Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Creative Sound Blaster X H3

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Creative

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Public

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Public

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Creative δραστηριοποιείται καιρό τώρα στο χώρο των gaming headsets και πρόσφατα λάνσαρε μια νέα σειρά ακουστικών. Το παρόν είναι και το απλούστερο από αυτά, τα οποία θα παρουσιάσουμε σύντομα μέσα από τις σελίδες του Enternity. Με κόστος που βρίσκεται στα €70, αποτελεί μια οικονομική λύση για τους χρήστες υπολογιστών και όχι μόνο. Έρχεται σε μια μικρή και λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ζεύκος ακουστικών, το αποσπώμενο μικρόφωνο καθώς και ένα καλώδιο splitter. Αφαιρώντας το προϊόν από το κουτί, παίρνουμε στα χέρια μας ένα ικανοποιητικής κατασκευής ζεύγος ακουστικών που αποτελείται από πλαστικά μέρη, οπότε λίγη προσοχή είναι απαραίτητη για να μην έχουμε κάποια... καταστροφή. Το headset είναι εξαιρετικά ελαφρύ και προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη να διπλώσει τα ακουστικά στο εσωτερικό της στεφάνης ούτως ώστε να μειωθεί ο όγκος στο ελάχιστο και έτσι να είναι ευκολότερα να τα κουβαλήσει. Ωστόσο, ακόμα και αν τα έχουμε κρεμασμένα στο σβέρκο μας για ώρες, δύσκολα θα μας κουράσουν.



Όσον αφορά στη συνδεσιμότητα, αυτή ειναι αναλογικού τύπου με το headset να συνδέεται με την πηγή ήχου μέσω παραδοσιακού minijack 3,5mm με το ενσωματώμενο στο αριστερό ακουστικό καλώδιο να καταλήγει σε ένα τεσσάρων πόλων βύσμα. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει μικρόφωνο και ακουστικά ταυτόχρονα αν το συνδέσει σε αντίστοιχη υποδοχή (πχ το DualShock 4 ή ένα smartphone/tablet). Για χρήση σε υπολογιστές οι οποίοι έχουν ξεχωριστές υποδοχές για μικρόφωνο/ακοστικά, χρησιμοποιούμε το splitter της συσκευασίας. Το ίδιο το καλώδιο καλύπτεται από επιφάνεια τύπου σχοινιού για να μην μπλέκεται, αλλά δεν είναι αποσμώνενο. Πάνω του βρίσκουμε ένα ρυθμιστικό που επιτρέπει την αυξομείωση της έντασης του ήχου και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του μικροφώνου. Αυτό πάλι, είναι αφαιρούμενο και τοποθετείται στην ειδική εσοχή που βρίσκεται επίσης στο αριστερό ακουστικό. Φυσικά, έχει δυνατότητα να λυγίζει ώστε να προσαρμοστεί όσο το δυνατόν καλύτερα μπροστά από το στόμα του χρήστης. Τα ακουστικα καλύπτονται από μαλακό υλικό με προστατευτικό απο δερματίνη που μπορεί να αφαιρεθεί και είναι αρκετά μεγάλα ώστε τα αυτιά του χρήστη να τοποθετούνται στο κενό χώρο, προσφέροντας την απαραίτητη απομόνωση από εξωτερικούς ήχους. Τα ακουστικά προσφέρουν μικρές κλίσεις στον κατακόρυφο άξονα για να μπορέσουν να εφαρμόσουν καλά γύρω από τα αυτιά, κάτι που δεν συμβαίνει όμως και στον οριζόντιο (άξονα).



Όσον αφορά στη στεφάνη, αυτή στο εσωτερικό της καλύπτεται από αφρώδες υλικό για να κάθεται αναπαυτικότερα στο κεφάλι μας. Αν και πρόκειται για ένα σχετικά σκληρό υλικό, δεν ενοχλεί καθόλου λόγω του χαμηλού βάρους του headset. Στην πράξη, τα ακουστικά είναι ξεκούραστα κατά τη διάρκεια της χρήσης. Όσον αφορά τώρα στην απόδοση του ήχου, σε γενικές γραμμές δεν έχουμε παράπονο. Η Creative χρησιμοποιεί ηχεία 40mm με τον ήχο που παράγουν να είναι καθαρός, έχοντας μια μικρή τάση να τονώνει τα μπάσα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, πρόκειται για το ισχυρότερο headset της κατηγορίας του. Χωρίς να μπορούμε να επιβαιώσουμε τον ισχυρισμό, μπροούμε να πούμε ότι σίγουρα η ένταση δεν θα λείψει σε όποιον τα αποκτήσει. Παίζοντας διάφορα παιχνίδια, η εμπειρία που αποκομίσαμε είναι αρκετά καλή, ειδικά αν αναλογιστούμε το σχετικά χαμηλό κόστος τους. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει το SoundBlasterX Acoustic Engine Lite, ένα software που επιτρέπει την παραμετροποίηση του ήχου με έτοιμα προφίλ για διάφορους τύπους ακουστικής, σχεδιασμένα ειδικά για το συγκεκριμένο headset. Συνολικά, τα Creative Sound Blaster X H3 μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις, ειδικά αναλογιζόμενοι τη τιμή τους. Το γεγονός μάλιστα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συσκευές, τα καθιστούν μια all-around πρόταση για καθημερινή χρήση.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Χαμηλό βάρος
  • Ισορροπημένος ήχος
  • Καλή τιμή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το μικρόφωνο δεν ειναι από τα καλύτερα.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • baldur21
    • Πολύ ωραίο το review! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Επειδή έχω τα συγκεκριμένα ακουστικά για το PS4, πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω και με το Xbox 360; Έκανα μια δοκιμή να τα συνδέσω απευθείας στην τηλεόραση αλλά στο Nba 2K15 που τα δοκίμασα δεν είχα ολοκληρωμένο ήχο. Δεν είχα σχολιασμό του αγώνα και δεν άκουγα κάποια από τα εφέ. Οι ήχοι των φιλάθλων ακούγονταν, όπως και η μούσική κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
      Θα ήθελα την βοήθεια σας ώστε να αξιοποιήσω τα ακουστικά και στο Xbox!

*