Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

MSI GTX1070 X Gaming 8G Review

*
Είμαστε ήδη στα μισά του 2016 και η αγορά των GPUs αλλάζει εντυπωσιακά με την Nvidia να κάνει την αρχή παρουσιάζοντας τις GTX1080/GTX1070 για το high end κομμάτι της αγοράς και την AMD να έχει παρουσιάσει τις δικές τις 480/470/460 για το low και mid range τμήμα της αγοράς. Αυτή τη φορά όμως δεν έχουμε απλά νέες κάρτες γραφικών, αλλά εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές, μικρότερη λιθογραφία και όπως θα καταλάβετε και μόνοι σας από τις μετρήσεις που θα παραθέσουμε αργότερα, εντυπωσιακή αύξηση των επιδόσεων. Ήδη παρουσιάσαμε την GTX1080 Gaming X 8G της MSI, η οποία με ευκολία κέρδισε το στέμμα του βασιλιά των επιδόσεων. Τώρα, έρχεται η ώρα για τη σαφώς περισσότερο συμφέρουσα GTX1070 η οποία έρχεται να αντικαταστήσει την GTX970 από πλευράς τιμής, αλλά στη πραγματικότητα τα βάζει με την 980Ti από πλευράς επιδόσεων. Η MSI μας έστειλε λοιπόν τη δική της GTX1070 Gaming Χ 8G. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, σε σχέση με το GM204 της GTX980, το GP104 της GTX1070 έχει λιγότερους πυρήνες CUDA και μονάδες texture και ίδιο αριθμό ROP όπως και ελεγκτή μνήμης στα 256bit. Σε αντίθεση με την GTX1080, εδώ η Nvidia επέλεξε τυπικές μνήμες GDDR5, μόνο που ο χρονισμός τους είναι υψηλότερος στα 8Ghz. Ωστόσο, χάρη στη χρήση νέου τύπου μνήμης GDDR5X, με το bandwidth να είναι ελαφρώς υψηλότερο έναν της 980 αλλά χαμηλότερο από αυτό της 980Ti (256/224/337 GB/sec αντίστοιχα). Τεράστια είναι η διαφορά που υπάρχει στους χρονισμούς του ίδιο του πυρήνα, καθώς πηγαίνοντας σε λιθογραφία της τάξης των 16nm, η Nvidia έχει χρονίσει τη GPU στο 1,5Ghz με το boost clock να φτάνει στο 1,6Ghz.

  GTX 1070 GTX 1080 GTX 980 GTX 980Ti
Πυρήνες CUDA 1920 2560 2048 2816
Μονάδες texture 120 160 128 176
Αριθμός ROP 64 64 64 96
Συχνότητα πυρήνα (MHz) 1506 1607 1126 1000
Συχνότητα boost (MHz) 1683 1733 1216 1075
Τύπος/ταχύτητα μνήμης GDDR5/8GHz GDDR5X/5GHz GDDR5/7GHz GDDR5/7GHz
Εύρος ελεγκτή μνήμης 256-bit 256-bit 256-bit 384-bit
Ποσό μνήμης 8GB 8GB 4GB 6GB
TDP 150W 180W 165W 250W

Μάλιστα, στο δείγμα της MSI που ούτως ή άλλως είναι χρονισμένο υψηλότερα και κάνοντας overclocking, πετύχαμε σταθερά συχνότητα boost πάνω από τα 2GHz! Όσον αφορά στο TDP, αυτό είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο της απλής GTX980 αλλά υψηλότερο από αυτό της GTX970. Aυξημένη είναι και η αρχική τιμή έναντι της 970 στα 379 δολλάρια (449 δολλάρια για τη Founders Edition με το reference design και το cooler της Nvidia) έναντι 349 δολλαρίων που ήταν η αρχική τιμή της 970. Η αρχιτεκτονική Pascal όμως δεν είναι μόνο νέα νούμερα, αλλά και νέα χαρακτηριστικά αλλά και βελτιστοποιήσεις επιδόσεων. Υπάρχει βελτιωμένη συμπίεση χρωμάτων, υποστήριξη για asychronous compute, αναβαθμισμένη έξοδος HDMI 2.0b που υποστηρίζει HDR, καθώς και αναβαθμισμένες έξοδοι Display Port 1.4. Προφανώς έχουμε βελτιωμένη υποστήριξη των DirectX 12 καθώς και μια σειρά από βελτιστοποιήσεις που αφορούν στην καλύτερη απόδοση σε περιβάλλον Virtual Reallity, το οποίο είναι άλλωστε και το trend της εποχής. 


Πηγαίνοντας τώρα στην ίδια την κάρτα της MSI, η GeForce GTX1070 Gaming Χ 8G έρχεται σε μια όμορφη συσκευασία, η οποία δεν περιλαμβάνει πολλά πράγματα. Ανοίγοντας το κουτί πέφτουμε πρώτα σε μια εσωτερική συσκευασία που περιλαμβάνει CD με οδηγούς, ένα αυτοκόλλητο και ένα μετατροπέα ρεύματος. Ακριβώς από πίσω συναντάμε την ίδια την κάρτα, η οποία είναι εντυπωσιακή από πλευράς εμφάνισης χάρη στο σύστημα ψύξης με τους δυο ανεμιστήρες.


Το μήκος της είναι αρκετά μεγάλο, κάτι που πρέπει να προσέξει κανείς για να σιγουρευτεί ότι χωράει στο κουτί του, με το PCB της να ειναι σχεδιασμένο από την MSI, έχοντας 10 layers και χρησιμοποιώντας υλικά επιπέδου Military Class 4. Στο πίσω μέρος της κάρτας βρίσκουμε τις εξόδους εικόνας, πέντε στο σύνολο, με μια DVI, μια HDMI 2.0b και τρεις Display Port 1.4, με την κάρτα να μπορεί να οδηγήσει ταυτόχρονα έως τέσσερις οθόνες. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε πως η πλάτη της καλύπτεται από μια μεταλλική επιφάνεια (backplate), η οποία προσφέρει αυξημένη στιβαρότητα και προστασία, από πλευράς εισόδων τροφοδοσίας διαθέτει μια 8πινη και μια 6πινη, ενώ επίσης βρίσκουμε και δυο SLI connectors, οι οποίοι απαιτούν νέο SLI bridge για να λειτουργήσουν. 


Το ίδιο το σύστημα ψύξης είναι ανανεωμένο, ονομάζεται το TwinFrozr VI, αποτελείται από τέσσερα τμήματα. Ουσιαστικά έχουμε το εξωτερικό καπάκι (το οποίο έχει ενσωματωμένα κόκκινα led που φωτίζουν στα αντίστοιχου χρώματος σημεία) και ακριβώς πίσω του το σύστημα των δυο ανεμιστήρων  που βρίσκεται πάνω στη βασική ψύκτρα και το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω στο chip της GPU. Η ψύκτρα είναι πλήρως χάλκινη με νίκελ επίστρωση και χρησιμοποιεί 6 smooth heatpipes πάχους 8 χιλιοστών για τη ταχύτερη απομάκρυνση της θερμότητας από τη GPU στα fins. Όλα τα heatpipes είναι κολλημένα απευθείας στη χάλκινη βάση που ακουμπάει στη GPU, επιτρέποντας ακόμα ταχύτερη απομάκρυνση της θερμότητας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πάχος του συστήματος ψύξης είναι ελαφρώς μικρότερο από 2 PCI slots, κάτι που είναι βοηθάει τα συστήματα που χρησιμοποιούν δυο κάρτες, ειδικά όταν τοποθετούνται σε διπλανά PCI-E slots. 


Οι δυο ανεμιστήρες έχουν διάμετρο 10 εκατοστα και ακολουθούν ανανεωμένη σχεδίαση τύπου Torx 2. Ο συγκεκριμένος τρόπος σχεδίασης ουσιαστικά τοποθετεί ανά ζεύγη δυο διαφορετικών ειδών πτερύγια, ένα παραδοσιακό και ένα τύπου διασποράς. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει σχεδόν 20% περισσότερη μεταφορά αέρα σε σχέση με ένα παραδοσιακό σύστημα ανεμιστήρων. Πέρα από το ανανεωμένο σύστημα ψύξης, η MSI χρησιμοποιεί ανεξάρτητο έλεγχο των δυο ανεμιστήρων, κάτι που σημαίνει ότι ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά, ανάλογα με το που αναπτύσσεται υψηλότερη θερμοκρασία πάνω στην κάρτα με μετρήσεις να γίνονται συνεχώς στις μνήμες, τη GPU και το VRM. Αυτή η λειτουργία έχει σαν αποτέλεσμα το χαμηλότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία, ο οποίος μάλιστα μπορεί να είναι και μηδενικός αν η θερμοκρασία της GPU είναι κάτω από 60 βαθμούς κελσίου, αφού πρακτικά οι ανεμιστήρες σταματάνε να περιστρέφονται. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό σε περιβάλλον Windows, αφού ο φόρτος της GPU είναι ελάχιστος. Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα το σύστημα ψύξης να είναι εξαιρετικά αποδοτικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερα αθόρυβο. Στην πράξη, εμείς μετρήσαμε μέχρι 65-67 βαθμούς κελσίου στην GTX1070 έχοντας πλήρες φορτίο μέσω του FurMark. Ο παραγόμενος θόρυβος στη περίπτωση αυτή είναι αμελητέος, ενώ σε περιβάλλον Windows, οι ανεμιστήρες τη περισσότερη ώρα ήταν σταματημένοι και έτσι ο θόρυβος ήταν μηδενικός! 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • kamikazi7
  • fenete kali karta pio ikonomiki apo ti 1080
   ala mipos dn eprepe na tis vgaloun kai tis dio tin idia xroniki stigmi ?

  • Resident_Evil
  • Ελπιζω να πέσει γρήγορα στην κανονική τιμή δηλαδή γύρω στα 400 -450 ευρω... Σε τέτοια τιμή σπέρνει!

  • mariodm22
  • 1070X Και 1080Χ θα ειναι σιγουρα οι καρτες γραφικων που θα κερδισουν τους gamers φετος . Ξεκινησα με Nvidia το γυρισα σε AMD και σιγουρα πλεον θα γυρισω παλι σε Nvidia .

  • solitude
  • Στα 450-500 ευρώ το συζητάμε...Προς το παρών, είναι απλησίαστη!!!

  • peterf76
  • Μακάρι ρε παιδια να πέσει η τιμή της κάρτας για τα δεδομένα της ελλαδας πολλά τα λεφτά ρε παιδες...

  • Maverick
  • Μια απο τα ιδια και εγω ειμαι κατοχος ρ9 390 και σκεφτομαι να παρω την 1070 gigabyte g1 gaming,Η χρηση θα ειναι κυριως σε 1440π αναλυση και στα ουλτρα γραφικα θελω να παιζει ακατεβατα 60 φπσ στα βαρια παιχνιδια οπως assassins creed syndicate, witcher 3,gta 5 κ.α

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!