Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair HS35 Stereo Review

*
Οι περισσότεροι gamers θέλουν να έχουν δίπλα τους ένα gaming headset για τις στιγμές εκείνες που θέλουν να απορροφηθούν πλήρως από τον κόσμο του αγαπημένου τους παιχνιδιού. Γι αυτό το λόγο η αγορά των gaming headset ανθεί τα τελευταία χρόνια. Μια από τις εταιρείες που έχουν να προσφέρουν τα δικά τους τέτοια περιφερειακά είναι και η Corsair. Παλιός γνώριμος στο χώρο του PC με τα cases, τα τροφοδοτικά και τις μνήμες, αρκετό καιρό τώρα διαθέτει πλήθος περιφερειακών. Το Corsair HS35 Stereo είναι ένα οικονομικό gaming headset που ικανοποιεί με την απόδοσή του.



Η συσκευασία που είχαμε εμείς στα χέρια μας είναι η κόκκινη που περιέχει το headset αντίστοιχου χρώματος (που αφορά τα μαξιλαράκια). Κυκλοφορεί σε τρια ακόμα χρώματα: μπλε, πράσινο και μαύρο, με το τελευταίο να έρχεται σε κίτρινη συσκευασία και να απευθύνεται περισσότερο στους PC Gamers, καθώς η συσκευασία διαθέτει και ένα splitter ώστε να συνδεθεί ξεχωριστά σε είσοδος μικροφώνου/έξοδο ακουστικών. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για ένα στερεοφωνικό headset αναλογικής σύνδεσης, κάτι που επιτρέπει στο κάτοχό του να το συνδέσει απευθείας στο Dual Shock 4, το χειριστήριο του Xbox One, το Switch της Nintendo και φυσικά οποιοδήποτε smartphone. Θα θέλαμε το καλώδιο σύνδεσης (κόκκινο και αυτό) να είναι λίγο μακρύτερο είναι η αλήθεια, ενώ και το γεγονός ότι δεν έχει υφασμάτινη επίστρωση, το κάνει να μπλέκεται περισσότερο συχνά από όσο θα θέλαμε.



Το ίδιο το headset είναι εξαιρετικά ελαφρύ (250 γραμμάρια) και με το που το βάζει κάποιος στο κεφάλι του, μετά από λίγο θα ξεχάσει ότι είναι εκεί. Η στεφάνη του headset είναι μεταλλική και ρυθμιζόμενη ούτως ώστε να μπορεί αυτό να προσαρμοστεί σε κάθε κεφάλι. Τα ίδια τα ακουστικά επιτρέπουν μια ελαφρά περιστροφή προς τα μέσα της τάξης των 20 μοιρών, βοηθώντας ακομα περισσότερο το χρήστη να τα τοποθετήσει σωστά. Στο εξωτερικό μέρος της στεφάνης (που είναι από πλαστικό) βρίσκεται ανάγλυφο το όνομα της Corsair. Το μαξιλαράκι που βρίσκεται στο εσωτερικό της στεφάνης είναι αρκετά μαλακό και κάνει καλά τη δουλειά του να στερεώνει το headset πάνω στο κεφάλι. Όσον αφορά τώρα στα ακουστικά, έρχονται και αυτά με τη σειρά τους με κόκκινου χρώματος μαξιλαράκια. Ο χώρος που προσφέρουν είναι μεγάλος και έτσι κάθε μέγεθος αυτιού θα χωρέσει χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα, υπάρχει αρκετά καλή απομόνωση του των εξωτερικών ήχων. Προφανώς τα μαξιλαράκια αφαιρούνται για να μπορούν να καθαριστούν καλύτερα.



Μέσα από τα μαξιλαράκια, βρίσκονται οδηγοί νεοδυμίου των 50mm, οι οποίοι παράγουν τον ήχο. Στο αριστερό ηχείο έχουμε και τα ρυθμιστικά: ένα ποτενσιόμετρο στο πίσω μέρος για την ένταση του ήχου, ένα πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης του μικροφώνου ακριβώς δίπλα, ενώ στη μπροστινή μεριά βρίσκεται και η είσοδος του μικροφώνου. Αυτό βρίσκεται στη συσκευασία και πρέπει να τοποθετηθεί από το χρήστη, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα. Απλά το καπάκι που έχει αρχικά το headset πάνω στην υποδοχή είναι εύκολο να χαθεί από τη στιγμή που αφαιρείται για να μπει το μικρόφωνο. Το μήκος του μικροφώνου είναι τέτοιο ώστε να φτάνει οριακό μπροστά από το στόμα του χρήστη, ενώ προφανώς είναι εύκαμπτο για να προσαρμόζεται όπως ο χρήστης θέλει. Γενικότερα στο τομέα της εργονομίας το Corsair HS35 Stereo τα καταφέρνει μια χαρά.



Όσον αφορά τώρα στην ποιότητα, είναι φανερό πως η εταιρεία έχει δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις χαμηλές συχνότητες, δηλαδή στα μπάσα. Κάτι βέβαια σύνηθες όσον αφορά σε ένα gaming headset. Παίζοντας διάφορα παιχνίδια, από NBA 2K20 με τη δυνατή RnB μουσική του, μέχρι Control και από Metro Exodus μέχρι Gears of War 5, η απόδοση του Corsair HS35 Stereo μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους. Ακόμα και με την ένταση ρυθμισμένη στη μέγιστη τιμή, δεν παρατηρήσαμε παραμόρφωση, με τα μπάσα να έχουν πάντα τον έλεγχο των συχνοτήτων, δίνοντας στον ήχο των games μια μεγαλύτερη ζωντάνια.  Πραγματικά δε μας άφησε κανένα παράπονο το headset της Corsair, αφού εν τέλει, αυτό που θέλει ο χρήστης είναι να περνάει καλά παίζοντας games. Και με το Corsair HS35 Stereo, αυτό γίνεται. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αναπαυτικά μαξιλαράκια
  • Καλή τιμή
  • Χαμηλό βάρος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το καπάκι της θύρας μικροφώνου είναι εύκολο να χαθεί
  • Τo splitter για σύνδεση με το PC είναι μόνο στη μαύρη έκδοση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*