Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 7i Review

*
Μετά τα Realme 7 και 7 Pro, ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε και το μικρότερο (και φθηνότερο) μέλος της οικογένειας, το Realme 7i.

Η Realme, από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της spin-off της Oppo πριν από περίπου 2 χρόνια, έχει καταφέρει να γίνει πασίγνωστη, ακολουθώντας τη γνωστή συνταγή της δημιουργίας smartphone με χαμηλές τιμές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Πριν από 2 εβδομάδες, η εταιρεία ανακοίνωσε για την ευρωπαϊκή αγορά ένα νέο budget τηλέφωνα, το Realme 7i, το οποίο θα είναι διαθέσιμο αυτές τις μέρες μέσα από το δίκτυο της Cosmote στη τιμή των €169. Η συσκευή έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 18Watt και ένα καλώδιο Type-C USB.




Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας, η οποία όμως κάνει κάποια «νερά» ανάλογα με το πώς πέφτει το φως πάνω της και ίσως κάποιοι να θελήσουν να την αφαιρέσουν. Η συσκευή έχει τυπικό -πλέον- μέγεθος με οθόνη 6,5’’, ανάλυσης HD+ (1600x720, IPS). Στη δεξιά πλευρά είναι τόσο το power button όσο και τα volume controls ενώ στην αριστερή βρίσκεται η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim.



Το τηλέφωνο είναι 4G και δέχεται δυο κάρτες SIM ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD για να αυξήσει ο χρήστης τα 64GB αποθηκευτικού χώρου. Στο κάτω μέρος έχουμε το σχετικά αδύναμο μονοφωνικό ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB. Στο πίσω μέρος βρίσκεται το σύστημα των τριών καμερών καθώς και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, στον οποίο έχουμε εύκολη πρόσβαση με το δείκτη, ενώ από πλευράς ταχύτητας ικανοποιεί.



Το τηλέφωνο είναι σχετικά βαρύ (208gr) αλλά έχει καλή αίσθηση, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η οθόνη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης, ωστόσο τα bezel είναι υπαρκτά σε όλες τις πλευρές, με το μεγαλύτερο να είναι στο κάτω μέρος της. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται, με τη selfie κάμερα να βρίσκεται κεντρικά τοποθετημένο στο πάνω μέρος της οθόνης, ακολουθώντας τη προσέγγιση «δάκρυ». Η οθόνη διαθέτει ικανοποιητική φωτεινότητα, αλλά σίγουρα το γεγονός ότι λειτουργεί σε ανάλυση HD+ θα προβληματίσει κάποιους. Στη πραγματικότητα όμως, γραμματοσειρές και εικονίδια φαίνονται μια χαρά και δύσκολα κάποιος θα αντιληφθεί ότι δεν έχουμε Full HD οθόνη. Από πλευράς ρυθμίσεων, βρίσκουμε night mode, reading mode (το λέει eye care) και δυνατότητα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό. Χρωματικά, το panel προσφέρει όμορφα χρώματα ενώ και το μαύρο του είναι αρκετά βαθύ μαύρο, ειδικά  για τα δεδομένα μια LCD οθόνης.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι το νέο UI της Realme θυμίζει πάρα πολύ stock android. Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC, ο οχταπύρηνος Helio G85 της MediaTek με 4GB μνήμης, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές, ακόμα και όταν βάλουμε 2 να τρέχουν ταυτόχρονα μέσω του split screen που υποστηρίζεται. Μάλιστα, μπορεί κανείς να εκκινήσει το split screen τραβώντας μια εφαρμογή από τη sidebar στη κεντρική οθόνη. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια όπως το Call of Duty Mobile στα 60fps με ρύθμιση Medium όσον αφορά στη ποιότητα γραφικών και High για το Frame Rate. Μάλιστα, ενεργοποιώντας το Game Space, υπάρχει δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate, ενώ ο χρήστης έχει και άλλες επιλογές όπως τη δυνατότητα εγγραφής video του παιχνιδιού, τη λήψη screenshot και άλλα καλούδια που αφορούν στο gaming. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη μεγάλη αυτονομία που έχει (η μπαταρία είναι τεράστια, με χωρητικότητα 6000mAh), αλλά και τη γρήγορη φόρτιση, το τηλέφωνο είναι ένα σίγουρο value for money για όσους αναζητούν μια ικανή gaming συσκευή με λίγα χρήματα.



Όσον αφορά τώρα το σύστημα καμερών, το τηλέφωνο διαθέτει συνολικά τρεις κάμερες στο πίσω μέρος και φυσικά τη selfie μπροστά. Από τις κάμερες που είναι στη πλάτη η μια είναι η βασική, με αισθητήρα 48MP πίσω από φακό f/1.8, η οποία δίνει φωτογραφίες στα 12MP μέσω pixel bining ενώ είναι και ο μοναδικός με auto focus. Η απόδοσή του δεν είναι πάντα σταθερή καθώς άλλες φορές οι φωτογραφίες είναι πολύ sharpened και άλλες είναι αρκετά soft. Το HDR κάνει συμπαθητική δουλειά ενώ η λειτουργία Chroma Boost κάνει τα χρώματα περισσότερο έντονα όταν κάποιος την ενεργοποιήσει με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να είναι αρκετά εντυπωσιακότερες, αν και όχι τόσο αληθοφανείς. Το βράδυ, ενεργοποιώντας το Night mode, το τηλέφωνο καταφέρνει να δώσει καλές φωτογραφίες για τη κατηγορία τιμής. Ο ultrawide των 8MP είναι ένας τυπικός για τη κατηγορία αισθητήρας ο οποίος δίνει μέτρια αποτελέσματα την ημέρα και ακόμα χειρότερα τη νύχτα, ακόμα και με το Night mode. Ο τρίτος φακός είναι ένας αισθητήρας macro στα 2MP για να βγάζει κανείς φωτογραφίες από πολύ κοντά, χωρίς όμως να περιμένει κανείς λεπτομέρεια στις λήψεις. Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 1080/60fps (χωρίς όμως καμία σταθεροποίηση) με το κεντρικό αισθητήρα, με το αποτέλεσμα να είναι καλό για τη κατηγορία. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπάρχουν και χειροκίνητες ρυθμίσεις για τη λήψη (μόνο με το κεντρικό αισθητήρα). Όσον αφορά στη selfie κάμερα, αυτή έχει fixed focus και αποδίδει καλά χρώματα και λεπτομέρεια, όμως πρέπει κανείς να πετύχει τη σωστή απόσταση από τη κάμερα.



Συνολικά, το σύστημα καμερών του τηλεφώνου είναι αρκετά καλό τυπικό για τη κατηγορία τιμής, αφού για €169 κάποιος παίρνει παραπλήσια χαρακτηριστικά κάμερας με αυτά που έχει το ακριβότερο Realme 7. Συνολικά, το Realme 7i είναι μια καλή συσκευή στην οποία κάποιος μπορεί να επενδύσει αν θέλει μεγάλη αυτονομία για να βγάζει μέρες χωρίς φόρτιση ή αρκετές ώρες gaming. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Τεράστια αυτονομία χάρη στη μεγάλη μπαταρία
  • Καλές κάμερες για τη κατηγορία τιμής
  • Τα 4G&B μνήμης είναι σημαντικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η ανάλυση της οθόνης είναι χαμηλή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*