Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Honor 9 Lite Review

*
Η παρουσίασή μας για το Honor 9 Lite.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, η σειρά Honor αποτελούσε μέρος των συσκευών της Huawei, πλέον όμως αποτελεί εντελώς διαφορετικό brand, και όπως μάθαμε πρόσφατα, είναι μια εντελώς διαφορετική εταιρεία, πάντα κάτω από την ομπρέλα της μητρικής Huawei. Έχει και δικό της RND, δικούς της στόχους, εξατομικευμένη τοποθέτηση στην αγορά, ακόμα και δικό της, διαφορετικό, τρόπο διανομής στο λιανεμπόριο. Το γιατί έγινε αυτή η κίνηση από πλευράς Huawei δεν είναι γνωστό, ωστόσο υποθέτουμε το λόγο. Όπως η Samsung στη πραγματικότητα σταμάτησε να κυκλοφορεί πολύ φθηνά τηλέφωνα, στοχεύοντας στο upper midrange και high end, έτσι θέλει να κάνει και η Huawei. Έχοντας μόνο τις σειρές Mate και P, στη πραγματικότητα φαίνεται σαν μια εταιρεία που δε θέλει να έχει low cost συσκευές. Αλλά στη πραγματικότητα έχει, μέσα από τα Honor. Η αλήθεια είναι πως μοιράζονται αρκετά πράγματα με διάφορα Huawei (πχ επεξεργαστές) αλλά στην πραγματικότητα απευθύνονται σε τελείως διαφορετικό κοινό. Για παράδειγμα το ολοκαίνουριο Honor 9 Lite, με κόστος στα €249. Ένα πραγματικά όμορφο, σχεδόν εντυπωσιακό χάρη σε χρώματα όπως το Sapphire Blue που είχαμε στα χέρια μας, low cost smartphone. Που όμως μάλλον στοχεύει λίγο πάνω από τη κατηγορία τιμής του.




Η συσκευή έρχεται σε μια τυπική συσκευασία που περιλαμβάνει τα απαραίτητα. Παίρνοντας στα χέρια το Honor 9 Lite αντιλαμβάνεται κανείς απευθείας τη προσοχή που έχει δοθεί στο σχεδιασμό της συσκευής. Ελαφρύ, με καλές διαστάσεις για να το κρατάει κανείς άνετα με το ένα χέρι με στρογγυλεμένες γωνίες και ξεχωριστό χρώμα, αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει. Η οθόνη των 5,65’’ με αναλογίες πλευρών 18,5:9 (FullView την έχει ονομάσει η εταιρεία) δίνει στη συσκευή μια περισσότερο παραλληλόγραμμη μορφή, ωστόσο τα σχετικά μικρά bezels πάνω και κάτω, χάρη και στην έλλειψη φυσικών πλήκτρων, προσφέρουν στη χρήστη περισσότερη διαθέσιμη οθόνη σε σχέση με τις παραδοσιακές 16:9. Για συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής, το γεγονός ότι χρησιμοποιείται γυαλί τόσο μπροστά όσο και πίσω, είναι αναμφίβολα κάτι το ξεχωριστό. Ειδικά η πλάτη μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί και σαν καθρέπτης, αν και πολύ σύντομα ο κάτοχος της συσκευής, πέρα από τον εαυτό του, θα βλέπει και τις εκατοντάδες δαχτυλιές του. Στη πρόσοψη βρίσκουμε τις δυο από τις 4 συνολικά κάμερες, δεξιά έχουμε τα volume control και power πλήκτρα, αριστερά τη θέση τοποθέτησης καρτών SIM. Η δεύτερη θέση χρησιμοποιείται και για την επέκταση των 32GB αποθηκευτικού χώρου με κάρτες MicroSD. Στο κάτω μέρος έχουμε τη θύρα Micro USB, την έξοδο ακουστικών (ναι, έχει τέτοια) και το ηχείο, ενώ στο πίσω μέρος τις 2 άλλες κάμερες και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ειδικά ο τελευταίος, πέρα από το να προσφέρει ασφαλή πρόσβαση στη συσκευή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πλήκτρο λήψης φωτογραφίας, ακόμα και για τη πλοήγηση σε εφαρμογές.



Το Honor 9 Lite έρχεται με το EMUI 8 της Huawei που τρέχει πάνω από το Android 8. Αρχικά είναι ρυθμισμένο για χρήση χωρίς app drawer αλλά αυτό μπορεί να το αλλάξει ο χρήστης, όπως και αρκετά ακόμα πράγματα. Υπάρχουν επιλογές για αλλαγή της θερμοκρασίας χρώματος και της ανάλυσης της οθόνης (σε χαμηλότερη από FHD+ για εξοικονόμηση ενέργειας και υψηλότερες ταχύτητες κατά τη χρήση). Επίσης προσφέρει δυνατότητα παραμετροποίησης των soft button ελέγχου του λειτουργικού ή ακόμα και απενεργοποίησή τους για εξοικονόμηση χώρου στην οθόνη, ενώ μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει το double tap πάνω στην οθόνη για άμεση ενεργοποίηση και απενεργοποίησή της.
Γενικότερα, το λειτουργικό είναι αρκετά ευέλικτο, προσφέροντας ακόμα και λειτουργία παράλληλης εκτέλεσης δυο εφαρμογών σε παράθυρα ή τη δημιουργία δεύτερου αντιγράφου συγκεκριμένων εφαρμογών (πχ Facebook) για χρήστες που διαχειρίζονται πολλαπλούς λογαριασμούς. Όσον αφορά στη ταχύτητα εκτέλεσης των εφαρμογών, ο οχταπύρηνος Kirin  659 παρέα με τα 3GB μνήμης, συνεργάζονται αρμονικά. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές καθυστερήσεων, ειδικά όταν κάποιος «φορτώσει» πολύ τη συσκευή, ενώ και το υποσύστημα γραφικών σε βαριά παιχνίδια ζορίζεται στη native ανάλυση. Πάντα όμως ο χρήστης έχει την επιλογή για να ρυθμίσει την ανάλυση σε HD+, χάνοντας λίγο σε καθαρότητα κυρίως στα κείμενα, αλλά κερδίζοντας σημαντικά σε επιδόσεις (και αυτονομία). Η ίδια η οθόνη είναι πραγματικά πολύ καλή, με τη φωτεινότητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, αν και όταν αυτή βρίσκεται κάτω από τη μέση, τα χρώματα είναι κάπως μουντά. Πάντως, για τη κατηγορία τιμής, η οθόνη είναι καλύτερη του αναμενομένου.



Όσον αφορά τώρα στις κάμερες, όπως προαναφέραμε υπάρχουν συνολικά 4, δυο μπροστά και δυο πίσω. Ουσιαστικά, κάθε ζεύγος αποτελείται από μια 13Mpixel που κάνει όλη τη δουλειά και μια 2MPixel που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να μπορεί να δημιουργεί bokeh effect. Η κύρια κάμερα προσφέρει phase detect autofocus και συνεργάζεται με ένα LED flash. Το software που διαθέτει το τηλέφωνο μοιάζει αρκετά με αυτό που είδαμε πρόσφατα και στο P20 Pro της Huawei, προσφέροντας κάποιες παραπλήσιες λειτουργίες όπως για παράδειγμα επιλογή χειροκίνητων ρυθμίσεων, χρήση φίλτρων μεταξύ των οποίων και το beauty effect, δυνατότητα software αλλαγής του focal length για τη δημιουργία θολώματος στο background αλλά και portrait mode για αντίστοιχα αποτελέσματα όταν κανείς φωτογραφίζει ανθρώπους. Υπάρχει ακόμα και ταχύτατης λήψη φωτογραφίας με τη συσκευή κλειστή, πατώντας γρήγορα 2 φορές το volume down, με το χρόνο που χρειάζεται να είναι λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο. Σε γενικές γραμμές, το αποτέλεσμα που παίρνει κανείς είναι πολύ καλό, όταν ο περιβάλλον φωτισμός είναι μπόλικος. Όπως θα περίμενε όμως κανείς, όταν μιλάμε για λήψεις σε εσωτερικό χώρο ή το βράδυ, χωρίς λειτουργία φλας, το αποτέλεσμα είναι μάλλον μέτριο. Βέβαια, βάζοντας χειροκίνητες ρυθμίσεις και με αργή ταχύτητα κλείστρου (και τη συσκευή πάνω σε τρίποδο βέβαια) μπορούμε να έχουμε πραγματικά εντυπωσιακές φωτογραφίες. Απλά αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Πηγαίνοντας στη selfie cam, ισχύουν και εδώ τα ίδια, δηλαδή ο φωτισμός πρέπει να είναι σχετικά καλός. Πάντως η κάμερα αναγνωρίζει τα πρόσωπα και προσπαθεί να έχει το σωστό focus, προσφέροντας σε γενικές γραμμές καλές αυτό-φωτογραφίες! Και στις δυο κάμερες πάντως, υπό χαμηλό φωτισμό, το αποτέλεσμα είναι πάντα καλύτερο όταν έχουμε απενεργοποιημένο το bokeh effect.



Το Honor 9 Lite είναι ένα μέσου κόστους τηλέφωνο και αδικείται μάλλον από την ονομασία του, καθώς ο τίτλος Lite μάλλον του στερεί τη προσοχή που του αξίζει. Είναι όμορφο, δείχνει ποιοτικό, δουλεύει καλά, έχει συμπαθητική αυτονομία, καλή οθόνη και κάμερες που μπορούν να κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σε μια κατηγορία που βρίσκονται μοντέλα από Xiaomi, Motorola και Nokia, το Honor 9 Lite σίγουρα μπορεί να ξεχωρίσει. Απλά έχουμε την άποψη πως ο κόσμος βλέποντας το Lite στην ονομασία, μπορεί να νομίσει ότι δεν είναι τόσο καλό για τα λεφτά του, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει. 
BEST BUY

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή ποιότητα κατασκευής
  • Φωτεινή οθόνη
  • Γρήγορη φωτογράφιση
  • Ικανοποιητική αυτονομία
  • Manual ρυθμίσεις φωτογράφισης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτρια low light ποιότητα φωτογραφίας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*