Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

HUAWEI WATCH GT4 (46mm) Review

*
Το HUAWEI WATCH GT4 (46mm), φορώντας το πράσινο λουράκι, είναι το ομορφότερο από όλα και έρχεται σε μια πραγματικά ελκυστική τιμή.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη βρεθήκαμε στη Βαρκελώνη μετά από πρόσκληση της Huawei για τη παρουσίαση της νέας σειράς smartwatches, Huawei Watch GT4. Πλέον τα ρολόγια είναι διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά και μετά τη γνώμη μας για τη γυναικεία έκδοση, έρχεται η ώρα να γράψουμε για την αντρική έκδοση, και συγκεκριμένα για το HUAWEI WATCH GT4 Green Woven Strap, το οποίο κυκλοφορεί στα €269 και είναι –κατά τη γνώμη μας- με διαφορά το ομορφότερο από όλα τα ρολόγια που κυκλοφόρησε η Huawei.




Το  ρολόι έρχεται σε μια τυπική αλλά όμορφη συσκευασία, παρέα με τη μαγνητική βάση ασύρματης φόρτισης η οποία ενσωματώνει το καλώδιο USB, χωρίς όμως να υπάρχει φορτιστής, αν και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιον έχετε διαθέσιμο. Το ρολόι φοράει ένα πράσινο πλαστικό λουράκι, το οποίο όμως δε μοιάζει καθόλου με τέτοιο. Έχει υφή που το κάνει να φαίνεται με υφασμάτινο και ακόμα και οι ραφές του μοιάζουν πραγματικά με ύφασμα. Το λουράκι αυτό είναι σίγουρα ξεχωριστό, καθώς μπορεί να περάσει τόσο σαν αθλητικό όσο και σαν casual business!



Το Huawei Watch GT4 , είναι εξαιρετικό από πλευράς κατασκευής, χρησιμοποιώντας ανοξείδωτο ατσάλι για τη κάσα, υλικό ελαφρύ και ανθεκτικό στη θερμότητα και το κρύο, ενώ η πλάτη που ακουμπά πάνω στο δέρμα έχει φτιαχτεί από πολυμερείς ίνες. Η στεφάνη έχει διάμετρο 46mm, με την οθόνη που βρίσκεται μπροστά να έχει διάμετρο 1,43’’, λειτουργώντας σε ανάλυση 466x466 pixel, όντας επίπεδη και βρισκόμενη στο ίδιο επίπεδο με τη κάσα. To σώμα του έχει μεταλλικό χρώμα, όμως η Huawei έχει κάνει τη σχεδιαστική «τσαχπινιά» της στη συγκεκριμένη έκδοση, καθώς η περιφέρεια της οθόνης έχει διαφορετική σχεδίαση από τα υπόλοιπα «αντρικά». Συγκεκριμένα, υπάρχει μια διχρωμία, με το πάνω μισό να είναι πράσινου χρώματος και το κάτω μισό λευκό.



Πέρα από τη διχρωμία στο εσωτερικό της στεφάνης που αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, τα GT4 των 46mm ακολουθούν μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση, καθώς πλέον το σώμα δεν είναι στρογγυλό, αλλά οκτάγωνο. Τέσσερις μικρές γωνίες σχηματίζονται στις δυο πλευρές του ρολογιού, ενώ τα γνωστά ως "κέρατα του ταύρου" στο πάνω και κάτω μέρος που υποδέχονται το λουράκι, σχηματίζουν άλλες τέσσερις γωνίες, φτάνοντας συνολικά τις 8. Ο συνδυασμός αυτός παρέα και με το πράσινο λουράκι, κάνει τη συγκεκριμένη έκδοση πραγματικά πανέμορφη. Ομορφότερη –κατά τον υπογράφοντα- ακόμα και από την έκδοση με το μεταλλικό μπρασελέ!



Επιστρέφοντας στην οθόνη, αυτή είναι εξαιρετική. Εμφανίζει όλα τα εικονίδια και τις γραμματοσειρές πεντακάθαρα, ενώ η υψηλή της φωτεινότητα δε δυσκολεύει καθόλου το χρήστη να τη χρησιμοποιεί και κάτω από το φως του ήλιου. Σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην οθόνη παίζουν και τα watch faces, με το Huawei Watch GT 4 να έρχεται εφοδιασμένο με πολλά νέα. Πολλά από αυτά μπορούν να πειραχτούν ώστε η εμφάνισή τους να προσαρμοστεί στα θέλω του χρήστη. Όσον αφορά τώρα στη χρήση του ρολογιού, αυτή είναι έρχεται σχεδόν αυτούσια από τα Watch GT3/GT3 Pro με κάποιες όμως προσθήκες, καθώς πλέον τα Watch GT4 τρέχουν τη νεώτερη έκδοση 4 του Harmony OS. Μέσω δυο πλήκτρων που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά γίνεται ο έλεγχος του λειτουργικού, παρέα βέβαια με τη χρήση της οθόνης. Το πάνω πλήκτρο είναι μια ψηφιακή περιστροφική κορώνα, η οποία ταυτόχρονα πατιέται. Μέσω αυτή μπορεί κανείς να κάνει zoom in-out στο ανανεωμένο μενού επιλογών που προσφέρει το ρολόι ή να κάνει scrolling στις υποεπιλογές των μενού ή των εφαρμογών.



Μάλιστα, κατά τη χρήση της, το ρολόι μεταφέρει στο χρήστη μικρές δονήσεις από το σύστημα haptic feedback που ενσωματώνει το Watch GT 4. Το δεύτερο πλήκτρο είναι προγραμματιζόμενο και μπορεί κανείς να το ρυθμίσει να εκκινεί όποια εφαρμογή θέλει, με την αρχική ρύθμιση να ενεργοποιεί την εφαρμογή των προπονήσεων. Αλλαγές υπάρχουν και στις εξατομικευμένες κάρτες που εμφανίζονται με slide προς τα αριστερά, καθώς υπάρχουν καινούριες που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες μαζεμένες σε μια κάρτα (πχ μια συνολικά για την υγεία, μια lifestyle, μια για αθλήματα κτλ). Πέρα από το ίδιο το λειτουργικό, κάποιες αναβαθμίσεις έχουν γίνει και σε συγκεκριμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα αυτή που δείχνει τα στατιστικά παρακολούθησης του ύπνου πλέον δείχνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες, όπως ακριβώς τις εμφανίζει στο smartphone το Huawei Health. Μια νέα προσθήκη στο τομέα της παρακολούθησης του ύπνου, μέσω των αλγορίθμων TrueSleep 3.0, είναι η λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται. Τέλος, έχουμε και τη προσθήκη μιας νέας εφαρμογής, της Stay Fit. Μέσω αυτής μπορεί ο χρήστης να βλέπει από τη μια πόσες θερμίδες καίει καθημερινά και από την άλλη να καταγράφει χειροκίνητα μέσα από το Huawei Health αρχικά, τις θερμίδες που καταναλώνει στα ημερήσια γεύματά του. Βάζοντας μάλιστα κάποιο στόχο απώλειας ή πρόσληψης βάρους σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η εφαρμογή ενημερώνει το χρήστη για το που βρίσκεται καθημερινά σε επίπεδο θερμίδων, πχ έχει λάβει παραπάνω ή λιγότερες από όσες χρειάζεται για να φτάσει το στόχο του.



Το Watch GT 4 διαθέτει ηχείο και μικρόφωνο. Το ηχείο (που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά) είναι δυνατό και μεταφέρει καθαρό ήχο. Κάναμε διάφορες συνομιλίες και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, ούτε ο συνομιλητής μας παραπονέθηκε για κάτι. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το ενσωματωμένο ηχείο είναι ότι κάποιος μπορεί να ακούσει μουσική μέσω αυτού, εφόσον περάσει τραγούδια στον αποθηκευτικό χώρου, είτε κάποια που βρίσκονται στο κινητό με το οποίο είναι synced είτε από την εφαρμογή Huawei Music. Η άλλη επιλογή είναι να ελέγξουμε την αναπαραγωγή της μουσικής που κάνει το smartphone, όποια εφαρμογή και αν παίζει. Μια νέα λειτουργία που προσφέρει το Harmony OS είναι η δυνατότητα για άμεση εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών που έχουμε τρέξει πρόσφατα. Με διπλό πάτημα της κορώνας, εμφανίζονται αυτές οι εφαρμογές (κάποιες μπορεί ήδη να τρέχουν όπως πχ το χρονόμετρο) ώστε να μετακινηθούμε ευκολότερα μεταξύ τους.



Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειώσουμε πως τo Watch GT4 έρχεται με βελτιωμένους αλγόριθμους TrueSeen 5.5 όσον αφορά στη διαχείριση των δεδομένων που καταγράφουν καθημερινά οι αισθτήρες του. Χάρη σε αυτούς, το ρολόι προσφέρει ακριβέστερες μετρήσεις καρδιακών παλμών και περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα (κάτι που μπορεί να είναι ενεργό όλο το 24άωρο), τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο κυρίως όταν ο κάτοχος του ρολογιού ασκείται εντονότερα. Πηγαίνοντας τώρα στο τομέα του GPS , τα πράγματα είναι εξαιρετικά καθώς το ρολόι διαθέτει δικάναλο δέκτη που υποστηρίζει 5 διαφορετικές τεχνολογίες δορυφόρων, με αποτέλεσμα το σήμα να κλειδώνει πολύ γρήγορα (σε εξωτερικό χώρο) και τα στοιχεία που καταγράφει να έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια. Το ρολόι μπορεί να παρακολουθήσει μπόλικες αθλητικές δραστηριότητες, από βασικές, όπως τρέξιμο, περπάτημα, ποδήλατο, κολύμπι, είτε μέσα στο σπίτι είτε έξω, είτε με μηχανήματα έως ιδιαίτερους τρόπους άθλησης, όπως τρίαθλο, σκι και snowboard, ενώ έχουν προστεθεί 4 ακόμα αθλήματα με το συνολικό αριθμό να ξεπερνά τα 100. Επιπλέον, το ρολόι έρχεται με 13 προπονήσεις τρεξίματος, με το ρολόι να δίνει και φωνητικές οδηγίες στο χρήστη για το τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένας τύπος άθλησης, το ρολόι παρακολουθεί τους παλμούς της καρδιάς ώστε να ξέρει πότε η άσκηση είναι αναερόβια και πότε αερόβια, ενώ μπορεί επιπλέον να καταγράψει το VO2Max. Προφανώς, όλα τα στοιχεία της προπόνησης μεταφέρονται στην εφαρμογή Huawei Health (που είναι διαθέσιμη τόσο για Android όσο και για iOS). Φυσικά το Huawei Watch GT 4 είναι αδιάβροχο έως 5ATM, με τον αισθητήρα μέτρησης παλμών να δουλεύει και μέσα στο νερό και το ηχείο να μην έχει πρόβλημα να δουλέψει μια χαρά μετά την έξοδο από το νερό.



Πηγαίνοντας τώρα στον τομέα της χρήσης, με scroll από την αρχική οθόνη προς τα δεξιά εμφανίζεται η εφαρμογή του καιρού παρέα με την εφαρμογή αναπαραγωγής μουσικής. Κάνοντας scroll προς τα αριστερά όπως είπαμε εμφανίζονται οι κάρτες πληροφοριών. Με scroll προς τα κάτω έχουμε 6 συντομεύσεις που αφορούν την άμεση ενεργοποίηση/απενεργοποίηση δυνατοτήτων αλλά και αυτή που αφορά στη πρόσβαση στις ρυθμίσεις της συσκευής. Τέλος, με scrolll προς τα πάνω βλέπουμε τις ειδοποιήσεις που έχουμε, οι οποίες όμως παραμένουν εκεί ακόμα και αν τις έχουμε διαγράψει από το κινητό. Πατώντας τη κορώνα εμφανίζεται το βασικό μενού εφαρμογών του ρολογιού. Μέσα από το εικονίδιο Huawei ο χρήστης έχει πρόσβαση στο AppGallery για το smartwatch ώστε να μπορεί να εγκαταστήσει κάποιες (λίγες) εφαρμογές και να αυξήσει τις δυνατότητες του ρολογιού.  Πάντως, υπάρχει η δυνατότητα για εγκατάσταση της εφαρμογής Petal Maps, η οποία συνεργάζεται με την αντίστοιχη του AppGallery (δεν είναι διαθέσιμη στο IOS) εμφανίζοντας στην οθόνη τις οδηγίες πλοήγησης. Όσον αφορά στις ειδοποιήσεις, αυτές εμφανίζονται άμεσα την ώρα που τις λαμβάνουμε στο κινητό μας. Υπάρχει δε και δυνατότητα για άμεση απάντηση με quick replies που μπορεί κανείς να ρυθμίσει μέσω της εφαρμογής Huawei Health σε κάποιες από τις εφαρμογές messaging.  Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, το Watch GT4 παρόλες τις αναβαθμίσεις στις λειτουργίες του, έχει διατηρήσει τη μεγάλη αυτονομία των προκατόχων του. Η Huawei αναφέρει έως 14 ημέρες και μπορεί κανείς να περιμένει 10-12 μέρες χρήσης για το συγκεκριμένο μοντέλο ανάλογα με τη χρήση. Εμείς, έχοντας το συνδεδεμένο όλη την ημέρα με το smartphone, να μετράει συνεχώς παλμούς, SpO2, θερμοκρασία δέρματος, με δεκάδες ειδοποιήσεις καθημερινά, ενεργή τη μέτρηση ύπνου, είδαμε αυτονομία της τάξης των 11 ημερών.



Η συνολική εμπειρία που προσφέρει το Huawei Watch GT 4 είναι εξαιρετική. Η Huawei κατάφερε να διατηρήσει το μεγαλύτερο ατού των GT3, την αυτονομία, βελτιώνοντας όλα τα υπόλοιπα. Η οθόνη είναι εξαιρετικά φωτεινή, το software ανανεωμένο, οι αλγόριθμοι βελτιωμένοι, ενώ κατασκευαστικά και σχεδιαστικά, η Huawei τα έχει καταφέρει άριστα με όλη τη σειρά. Μεταξύ των τριών αντρικών που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στην αγορά, για εμάς το παρόν είναι με διαφορά το ομορφότερο, ενώ στη τιμή των €269 πραγματικά είναι μια άριστη αγορά. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφη σχεδίαση
  • Φωτεινή οθόνη
  • Τεράστια αυτονομία
  • Άριστη τιμή
  • Εξαιρετική λειτουργικότητα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το μοναδικό που θα μπορούσαμε να γράψουμε στα αρνητικά, είναι ότι.. δε βρήκαμε αρνητικά !
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*