Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Microsoft Universal Mobile Keyboard Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Microsoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Microsoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Microsoft συνεχίζει να παρουσιάζει διάφορα περιφερειακά για φορητές συσκευές με το Universal Mobile Keyboard να είναι ένα από τα νεότερα. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το όνομα και μόνο, είναι ένα φορητό πληκτρολόγιο που προορίζεται για χρήση με άλλες φορητές συσκευές. Έρχεται σε μια λιτή συσκευασία που περιλαμβάνει το ίδιο το πληκτρολόγιο, ένα micro USB καλώδιο για τη φόρτισή του και κάποια εγχειρίδια χρήσης.



Το πληκτρολόγιο είναι εξαιρετικά μικρό και διατίθεται παρέα με ένα καπάκι που στερεώνεται με το keyboard μέσω μαγνητών και προφανώς μπορεί να αφαιρεθεί. Το καπάκι με τη σειρά του διαθέτει μια ειδική εσοχή στην οποία μπορούμε να στηρίξουμε κάποιο smartphone ή tablet και έτσι να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα το ίδιο το πληκτρολόγιο. Η Microsoft χρησιμοποιεί την ονομασία Universal επειδή το πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε φορητή συσκευή που διαθέτει Bluetooth, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κάνει και να διατηρήσει τη σύνδεση με έως τρεις συσκευές ταυτόχρονα. Μέσω ενός διακόπτη που βρίσκεται στο πάνω δεξί μέρος του πληκτρολογίου μπορούμε να επιλέξουμε τις τρεις θέσεις pair (Windows, iOS, Android) και έτσι για παράδειγμα να κάνουμε pair το πληκτρολόγιο με ένα Windows Tablet, ένα iPad και ένα Android smartphone. Επιλέγοντας κάθε φορά τη σχετική θέση του διακόπτη, το πληκτρολόγιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αντίστοιχη συσκευή.



Προφανώς και μπορούμε να κάνουμε pair το πληκτρολόγιο με τρεις Windows ή τρείς Android συσκευές, απλά θα πρέπει μετά να θυμόμαστε ποια θέση αντιστοιχεί σε ποια συσκευή. Ανάλογα με τη συσκευή που έχει συνδεθεί το πληκτρολόγιο, κάποια πλήκτρα έχουν και την αντίστοιχη λειτουργικότητα, αλλά σε γενικές γραμμές η συσκευή χρησιμοποιείται σαν… κανονικό πληκτρολόγιο. Προφανώς και δεν ενσωματώνει όλα τα πλήκτρα (δεν υπάρχει ξεχωριστό αριθμητικό πληκτρολόγιο, ούτε Function Keys), όμως βρίσκουμε κάποια επιπλέον πλήκτρα όπως το search, το mute με τα Volume Up/Down και το Play/Pause με τα next/previous. Υπάρχει τέλος και ένα που κλειδώνει το πληκτρολόγιο. Από πλευράς απόδοσης, δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα καθώς μιλάμε για ένα λεπτό πληκτρολόγιο με μικρό βύθισμα πλήκτρων.



Όμως η στιβαρή κατασκευή του και τα καλά λάστιχα που διαθέτει στο κάτω μέρος το κρατάνε σταθερά πάνω στο γραφείο και έτσι μετά από την αρχική περίοδο εξάσκησης, μπορείς κανείς να γράψει σχετικά γρήγορα σε σχέση με ένα full size πληκτρολόγιο, αλλά πολύ ταχύτερα από τα on-screen πληκτρολόγια ενός tablet ή κινητού. Η αυτονομία είναι τεράστια και σπάνια θα χρειαστεί να το φορτίσετε, ενώ το αφαιρούμενο καπάκι που λειτουργεί σαν βάση στήριξης, δέχεται σχεδόν κάθε κινητό ή tablet (αλλά όχι το Surface 2 Pro που είναι αρκετά χοντρό). Συνολικά, η αγορά του αξίζει, ειδικά αν έχετε παραπάνω από μια φορητές συσκευές και η χρήση ενός πληκτρολογίου κάνει τη ζωή μαζί τους πολύ ευκολότερη.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Pair με έως τρεις συσκευές
  • Στιβαρή βάση
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχετικά υψηλό κόστος
  • Η βάση στήριξης για tablet/κινητό δε προσφέρει ρύθμιση της γωνίας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*