Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Devolo Access Point One Review

*
Εύκολο στη χρήση και με υψηλές ταχύτητες ασύρματης δικτύωσης, το Devolo Access Point One είναι μια καλή λύση για αναβάθμισης της δικτύωσης στο σπίτι.

Τη Devolo τη γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος από τα προϊόντα home plug που διαθέτει. Τέτοια έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές, με το κορυφαίο της να είναι η σειρά Magic 2. Πρόσφατα όμως κυκλοφόρησε ένα οικονομικό access point/wifi router, το οποίο μπορεί να βοηθήσει αρκετά όσους ενδιαφέρονται να ενισχύσουν το WiFi του σπιτιού του. Πρόκειται για το Devolo Access Point One, μια συσκευή η οποία στη πραγματικότητα είναι το ένα μέρος του Devolo Gigagate που είχαμε επίσης παρουσιάσει παλαιότερα.




Ανοίγοντας τη συσκευασία, βρίσκουμε μέσα το Access Point One, το φορτιστή του, ένα καλώδιο LAN και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας την ίδια τη συσκευή στα χέρια, αυτή στηρίζεται όρθια με δυο ποδαράκια που ανοίγουν στο κάτω μέρος. Είναι κατασκευασμένη από γυαλιστερό πλαστικό και έχει μια σειρά από LED φώτα και 2 πλήκτρα στη πρόσοψη και τις θύρες LAN παρέα με αυτή του power στο πίσω μέρος. Από αυτές, έχουμε μια Gigabit LAN που προορίζεται για την άμεση σύνδεση με το modem/router του χρήστη ώστε να διασφαλιστεί η μέγιστη ταχύτητα επικοινωνίας μεταξύ τους, ενώ υπάρχουν και τέσσερις ακόμα Lan 10/100. Εμείς επιλέξαμε να βάλουμε τα PS4 Pro, τη τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητής της COSMOTE TV και αυτόν της Vodafone Tv.



Πλέον, ελευθερώθηκαν όλες οι θύρες του modem/router ενώ ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας το WiFi δίκτυο που μπορεί να δημιουργήσει το Access Point One, όλες οι συσκευές βρίσκονται συνδεδεμένες σε ένα κοινό δίκτυο: και ο υπολογιστής και τα κινητά και τα tablet. Το πλεονέκτημα όμως βρίσκεται στο γεγονός ότι το WiFi που δημιουργεί το Access Point One είναι από τα ταχύτερα που θα μπορούσε να έχει κανείς.  Αξιοποιώντας ένα 802.11ac δίκτυο στα 5Ghz και καθώς χρησιμοποιεί κεραίες διάταξης 4x4 Quantenna προσφέρει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει στα 1733Mbit, ενώ άλλα 300Mbit είναι διαθέσιμα στη μπάντα των 2,4Ghz (με κεραίες 2x2).



Εφόσον κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει αλλαγές στο Access Point One, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο web interface του μέσω του Devolo Cockpit (για υπολογιστές). Από εκεί μπορεί να κάνει τα πάντα, όπως το να δει ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες, να αλλάξει κωδικούς, να δώσει σταθερή IP στη συσκευή ή να αλλάξει ρυθμίσεις που αφορούν τους δυο τύπους δικτύου που δημιουργούνται (5Ghz, 2,4GHz).



Όσον αφορά στις επιδόσεις του, δε παρατηρήσαμε προβλήματα στη ταχύτητα και ανάλογα με τη συσκευή που συνδέεται, είδαμε πραγματικά υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης και αρκετά μεγάλη απόσταση όσον αφορά στο WiFi. Για παράδειγμα, το Access Point One είναι μια πολύ καλή λύση για όσους, για παράδειγμα, θέλουν να παίξουν παιχνίδια στο κινητό τους μέσω της πλατφόρμας Nvidia GeForce Now, αφού η σύνδεση στα 5Ghz που απαιτείται προσφέρει και υψηλή ταχύτητα και χαμηλό latency.



Συνολικά, για τα χρήματα που κοστίζει (€120), το Access Point One είναι μια εξαιρετική λύση για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν το WiFi δίκτυο του σπιτιού τους και θέλουν να έχουν τόσο μεγαλύτερη εμβέλεια όσο, κυρίως, υψηλότερες ταχύτητες διασύνδεσης. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εύκολη σύνδεση
  • Μικρό, καταλαμβάνει λίγο χώρο
  • Ταχύτατο WiFi στα 5Ghz
  • Καλή τιμή
  • Μπορεί να λειτουργήσει και σε bridge mode
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Θα θέλαμε έστω μια Gigabit Lan θύρα για σύνδεση συσκευών
  • Οι advanced χρήστες δε θα βρουν περίεργες ρυθμίσεις
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*