Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Corsair Sabre RGB Pro Wireless Review

  • Corsair Sabre RGB Pro Wireless
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
*
Το νέο Corsair Sabre RGB Pro Wireless είναι ένα gaming mouse για fps και moba με εξαιρετικά χαμηλό βάρος και μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά



Η Corsair συνεχίζει να παρουσιάζει νέα gaming ποντίκια, προσπαθώντας να ικανοποιήσει κάθε gamer που βρίσκεται εκεί έξω. Το νεότερο μοντέλο της, το Sabre RGB Pro Wireless, έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια των Sabre (έχουμε παρουσιάσει το Sabre Pro). Πρόκειται για την ασύρματη έκδοση του ίδιου ποντικιού, η οποία χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Slipstream της Corsair σε συνεργασία με ένα USB dongle για να πετύχει υψηλές επιδόσεις χωρίς τη χρήση καλωδίου. Ωστόσο, προσφέρει και ενσύρματη λειτουργία ενώ διαθέτει και λειτουργία Bluetooth.



Η συσκευασία είναι μικρή και λιτή, περιλαμβάνοντας το ίδιο το ποντίκι, το USB dongle, ένα καλώδιο USB Type-A σε Type-C για τη φόρτιση ή χρήση του ποντικιού ενσύρματα και κάποια εγχειρίδια χρήσης. Παίρνοντας το ποντίκι στα χέρια, το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι το πόσο ελαφρύ και μικρό είναι χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα μικρό, κάτι βολικό για χέρια σας του υπογράφοντα. Ζυγίζει μόλις 79 γραμμάρια κάτι που το καθιστά ξεκούραστο κατά τη χρήση, με το σχεδιασμό του να είναι για δεξιόχειρες που το κρατάνε με τη όλη τη παλάμη, αν και σε κάποια χέρια μπορεί να χρησιμοποιεί και με claw-grip.



Όλο το ποντίκι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό με κάποια σημεία να είναι ελαφρώς ανάγλυφα ώστε να μη γλιστράει από τα χέρια του χρήστη. Αφού συνδέσουμε το ποντίκι στον υπολογιστή, αυτό αναγνωρίζεται άμεσα από τα Windows και μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει αμέσως, αν και εγκαθιστώντας την εφαρμογή iCUE της Corsair (απαιτεί τη νεώτερη έκδοση 4.0 της εφαρμογής η οπoία είναι σαφώς περισσότερο χρηστική και λιγότερο περίπλοκη), ο χρήστης αποκτάει περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης.



Τέσσερα pads στη κάτω πλευρά είναι υπεύθυνα ώστε να υπάρχει η σωστή κύλιση πάνω στο mousepad. Επιπλέον, στη κάτω πλευρά πέρα από τον οπτικό αισθητήρα Corsair Marksman που επιτρέπει ταχύτητες έως 26000 DPI (με ρυθμίσεις σε βήματα του 1 DPI!) υπάρχει μια ειδική υποδοχή για το USB dongle ώστε να το μεταφέρει κανείς χωρίς να φοβάται ότι θα τον χάσει, ένα διακόπτης 3 θέσεων και ένα πλήκτρο. Ο διακόπτης δίνει στο χρήστη την δυνατότητα να κλείσει το ποντίκι ή να το ανοίξει σε Slipstreem ή Bluetooth mode. Μπορεί δηλαδή κανείς να το χρησιμοποιεί στο σπίτι του εύκολα και σε ένα desktop με το usb dongle και σε ένα laptop μέσω Bluetooth, χωρίς να μετακινεί το dongle. Ακόμα και όταν λειτουργεί μέσω Bluetooth, μπορεί κανείς έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω του iCue 4. Να πούμε επίσης ότι όταν κάποιος το χρησιμοποιεί ενσύρματα, αυτό θα λειτουργεί (και θα φορτίζει) ακόμα και όταν ο διακόπτης από κάτω είναι στο off. Το άλλο πλήκτρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει ένα από τα 3+1 hardware DPI Preset που αυτός έχει δημιουργήσει. Ουσιαστικά, ο κάτοχος του ποντικιού πρέπει να θυμάται το χρώμα που αντιστοιχεί στο κάθε DPI Preset για να το επιλέξει και να παίξει με αυτό, όταν χρησιμοποιεί το Corsair Sabre RGB Pro Wireless σε σύστημα που δεν έχει εγκατεστημένο το iCUE. Κάθε τέτοιο Preset έχει 5+1 αποθηκευμένες ρυθμίσεις DPI οι οποίες αλλάζουν κυκλικά μέσω ενός μικρού πλήκτρου που βρίσκεται στο πάνω μέρος του ποντικιού, πίσω από τη ροδέλα.



Φυσικά στο πάνω μέρος έχουμε και τα δυο κλασσικά left/right πλήκτρα ενώ στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε δυο προγραμματιζόμενα πλήκτρα. Όσον αφορά στα δυο βασικά πλήκτρα, η Corsair έχει επιλέξει διακόπτες ενεργοποίησης της Omron που εγγυώνται 50 εκατομμύρια κλίκ, ,με τη Corsair να ονομάζει τα πλήκτρα Quickstrike καθώς έχει μειωθεί στο 0 η απόσταση του πλήκτρου από το διακόπτη, ώστε κάθε κλίκ να είναι ταχύτερο από ποτέ.  Φυσικά, όλα τα πλήκτρα είναι προγραμματιζόμενα και μπορούν να ενεργοποιήσουν εντολές macro, πάντα μέσα από το iCue, το οποίο βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας ολοένα και περισσότερες επιλογές.  Το ποντίκι έρχεται και με φωτισμό RGB, αλλά όχι κάτι εξωπραγματικό καθώς μόνο το λογότυπο της εταιρείας στη πλάτη του ποντικιού είναι φωτιζόμενο. Με το που αναγνωρίστηκε το ποντίκι από το iCUE, το λογότυπο πήρε κατευθείαν το φωτισμό που χρησιμοποιούσε τόσο το Corsair Dark Core RGB Pro ποντίκι που χρησιμοποιούμε όσο και το MM700 RGB mouse pad που έχουμε στον υπολογιστή μας. Οι επιλογές RGB προφανώς είναι πολλές και ενεργοποιούνται όταν τρέχει το iCue. Ακόμα όμως και σε hardware mode, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μέσα από μια περιορισμένη λίστα, κάποια RGB εφέ.



Το βασικότερο κοινό στο οποίο απευθύνεται το ποντίκι είναι όσοι παίζουν competitive παιχνίδια σε τουρνουά και σε υπολογιστές που δεν είναι ο δικός τους. Για αυτούς τους gamer το Corsair Sabre RGB Pro Wireless είναι μια εξαιρετική επιλογή λόγω της ενσωματωμένης μνήμης που διαθέτει. Και αυτό γιατί ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προφίλ με ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν τόσο για τα DPI και το φωτισμό όσο και κυρίως τις αντιστοιχίσεις πλήκτρων. Για κάθε πλήκτρο του ποντικιού μπορεί ο χρήστης να σώσει ότι αντιστοίχιση θέλει και να τη χρησιμοποιήσει σε όποιο υπολογιστή θέλει. Βέβαια, υπάρχουν και αντίστοιχες ρυθμίσεις που αποθηκεύονται στο ίδιο το iCue και ουσιαστικά χρησιμοποιούνται στο βασικό υπολογιστή του χρήστη.



Οι περισσότεροι χρήστες που θα αποκτήσουν το Corsair Sabre RGB Pro Wireless θα το κάνουν κυρίως για τη δυνατότητα ασύρματης χρήσης του μέσω του USB dongle. Η τεχνολογία Corsair Slipstream είναι υπεύθυνη για την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ υπολογιστή (μέσω του dongle) και ποντικιού, προσφέροντας εξαιρετική ταχύτητα με latency χαμηλότερο του 1ms. Σύμφωνα με τη Corsair, η τεχνολογία επιτρέπει στο ασύρματο σήμα να είναι πάντα γρήγορο και σταθερό, μεταπηδώντας μεταξύ των διαφόρων καναλιών της συχνότητα των 2,4GHz, ώστε πάντα να υπάρχει το ισχυρότερο σήμα ακόμα και σε χώρους με πολλές ασύρματες συσκευές. Κατά τη διάρκεια των δικών μας δοκιμών, πραγματικά το ποντίκι μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους με την ασύρματη σύνδεση να μη δημιουργεί ποτέ κάποιο πρόβλημα και όλα τα gaming session μας να είναι απροβλημάτιστα. Όσον αφορά δε στην αυτονομία, η Corsair υπόσχεται περίπου 60 ώρες χρήσης (χωρίς φωτισμό) με σύνδεση Slipstream και 90 ώρες με Bluetooth. Το δεύτερο δε το δοκιμάσαμε τόσες ώρες, ωστόσο για το Slipstream μπορούμε να πούμε ότι με καθημερινή χρήση 8-10 ωρών, βγάλαμε περίπου 5 μέρες έχοντας το φωτισμό ενεργό.  Συνολικά, το Corsair Sabre RGB Pro Wireless τα καταφέρνει μια χαρά τόσο μέσα στο ίδιο το λειτουργικό όσο και κυρίως στα παιχνίδια. Προσφέρει καλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα, εντυπωσιακή ακρίβεια και ταχύτητα στα πατήματα των δυο βασικών πλήκτρων και εξαιρετική ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη χρήση λόγω του χαμηλού βάρους. Συγκρίνοντάς το πάντως με το Corsair Dark Core RGB Pro που χρησιμοποιούμε εδώ και αρκετούς μήνες, η αλήθεια είναι ότι μας φάνηκε περισσότερο ελαφρύ από όσο θα θέλαμε και ίσως λίγο μεγαλύτερο. Αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα και σε γενικές γραμμές, το Corsair Sabre RGB Pro Wireless είναι μια εξαιρετική επιλογή. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ελαφρύ και ξεκούραστο
  • Σταθερή ασύρματη σύνδεση
  • Καλή αυτονομία
  • Εξαιρετική ποιότητα κύλισης
  • Πολλές δυνατότητες ρύθμισης μέσα από το iCue 4
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Για κάποιους, το βάρος παρα-είναι χαμηλό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*