 3.2mm έναντι 4mm. Αυτό σημαίνει ταχύτερα πατήματα πλήκτρων, καθώς η ενεργοποίηση γίνεται σχεδόν στη μισή απόσταση, ενώ η πλήρης κίνηση μέχρι να φτάσει το πλήκτρο στον πάτο είναι σχεδόν τα ¾ από αυτή που διανύουν οι Red. Όσον αφορά στο θόρυβο που παράγεται, αυτός είναι σχετικά χαμηλός για μηχανικό πληκτρολόγιο, ενώ και η δύναμη που απαιτείται από πλευράς χρήστη για να πατάει τα πλήκτρα είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με Black ή Blue διακόπτες. Στην ουσία, η εμπειρία που έχει ο χρήστης είναι σαφώς περισσότερο απαλή σε σχέση με άλλους μηχανικούς διακόπτες.



Όπως είπαμε, ο φωτισμός είναι πράσινος και φωτίζει τόσο τους χαρακτήρες όσο και τη περιφέρεια κάθε πλήκτρου, δημιουργώντας μια πολύ όμορφη, οπτικά, εμφάνιση. Οι συνδυασμοί που προσφέρονται είναι  μπόλικοι, τόσο όσον αφορά τα επίπεδα φωτισμού όσο και τους τρόπους. Υπάρχει φυσικά ο κλασσικός full keyboard φωτισμός αλλά και άλλοι όπως Light Wave, Breathing και ειδικοί φωτισμοί που ανταποκρίνονται στα πατήματα του χρήστη. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία στους γνώστες προγραμματισμού, να δημιουργήσουν δικούς τους τρόπους φωτισμού. Πέρα από τις αλλαγές φωτισμού, υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό macros, αλλαγή του πολλαπλασιαστή πατήματος πλήκτρων (ένα πάτημα, 2πλη, 4πλή ή 8πλή ενεργοποίηση), δυνατότητα ελέγχου multimedia  εφαρμογών και όπως είπαμε νωρίτερα, συνολικά δυνατότητα για αποθήκευση συνολικά τεσσάρων διαφορετικών προφίλ.



Συνολικά, το CoolerMaster MasterKeys Pro L GeForce GTX Edition είναι ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερα πρακτικό gaming πληκτρολόγιο το οποίο θα βρουν ιδιαίτερα εύχρηστο και βολικό όσοι αποφασίσουν να επενδύσουν σε αυτό. Η συγκεκριμένη έκδοση διατίθεται αποκλειστικά από την αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος στη τιμή των €139,9. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ταχύτητα
  • Ποιότητα κατασκευής
  • Μαζεμένες διαστάσεις
  • Εντυπωσιακός φωτισμός
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η έλλειψη software απαιτεί χρόνο για να συνηθίσει ο χρήστης τις δυνατότητες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*