Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

MSI Z170 Gaming M7 Video Review

*
Στo πλαίσιo της Gamescom, πέρα από τις παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών και τις συνεντεύξεις Tύπου των μεγάλων της βιομηχανίας των video games, γίνεται και η αποκάλυψη της νέας πλατφόρμας της Intel. Οι νέοι επεξεργαστές με κωδική ονομασία Skylake αποκαλύπτονται σήμερα παρέα με τα νέα motherboard που τους υποστηρίζουν, φέρνοντας στο mainstream κομμάτι της αγοράς τις μνήμες DDR4. Στα χέρια μας έχουμε το ολοκαίνουριο motherboard της MSI Z170A Gaming M7 και ρίχνουμε μια πρώτη ματιά μέσα από ένα video review με επιπλέον φωτογραφικό υλικό. Η MSI μάς έστειλε παρέα και τον απαραίτητο επεξεργαστή (Core i5 6600Κ, με τέσσερις πυρήνες στα 14nm) μαζί με τον οποίο θα ετοιμάσουμε τις επόμενες μέρες και το πλήρες review του motherboard (αλλά και του επεξεργαστή). Δείτε το βίντεο και απολαύστε μερικές φωτογραφίες του motherboard.



MSI Z170 Gaming M7 Image 1
Έχοντας το motherboard σε λειτουργία, φωτίζουν κόκκινο μια σειρά απο LED αλλά και ειδικές "γραμμές" πάνω στο ίδιο το PCB.

MSI Z170 Gaming M7 Image 2
Το motherboard ακολουθεί τυπική διάταξη ATX, δέχεται τέσσερα DIMM μνήμης DDR4 και υποστηρίζει μέχρι τρεις κάρτες γραφικών (δυο NVIDIA σε διάταξη SLI ή τρεις AMD σε Crossfire).

MSI Z170 Gaming M7 Image 3
Οι δυο βασικές θέσεις PCI-E x16 είναι μεταλλικές ώστε να αντέχουν ακόμα και τα μεγαλύτερες και βαρύτερες κάρτες γραφικών.

MSI Z170 Gaming M7 Image 4
Η MSI έχει ειδικά πλήκτρα ελέγχου πάνω στο motherboard για το Power, το Reset και το αυτόματο overclocking. Ένα ακόμα βρίσκεται στο πίσω μέρος για το καθαρισμό του BIOS (Clear CMOS).

MSI Z170 Gaming M7 Image 5
Το υποσυστημα ήχου χρησιμοποιεί μεν chipset της Realtek (ALC1150) όμως χάρη στο ειδικό software Nahimic, προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές.
MSI Z170 Gaming M7 Image 6
Στο πίσω μέρος συναντάμε τις απαραίτητες θύρες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η USB 3.1 type C. Υπάρχουν και έξοδοι εικόνας για το ενσωματωμένο στον επεξεργαστή υποσύστημα γραφικών, αλλά σίγουρα θα θέλαμε περισσότερες παραδοσιακές USB αφού αυτές είναι μόνο 5.

MSI Z170 Gaming M7 Image 7
Το socket είναι νέο, με 1151 pins για να δεχτεί του Skylake επεξεργαστές (εδώ με τον Core i5 6600K). Γύρω από αυτό συναντάμε το κύκλωμα τροφοδοσίας, το οποίο και καλύπτεται από μια όμορφη, μαυροκόκκινη ψύκτρα.

MSI Z170 Gaming M7 Image 8
Συνολικά υπάρχουν τέσσερις θέσεις για τοποθέτηση μνήμης DDR4, υποστηρίζοντας dual channel.

MSI Z170 Gaming M7 Image 11
Το BIOS του Z170A ακολουθεί τη γνωστή διάταξη της MSI με το όμορφο γραφικό περιβάλλον. Οι επιλογές που προσφέρει είναι πάρα πολλές και θα ικανοποιήσουν κάθε χρήστη που ενδιαφέρεται για το overclocking.

MSI Z170 Gaming M7 Image 9

MSI Z170 Gaming M7 Image 10

Αυτά είχαμε να σας δείξουμε προς το παρόν. Αναμείνατε για το αναλυτικό μας review μέσα στις επόμενες μέρες.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
12 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Άντε να δούμε αν υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους επεξεργαστές.Δεν περιμένω θαύματα βέβαια.

    • gamer
    • Τιμες για motherboards και CPU ξερουμε σε τι ευρος θα κυμαίνονται?

      Λιγα πραγματα που βρηκα για τον ι5 6600k:

      Intel Core i5-6600K – Aimed Towards Gamers at $243 US

      The Intel Core i5-6600K is going to be the second chip of the launch lineup that will feature a quad core design but rids the silicon of multi-threading. The Core i5-6600K has a core clock of 3.5 GHz and boosts up to 3.9 GHz. The processors has 6 MB of L3 cache, 16 PCI-Express 3.0 lanes and supports DDR4-2133 MHz and DDR3L-1600 MHz memory. The chip is compatible with the latest LGA 1151 socket that could be found on several Z170 chip based motherboards. The processor also comes with a 91W TDP and features the HD 530 graphics core that has better performance compared to HD 4600 graphics found on Devil’s Canyon. As for the pricing, the chip will retail at $243 US. Now the surprising thing is that the chip is both price wise and specifications wise similar to the Core i5-4690K and comparison of these two chips will show a true comparison between the performance improvements of Skylake over Haswell.

    • Dimcar
    • @gamer το παρόν board πρέπει να έχει κοντά στα €250. ο 6700K έχει τιμές στα ελληνικά e-shops όσο ο 4790k, δλδ περίπου στα €380

    • Kosvog20
    • καλησπερα σας 239 εχει για την ακριβεια στο μεγαλυτερο ελληνικο eshop...μηπως ξερουμε αν θα υπαρχει και μεγαλυτερο μοντελο απο τον 6700κ?

    • T_K_L_L_LUIGI
    • @Kosvog20 ήδη έχουν ανέβει η τιμές.Αλλά για τον πρώτο καιρό όπως λέει και ο Καρέτσος ο 6700k θα είναι ο κορυφαίος!

    • john-data
    • Σωραίος ΚΑΡΕΤΣΟ!
      Εντάξει καυλωτικές οι φωτογραφίες αλλά με ρίχνούν οι τιμές οπότε πάω παραλία για καφεδάκι το 2,5 να ανυψωθεί το ανάστημα πάλι...

*