Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

LG Stylus 2 K520 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    LG Electronics

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    LG Electronics

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    LG Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το G5 να είναι η συσκευή που έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας μεταξύ των συσκευών της LG, ωστόσο η εταιρεία συνεχίζει να διαθέτει στην αγορά και άλλες, οικονομικότερες συσκευές. Το Stylus 2 είναι ένα από αυτά, ένα προσιτό phablet με midrange χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα χρήσης pen. Σχεδιαστικά, το Stylus 2 ακολουθεί τις γραμμές των smartphone που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια (πχ LG G3/G4). Έχοντας οθόνη διαγωνίου 5,7’’, η συσκευή αν μη τι άλλο δεν είναι μικρή, και η χρήση με το ένα χέρι είναι σχεδόν αδύνατη αν δεν αξιοποιήσει ο χρήστης τη λειτουργία της σμίκρυνσης του interface για να φτάνει με το δάχτυλό του τα εικονίδια. Τα βασικά πλήκτρα ελέγχου που βρίσκονται στο πίσω μέρος, ακριβώς κάτω από την κάμερα, είναι πάντως εύκολα προσβάσιμα, με τα δυο volume controls να έχουν ανάγλυφη υφή ούτως ώστε να τα ξεχωρίζουμε από το power button. Πάντως, και τα τρια αυτά πλήκτρα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο ύψος και αρκετές φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να μην είμαστε σίγουροι για το τι πατάμε. Άλλα φυσικά πλήκτρα δεν υπάρχουν και η χρήση του Android 6 γίνεται με soft buttons που βρίσκονται μέσα στην οθόνη. Το περιθώριο γύρω από την οθόνη είναι σχετικά περιορισμένο στα δεξιά και αριστερά της, αλλά αρκετά μεγάλο στο πάνω και κάτω μέρος. Η ίδια η οθόνη βασίζεται σε τεχνολογία IPS, όμως λειτουργεί σε ανάλυση HD (720p), η οποία είναι μάλλον μικρή για τη μεγάλη επιφάνειά της. Είναι λογικό να ζητάμε μεγαλύτερη ανάλυση σε αυτές τις ίντσες, ειδικά από τη στιγμή που οι FullHD οθόνες έχουν γίνει σχεδόν τυπικές. Η σχετικά χαμηλή πυκνότητα των pixel έχει αντίκτυπο στο rendering των γραμματοσειρών, οι οποίες δε είναι τόσο καθαρές όσο θα θέλαμε, ωστόσο χρωματικά η οθόνη τα καταφέρνει καλά ενώ και η φωτεινότητά της είναι άνω του μετρίου.



Ακριβώς πάνω αριστερά από την οθόνη βρίσκεται η selfie cam, στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκουμε την έξοδο των ακουστικών και τη θύρα micro usb ενώ στο πάνω δεξί μέρος υπάρχει τοποθετημένο το πενάκι, το οποίο θέλει να κάνει τη συσκευή ξεχωριστή από τον ανταγωνισμό. Από εκεί και πέρα, αφαιρώντας την πλάτη έχουμε πρόσβαση στα ενδότερα, με το χρήστη να μπορεί να αλλάξει μπαταρία και να αυξήσει τα 16GB αποθηκευτικού χώρου χρησιμοποιώντας κάρτες micro SD. Η ίδια η μπαταρία είναι 3000mAh, με την προσφερόμενη αυτονομία να είναι ικανοποιητική. Στην πλάτη συναντάμε επίσης την κάμερα των 13Mpixel που συνοδεύεται από LED flash. Η απόδοσή της είναι αρκετά καλή σε συνθήκες καλού φωτισμού, αλλά μην περιμένετε θαύματα όταν το φως του ήλιου δεν είναι άμεσα διαθέσιμο, αφού σε τέτοιες καταστάσεις η εστίαση γίνεται δύσκολα ενώ κάνει έντονα την εμφάνισή του ο ψηφιακός θόρυβος. Το μενού χρήσης της κάμερας είναι σπαρτιάτικο και οι μόνες επιλογές που έχει ο χρήστης είναι αυτή της ρύθμισης της ανάλυσης/αναλογίας πλευρών, της ενεργοποίησης ή μη του HDR και της λήψης πανοραμικών λήψεων. Στα του βίντεο, η μέγιστη ανάλυση είναι τα 1080p στα 30fps, οπότε και εδώ τα πράγματα είναι αρκετά βασικά. Και η μπροστινή κάμερα δεν ξεχωρίζει και απλά καλύπτει τις βασικές ανάγκες του χρήστη. Άλλωστε, δεν είναι ένα φωτογραφικό τηλέφωνο, αλλά ένα οικονομικό phablet με έμφαση στη business χρήση λόγω του pen. Και εδώ είναι που κάνει τη διαφορά, καθώς στα χρήματα που ζητάει δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη πρόταση. Όπως προαναφέραμε, το pen βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος και με το που το αφαιρέσουμε, εμφανίζεται ένα overlay μενού στην οθόνη με τις διαθέσιμες εφαρμογές που μπορούμε να αξιοποιήσουμε. Δυο από αυτές είναι εφαρμογές για να παίρνουμε σημειώσεις με το pen, μια βγάζει φωτογραφία την οποία στη συνέχεια μπορούμε να ενσωματώσουμε σε ένα note και να σημειώσουμε πάνω της με το pen και μια ακόμα τραβάει screenshot της οθόνης, ώστε για ακόμα μια φορά να σημειώσουμε πάνω σε αυτό. Το pen δεν είναι ψηφιακό, δεν έχει αισθητήρες δηλαδή, ούτε κάποιο pressure control σύστημα. Είναι ένα απλό pen με μαλακή μύτη, που δεν προσφέρει κάτι περισσότερο σε λειτουργίες σε σχέση με το να γράφαμε με το δάχτυλό μας. Όμως το μέγεθός του είναι σωστό, βρίσκεται πάντα πάνω στη συσκευή και σίγουρα βολεύει πολύ περισσότερο από το δάχτυλό, τουλάχιστον όσους αρέσκονται να γράφουν με το παραδοσιακό τρόπο και όχι με το πληκτρολόγιο.



Συνεχίζοντας με το software, το Strylus 2 έρχεται με την έκδοση 6.0 του Android και το βελτιωμένο UI που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια, όπου πλέον δεν υπάρχει app drawer και όλα τα εικονίδια εμφανίζονται στις home screens, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση της συσκευής. Φυσικά, η αγαπημένη δυνατότητα αφύπνισης με διπλό χτύπημα στην οθόνη υπάρχει και εδώ, όπως επίσης και η δυνατότητα παραμετροποίησης των soft buttons για τον έλεγχο του λειτουργικού. Στα ενδότερα του Stylus 2, δεν περιμέναμε να συναντήσουμε κορυφαίο hardware. Η LG έχει επιλέξει το Snapdragon 410, ένα τετραπύρηνο SoC που λειτουργεί έως το 1,2Ghz και ενσωματώνει το Adreno 306 GPU. Το hardware αυτό είναι ικανό να προσφέρει καλές επιδόσεις -σε γενικές γραμμές- ωστόσο δε μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο που η LG το συνοδεύει με μόλις 1,5GB μνήμης. Ένα τηλέφωνο που απευθύνεται στον επαγγελματία χρήστη, ο οποίος εναλλάσσει εφαρμογές σημειώσεων, email κτλ, σίγουρα χρειάζεται περισσότερο μνήμη και το 1,5GB είναι πραγματικά πολύ λίγο.



Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα midrange smartphone και η τιμή που προφανώς πρέπει να είναι αντίστοιχη, η οποία βρίσκεται γύρω στα €200 και κρίνεται σχετικά λογική. Ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός από κάποια άλλη συσκευή, τουλάχιστον όσον αφορά στη χρήση του pen. Από την άλλη, σε επίπεδο hardware μάλλον κάποιος μπορεί να βρει σαφώς ισχυρότερες συσκευές με αυτά τα χρήματα, με καλύτερα specs συνολικά και ταυτόχρονα να αξιοποιήσει ένα third party pen σχεδόν μηδενικού κόστους, με την παραδοχή ότι δεν θα εισέρχεται στο σώμα του smartphone αλλά θα το έχει στην τσέπη του.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλη αυτονομία
  • Πενάκι στο σώμα με συνοδευτικό software
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριες επιδόσεις/λίγη μνήμη
  • Μη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών στη microSD
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*