Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Devolo WiFi Repeater+ AC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Devolo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Devolo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Devolo

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το νέο Devolo WiFi Repeater+ AC επεκτείνει το σήμα του router και φέρνει το Mesh WiFi με μία ταχύτητα μετάδοσης στα 1,200 Mbps σε όλο το σπίτι.

Τη devolo τη γνωρίζουμε από τα powerline adapter της, τα οποία έχουμε παρουσιάσει μέσα από τις σελίδες του Enternity. Πρόσφατα όμως, κυκλοφόρησε και μια νέα συσκευή WiFi Repeater, το Devolo WiI Repeater+ AC. Πρόκειται για μια παραδοσιακή συσκευή για επέκταση του ασύρματου δικτύου ενός χώρου, η οποία όμως φέρει τεχνολογίες που έχουμε δει στα WiFi enabled powerline της εταιρείας. Το devolo WiFi Repeater+ ac είναι διαθέσιμο στην προτεινόμενη τιμή των 69,90€ και καλύπτεται από εγγύηση τριών ετών.




Παίρνοντας τη συσκευασία στα χέρια και ανοίγοντάς τη, βρίσκουμε μέσα την ίδια τη συσκευή και κάποια τυπικά εγχειρίδια χρήσης. Η ίδια η συσκευή είναι ολόιδια με ένα wifi enabled powerline της devolo. Μεγάλη σε μέγεθος, διαθέτει πρίζα σούκο ώστε όταν τοποθετηθεί στη πρίζα να μπορεί ο χρήστης να εξακολουθεί να τη χρησιμοποιεί. Στο κάτω μέρος διαθέτει δυο θύρες LAN 10/100 (και μια μικρή τρύπα που λειτουργεί σαν reset), ενώ στη πρόσοψη και κάτω από τη πρίζα σούκο έχουμε δυο μικρά πλήκτρα με φωτιζόμενα εικονίδια. Η πρώτη εγκατάσταση είναι πανεύκολη, καθώς με το που το βάζει κανείς στη πρίζα, ενεργοποιεί  το προ-εγκατεστημένο ασύρματο δίκτυο χωρίς κωδικό και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στην ip του web interface από ένα κινητό ή ένα υπολογιστή, έχοντας πρώτα συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο. Αν κάποιος θέλει ένα ευκολότερο τρόπο, μπορεί να κατεβάσει για Android και IOS την εφαρμογή Devolo Cockpit και να κάνει τις ρυθμίσεις από εκεί. Η πρώτη και βασική επιλογή είναι αν θέλουμε η συσκευή να λειτουργήσει σαν wifi repeater ή σαν access point. Στη περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν Access point, τότε συνδέουμε ένα καλώδιο lan σε μια από τις δυο θύρες του και την άλλη άκρη στο router και ουσιαστικά δημιουργούμε ένα νέο WiFi δίκτυο μέσω της συσκευής.



Στην πρώτη περίπτωση, η επόμενη οθόνη μας εμφανίζει τα διαθέσιμα wifi δίκτυα και αφού περάσουμε τους κωδικούς σε αυτό που επιλέξουμε, το  Devolo WiI Repeater+ AC ουσιαστικά ξεκινά να επεκτείνει το ήδη υπάρχον δίκτυο WiFi. Μέσα από την εφαρμογή μας ενημερώνει για τη κατάσταση σύνδεσης με το αρχικό WiFi και μάλιστα, επειδή ακριβώς αρχικά είχαμε εγκαταστήσει τη συσκευή πολύ κοντά στο router, μας ενημέρωσε για αυτό. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε ότι η ποιότητα του αναμεταδιδόμενου σήματος εξαρτάται από το πόσο καλό σήμα λαμβάνει οπότε η εγκατάσταση πρέπει να γίνει σε κάποιο σημείο που το αρχικό WiFi έχει καλό σήμα. Από εκεί και πέρα, το Devolo WiI Repeater+ AC δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει αν το νέο WiFi που δημιουργείται (και που έχει το ίδιο όνομα και κωδικό με το αρχικό) θα λειτουργεί σε 2 συχνότητες (2,4GHz και 5GHz) ή θα λειτουργεί στην ίδια συχνότητα με το αρχικό σήμα. Η πρώτη επιλογή είναι η επιβεβλημένη πάντως. Από εκεί και πέρα, το σήμα του WiFi μεταδίδεται στις συσκευές με την τεχνολογία beam forming για γρήγορο και σταθερό δίκτυο.



Προφανώς και το repeater είναι συμβατό με όλα τα router και τα access points. Παρόλα αυτά, είναι πολύ βολικό και για την επέκταση ενός δικτύου devolo WiFi που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Powerline, η οποία  συνήθως χρησιμοποιείται σε μεγάλα διαμερίσματα ή πολυώροφα σπίτια. Αυτό είναι εφικτό, επειδή το repeater χρησιμοποιεί το ίδιο λειτουργικό σύστημα όπως όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς Magic, και έτσι μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα ήδη υπάρχον δίκτυο devolo Magic Powerline. Μέσα από το home network app μπορείτε να δείτε και αναλυτική λίστα με τα προϊόντα devolo που έχετε στο devolo δίκτυο σας.



Ως μέλος της οικογένειας devolo, το WiFi Repeater+ ac χρησιμοποιεί όλες τις λειτουργίες των «συγγενικών» του συσκευών, προσφέροντας όλες τις λειτουργίες Mesh, διασφαλίζοντας ότι όλες οι συσκευές έχουν άριστη ασύρματη σύνδεση. Χάρη στο «fast roaming», τα smartphones, τα tablets κλπ. είναι πάντα συνδεδεμένα στο ιδανικό WiFi hotspot (client steering). Για ακόμα καλύτερη ταχύτητα μεταφοράς, το repeater, χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζετε «Beamforming» η οποία βρίσκει την κεραία της συσκευής που χρειάζεται σύνδεση στο Internet και έτσι μπορεί να την ακολουθεί μέσα στο χώρο. Με τον τρόπο αυτό, η απόδοση του WiFi βελτιώνεται. Χάρη στη λειτουργία «airtime fairness», οι γρήγορες συσκευές που είναι συνδεδεμένες παίρνουν αυτόματα μεγαλύτερη προτεραιότητα από άλλες συσκευές, ώστε να μην δέχονται καθυστερήσεις από άλλες, παλαιότερες συσκευές με περισσότερες απαιτήσεις. Τέλος, με το έξυπνο «band steering» να λειτουργεί στο background, διασφαλίζεται μια αδιάκοπη σύνδεση υψηλών αποδόσεων μέσα από την αυτόματη εναλλαγή από τη συχνότητα των 2.4 GHz στη συχνότητα των 5 GHz. Επίσης, η τεχνολογία MU-MIMO (multi-user multiple input και multiple output) επιτρέπει στο  devolo Repeater+ ac να επικοινωνεί ταυτόχρονα με αρκετές συσκευές. Αυτό συνεπάγεται γρήγορη, σταθερή και ασφαλή σύνδεση στο Internet για όλους. Επιπλέον, οι συνδέσεις προστατεύονται από τα πιο πρόσφατα πρωτόκολλα ασφάλειας WPA 2 και WPA 3.



Συνολικά, το devolo WiFi Repeater+ ac μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Εύκολη εγκατάσταση, πολλές επιλογές στις ρυθμίσεις, εξαιρετική απόδοση και καλή τιμή είναι μερικά από τα βασικά του χαρακτηριστικά. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εύκολη εγκατάσταση
  • Διπλή λειτουργία, repeater και access point
  • Web interface με πολλές επιλογές
  • Ενσωματωμένη πρίζα σούκο
  • Εξαιρετική απόδοση WiFi
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλο σε μέγεθος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*