Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MLS Destinator Talk&Drive Android Ultra Review

*
Η MLS ξεκίνησε τnν πορεία της σαν εταιρεία στο χώρο της πληροφορικής μέσα από τα συστήματα πλοήγησης. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να προσφέρει προϊόντα στις κατηγορίες των tablet και των smartphone, ωστόσο εξακολουθεί να κυκλοφορεί φορητά συστήματα πλοήγησης. Το Android Ultra είναι το νεότερο από αυτά και το πρώτο της εταιρείας που τρέχει λειτουργικό σύστημα Android, διαθέτοντας παράλληλα υποδοχή για κάρτες SIM. Πρόκειται για μια υβριδική συσκευή που ενώ προορίζεται για χρήση σαν φορητός πλοηγός, μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα και σαν smartphone.



Η συσκευασία έρχεται με όλα τα απαραίτητα περιφερειακά για να μπορέσει κάποιος να στερεώσει τη συσκευή στο αυτοκίνητό του, όπως τη βάση με βεντούζα για το τζάμι, το φορτιστή που συνδέεται στον αναπτήρα του αυτοκινήτου και έναν ακόμα πρίζας. Το καλώδιο USB είναι αρκετά μεγάλο για να συνδέεται με ευκολία όποια και αν είναι η απόσταση μεταξύ συσκευής και αναπτήρα αυτοκινήτου. Η βάση στήριξης είναι σταθερή και προσφέρει αρκετές ευκολίες ώστε να τοποθετήσουμε τo σύστημα πλοήγησης στην κατάλληλη γωνία θέασης από τον οδηγό. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από μέτριας ποιότητας πλαστικό και ενσωματώνει οθόνη διαγωνίου 5'' ανάλυσης 800x480 pixel. Η οθόνη είναι ικανοποιητική από πλευράς μεγεθους για χρήση στο αυτοκίνητο, αλλά η χαμηλή της ανάλυσης σίγουρα δεν προϊδεάζει για υψηλή ευκρίνεια. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν είναι πρόβλημα όταν κάποιος τη χρησιμοποιεί αποκλειστικά σαν πλοηγό. Τα πλήκτρα ελέγχου, με εξαίρεση το power button, εμφανίζονται πάνω στην οθόνη (ακόμα και αυτά για τον έλεγχο της έντασης του ήχου), με την αριστερά πλευρά της συσκευής να διαθέτει τις ακάλυπτες θύρες για τοποθέτηση καρτών microSD και SIM, όπως επίσης και τη MicroUSB μαζί με την έξοδο ακουστικών. Αυό που κάνει εντύπωση είναι η κάμερα στο πίσω μέρος, καθώς είναι πολύ μεγάλη σε μέγεθος και εξέχει περίπου 1,5 εκατοστό από το κύριο σώμα. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν ο χρήστης έχει μονίμως τη συσκευή ασφαλισμένη στη βάση στήριξης του αυτοκινήτου, αλλά αν αποφασίσει να την πάρει μαζί του, δύσκολα χωράει σε μια τσέπη παντελονιού χωρίς να ενοχλεί. Η σχεδιαστική αυτή επιλογή πάντως έχει μια λογική εξήγηση, καθώς η κύρια λειτουργία της κάμερας είναι να καταγράφει βίντεο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. “Βγάζοντας” το φακό πιο έξω, αυτό σημαίνει ότι δε θα παρεμβάλεται σε αυτόν η βάση στήριξης, οπότε το οπτικό πεδίο παραμένει καθαρό.



Η συγκεκριμένη χρήση γνωρίζει μεγάλη άνθιση στο εξωτερικό, καθώς επιτρέπει στον οδηγό να καταγράφει τη διαδρομή του και έτσι να έχει ανά πάσα στιγμή “αποδεικτικά” στοιχεία εφόσον συμβεί κάτι στο δρόμο. Προφανώς για να λειτουργήσει απαιτείται το κατάλληλο software, με το πλοηγό να διαθέτει προεγκατεστημένο το DailyRoads Voyager, μια από τις καλύτερες εφαρμογές της κατηγορίας. Το πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι από τη στιγμή που την εκκινήσουμε, η εφαρμογή φορτώνει ένα overlay πάνω από οποιοαδήποτε άλλη για άμεση εκκίνηση ή σταμάτημα της εγγραφής βίντεο. Έτσι, μπορούμε να έχουμε το MLS Destinator Talk & Drive, που είναι η εφαρμογή πλοήγησης, σε λειτουργία ώστε να μας κατευθύνει εκεί που θέλουμε, και ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να αρχίσουμε ή να σταματήσουμε την εγγραφή βίντεο πατώντας το διακριτικό εικονίδιο του Voyager. Προφανώς και η κάμερα δεν είναι σχεδιασμένη για να καταγράφει σε υχηλή ποιότητα, αφού με τα 2MPixel της δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Όμως επαρκεί για το ρόλο που προορίζεται εξ αρχής.



Καθώς μιλάμε για μια συσκευή που προορίζεται πρωτίστως για χρήση σαν πλοηγός, το hardware δεν έχει πολύ σημασία. Ο διπύρηνος επεξεργαστής της MediaTek που τρέχει στο 1,3Ghz με τα 512MB μνήμης μπορεί να φαντάζουν λίγα για μια συσκευή Android (tablet ή smartphone), όπως στην προκειμένη περίπτωση επαρκούν για την ομαλή εκτέλλεση του MLS Destinator Talk&Drive, του software πλοήγησης της εταιρείας. Αυτό άλλωστε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του Android Ultra, καθώς όπως έχουμε δει και στα smartphones της MLS, το σύστημα αναγνώρισης φωνής λειτουργεί εξαιρετικά. Η χαρτογράφηση καλύπτει την Ελλάδα και την Κύπρο, με το σύστημα να λειτουργεί αρκετά γρήγορα όσον αφορά σε λειτουργίες επαναπροσδιορισμού της διαδρομής. Η αναγνώριση των φωνητικών εντολών, εφόσον τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι κλειστά, έχει σχεδόν απόλυτη επιτυχία ενώ οι φωνητικές οδηγίες ακούγονται μια χαρά από το ηχείο της συσκευής. Σε γενικές γραμμές ο πλοηγός είναι άριστος και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν απαιτεί πρόσβαση στο Internet, καθιστά το σύστημα λειτουργικό υπο οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν πάλι κάποιος αποφασίσει να τοποθετήσει μια κάρτα SIM για να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες 3G της συσκευής, μπορεί να επωφεληθεί από τις επιλογές του software που απαιτούν πρόσβαση στο Internet για να λειτουργήσουν (όπως οι καλύτερες αναζητήσεις μέσω Google). Πέρα από το Destinator, το σύστημα ενσωματώνει όλη τη σουίτα MAIC της MLS μέσω της οποίας μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα με τη φωνή μας. Για παράδειγμα, λέγοντας SMS φορτώνει η σχετική εφαρμογή, ερωτούμαστε για το όνομα και το λέμε όπως είναι περασμένο στον τηλεφωνικό κατάλογο και μετά μας ζητείται να πούμε το κείμενο και αυτό αναγνωρίζεται άμεσα και απροβλημάτιστα. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για άμεση αναζήτηση στο YouTube, όπου και πάλι η MAIC κάνει θαύματα όσον αφορά στην κατανόηση της ομιλίας (χωρίς καν να μιλάμε αργά) και στη μετατροπή της σε γραπτό κείμενο. Προφανώς μπορούμε να δώσουμε εντολές για εκκίνηση εφαρμογών (κάμερα, καιρός), μπορούμε να ζητήσουμε μετάφραση κειμένων στα αγγλικά και να αναζητήσουμε τράπεζες, βενζινάδικα, φαρμακεία κτλ. Φυσικά, προσφέρεται και πρόσβαση στο Google Play Store, οπότε κάποιος μπορεί να εξοπλίσει τη συσκευή με ακόμα περισσότερες δυνατότητες, αν και το αδύναμο hardware δεν βοηθάει για χρήση απαιτητικών εφαρμογών.



Το MLS Destinator Talk&Drive Android Ultra είναι πρακτικά ένα ανώτερο σύστημα πλοήγησης. Δεν θα το πάρει κανείς για να αντικαταστήσει το κινητό του τηλέφωνο, ούτε θεωρείται ένα μικρό tablet. Είναι ένα φορητό σύστημα πλοήγησης που όπως προσφέρει σαφώς περισσότερες δυνατότητες εξ αρχής, ενώ μπορεί να δεχτεί επιπλέον software για να κάνει και άλλα πράγματα. Αν είστε σε αναζήτηση ενός φορητού πλοηγού για το αυτοκίνητό σας και ταυτόχρονα μιας συσκευής που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας στο πίσω κάθισμα όταν δεν θα χρειάζεστε την πλοήγηση, ίσως το Android Ultra να ειναι αυτό που ψάχνατε.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*