Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Poco M3 Pro 5G Review

*
Ώρες ώρες, δε τη προλαβαίνουμε τη Xiaomi, καθώς τόσο με τα δικά της branded τηλέφωνα όσο και με τα Redmi και τα Poco, έχει πραγματικά κατακλύσει την αγορά, ειδικά στη κατηγορία κόστους από €200-€400. Αυτή τη φορά έχουμε μια συσκευή που κάτι μας θυμίσει, το Poco M3 Pro 5G. Στην πραγματικότητα είναι το ίδιο τηλέφωνο με το Redmi Note 10 5G που είχαμε παρουσιάσει πρόσφατα, με μόνη διαφορά τη πλάτη, αλλά και το επίσημο configuration που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, καθώς έρχεται από την επίσημη αντιπροσωπεία σε έκδοση με 6GB μνήμη και 128GB χώρου, στη τιμή των €239,9. Το review που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι στη πραγματικότητα το ίδιο με αυτό του Redmi Note 10 5G, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις.




Η συσκευή έρχεται μια συσκευασία που περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 22,5Watt, ένα καλώδιο Type-C USB, μερικά αυτοκόλλητα Poco και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά (Gorilla Glass 3) να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Από πλευράς διαστάσεων, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, ωστόσο είναι κάπως παχύ και όχι ιδιαίτερα ελαφρύ στα 190 γραμμάρια, χρησιμοποιώντας οθόνη στις 6,5’’ ανάλυσης Full HD+ (2400x1080) η οποία  είναι IPS LCD και τρέχει στα 90Hz, κάτι που αρκετοί θα βρουν εξαιρετικά χρήσιμο. Για IPS οθόνη έχει καλά χρώματα, η φωτεινότητα πάντως είναι περιορισμένη ενώ η προεγκατεστημένη ζελατίνα προστασίας δε βοηθάει, καθώς δημιουργεί αρκετές αντανακλάσεις.



Ακόμα και κανείς την αφαιρέσει πάντως, το panel φαίνεται πως δεν είναι από τα καλύτερα, καθώς μπορεί να έχει καλές γωνίες θέασης, ωστόσο ακόμα και μικρές κινήσεις από την ευθεία του βλέμματος κάνουν την οθόνη να φαίνεται λιγότερο φωτεινή. Τουλάχιστον όμως χρωματικά τα πηγαίνει μια χαρά, με τη «Κανονική» ρύθμιση χρωμάτων να είναι η προτιμότερη, με το MIUI 12 (Android 11) να προσφέρει αρκετές επιλογές αλλαγών στο πως φαίνεται η οθόνη χρωματικά. Υπάρχει και δυνατότητα επιλογής του refresh rate μεταξύ 60Hz ή 90Hz, με τη δεύτερη να είναι μάλλον αυτή που θα χρησιμοποιήσει ο περισσότερος κόσμος, καθώς αυτόματα ρυθμίζει το refresh rate μεταξύ 60/90Hz. Πχ σε εφαρμογές όπως το Gmail, ο Chrome και το ίδιο το Android είναι στα 90Hz ενώ στην εφαρμογή της κάμερας ή στο Netflix είναι στα 60Hz. Όσον αφορά στο ίδιο το Netflix, στη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας δεν είχαμε πρόβλημα να δούμε περιεχόμενο σε ανάλυση Full HD χωρίς HDR (δεν υποστηρίζεται ούτε στο YouTube), καθώς το τηλέφωνο έχει πιστοποίηση Widevine L1. Η selfie κάμερα είναι τοποθετημένη μέσα στην οθόνη, πάνω και κεντρικά, αφήνοντας έτσι το σύνολο της οθόνης για θέαση βίντεο. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται.



Στη δεξιά πλευρά της συσκευής, σε μια εσοχή, είναι το power button το οποίο παίζει και το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίο λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια. Τα volume controls βρίσκονται ακριβώς από πάνω ενώ η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim είναι στην αριστερή πλευρά. Το τηλέφωνο δέχεται δυο κάρτες SIM (μπορούν να είναι και οι δυο 5G) ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD . Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση ηχείο το οποίο από πλευράς ποιότητας δε ξεχωρίζει μεν αλλά κάνει καλά τη δουλειά του ενώ δίπλα είναι και η θύρα Type-C USB. Στο πάνω μέρος βρίσκεται μια έξοδος ακουστικών, χάρη στην οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και το ενσωματωμένο ραδιόφωνο, εφόσον συνδέσει ακουστικά. Παραδίπλα είναι και το γνωστό μας IrBlaster για τηλεχειρισμό συσκευών όπως air condition, τηλεοράσεις κτλ.



Στην πλάτη το τριπλό σύστημα καμερών οι οποίες είναι τοποθετημένες η μία κάτω από την άλλη στη πάνω αριστερή πλευρά, ενώ παρέα τους βρίσκεται και το Dual-LED dual-tone flash. Εδώ έχουμε και τη μοναδική διαφορά σε σχέση με το Redmi Note 10 5G, καθώς η πλάτη μπορεί να παραμένει πλαστική, αλλά έχει διαφορετική υφή και από πλευράς όψης, μοιάζει με γυαλί και είναι πραγματικός μαγνήτης δακτυλικών αποτυπωμάτων.



Όσον αφορά στη χρήση του Redmi Note 10 5G, αυτό έρχεται με το νέο MIUI 12 πάνω από Android 11! Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει συσκευές της Xiaomi τα τελευταία χρόνια δε θα έχουν κανέναν πρόβλημα να λειτουργήσουν τη συσκευή, αλλά και οι υπόλοιποι θα βρουν ένα όμορφο περιβάλλον χρήσης, app drawer αρκετές εφαρμογές (αλλά και κάποιες που μάλλον θα πάνε για άμεση απεγκατάσταση).  Το SoC που ενσωματώνει είναι ένας οχταπύρηνος MediaTek Dimensity 700. Πρόκειται για ένα SoC που κατασκευάζεται στα 7nm και προσφέρει καλές επιδόσεις, φροντίζοντας ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές. Μάλιστα, σε σχέση με το Realme 8 5G που πρόσφατα παρουσιάσαμε και βασίζεται στο ίδιο SoC, εδώ το MIUI μας φάνηκε να τρέχει καλύτερα, χωρίς καθυστερήσεις κατά την εναλλαγή εφαρμογών.



Ενσωματώνει 5G modem, χαρακτηριστικό που κάνει το Redmi Note 10 5G να ξεχωρίζει από την υπόλοιπη οικογένειά του, με την αυτονομία του τηλεφώνου να είναι γενικά υπερ-ικανοποιητική. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει (Mali G57-MC2) επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια, αλλά σπάνια με frame rate της τάξης των 90fps.Yπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate, κάτι που ενεργοποιείται μέσα από την εφαρμογή Game Turbo, η οποία προσφέρει πλήθος επιλογών και γενικά θα ικανοποιήσει τους gamer. Δοκιμάσαμε και παιχνίδια που υποστηρίζουν high refresh rate όπως το Alto’s Odyssey το οποίο όμως αν και είχε παίξει στα 90fps στο Realme 8 5G, εδώ το Game Turbo μας έδειξε 60fps, κάτι που προφανώς έχει να κάνει και με το whitelisting από πλευράς Xiaomi για το frame rate που μπορεί να πιάνει ένα game. Το Asphalt 9 έπαιξε πάντως άνετα με 60fps με high quality σε γραφικά.. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δοκιμάσαμε και emulation (PPSSPP), με το ενσωματωμένο GPU να πετυχαίνει 60fps με 2x της native στο God of War Chains of Olympus και 7x της native στο αρκετά πιο απλοϊκό Little Big Planet.



Πηγαίνοντας τώρα στις κάμερες, το σύστημα καμερών είναι μάλλον αυτό που λέμε «βασικό». Κεντρικός αισθητήρας είναι ένας στα 48MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Υποστηρίζει auto focus αλλά δεν έχει οπτική σταθεροποίηση. Την ημέρα δίνει καλά αποτελέσματα, με ωραία χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια με το δυναμικό εύρος να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο ακόμα και όταν ενεργοποιείται το HDR. Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, μη περιμένει κανείς θαύματα, αν και με το Night Mode τα πράγματα βελτιώνονται αρκετά. Πηγαίνοντας τώρα στους δυο άλλους φακούς, η χρησιμότητά τους είναι μάλλον μικρή, καθώς έχουμε ένα macro στα 2MP με σταθερή εστίαση και ακόμα έναν 2MP που χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους και βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με πραγματικά καλό bokeh. Ο macro φακός πάλι, αν υπάρχει αρκετό φως, μπορεί να δώσει πραγματικά καλές κοντικές λήψεις, ακόμα και αν είναι ανάλυσης μόνο 2MP. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 1080p/30fps μόνο με το βασικό αισθητήρα (προφανώς) με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά καλό για τη κατηγορία τιμής. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει και ηλεκτρονική σταθεροποίηση, με το βίντεο να υπόκειται σε crop, κάτι που μειώνει αρκετά τα κουνήματα στο βίντεο, αλλά ρίχνει τη ποιότητα. Όσον αφορά στη selfie, αυτή βασίζεται σε αισθητήρα στα 8MP με fixed focus, ο οποίος τα καταφέρνει καλά.



To Poco M3 Pro 5G λοιπόν δεν διαφέρει σε κάτι σε σχέση με το Redmi Note 10 5G, πέρα από την εμφάνιση της πλάτης, αλλά και την τιμή. Είναι ελαφρώς ακριβότερο (€10 για την ακρίβεια), ωστόσο έρχεται με περισσότερη μνήμη και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, οπότε σίγουρα είναι μια περισσότερο συμφέρουσα λύση, ειδικά για όσους αναζητούν ένα οικονομικό smartphone που προσφέρει πρόσβαση σε δίκτυα 5G. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Οθόνη με καλά χρώματα και 90Hz
  • Καλή τιμή λόγω των 128GB χώρου και 6GB μνήμης
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χαμηλή φωτεινότητα οθόνης
  • Πολύ βασικό σύστημα καμερών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*