Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Realme 8i Review

  • Realme 8i
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Χωρίς σταματημό, η Realme παρουσιάζει συνεχώς νέες συσκευές σε διάφορες κατηγορίες τιμής. Τελευταία είσοδος είναι το Realme 8i, το οικονομικότερο τηλέφωνο της σειράς 8 το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 8, 8 Pro και 8GB.  Κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις: 4GB/64GB στα €199 και 4GB/128GB στα €219, με τις τιμές αυτές να ισχύουν μέχρι τις 20 Οκτώβρη, ενώ μετά διαμορφώνονται σε +€20 (€219/€239 αντίστοιχα). Το τηλέφωνο έρχεται με ένα νέο επεξεργαστή της MediaTek, μεγάλη οθόνη και μεγάλη μπαταρία, ουσιαστικά καλύπτοντας τις βασικότερες ανάγκες των χρηστών που αναζητούν μια συσκευή στα €200. Αλλά ας τα δούμε όλα ένα προς ένα.



Η συσκευή που έφτασε στα χέρια μας είναι η έκδοση με 128GB αλλά με 6GB μνήμης και όχι με 4GB που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Έρχεται σε ένα όμορφο, κίτρινο, κουτί το οποίο περιλαμβάνει το τηλέφωνο, ένα γρήγορο φορτιστή 18Watt, ένα καλώδιο Type-C USB και μια διάφανη, μαλακή θήκη προστασίας. Η ίδια η συσκευή είναι κατασκευασμένη από πλαστικό με την οθόνη μπροστά να είναι καλυμμένη με μια ζελατίνα προστασίας. Το Realme 8i είναι το μεγαλύτερο από όλα (σε διαστάσεις) τα τηλέφωνα της σειράς 8 και αυτό οφείλεται στο ότι έρχεται με τη μεγαλύτερη οθόνη (στις 6,6’’) από όλα.  Η οθόνη λειτουργεί σε ανάλυση Full HD+ (2412x1080), καλύπτει το 100% του DCI-P3 χρωματικού φάσματος και έχει το πραγματικό πλεονέκτημα για τη κατηγορία τιμής ότι τρέχει στα 120Hz. Μέσα από το Realme UI μπορεί κανείς να τη ρυθμίσει είτε στο auto, είτε στα 60Hz είτε στα 120Hz, με το auto και τα 120Hz έχουν παραπλήσια λειτουργικότητα, αυξομειώνοντας το refresh rate της οθόνης ανάλογα με το τι δείχνει, φτάνοντας ακόμα και στα 30Hz όταν ο χρήστης δε κάνει τίποτα με το τηλέφωνό του, ώστε να εξοικονομείται μπαταρία.



Το λειτουργικό προσφέρει και κάποιες παραμετροποιήσεις που αφορούν στην οθόνη, όπως η μπάρα επιλογής θερμοκρασίας χρώματος από κρύο σε θερμό (χωρίς όμως να εμφανίζονται οι τιμές θερμοκρασίας χρώματος). Το λειτουργικό (Realme UI 2.0 πάνω από Android 11) προσφέρει φυσικά Dark Mode καθώς και reading mode (το λέει eye comfort). Για IPS οθόνη έχει καλά χρώματα αν και θα θέλαμε τη φωτεινότητα λίγο υψηλότερη, ενώ καταφέρνει να έχει σχετικά μικρά bezels με το μεγαλύτερο να είναι το chin στο κάτω μέρος. Όσον αφορά στο ίδιο το Netflix, στη συσκευή που είχαμε στα χέρια μας δεν είχαμε πρόβλημα να δούμε περιεχόμενο ακόμα και σε FullHD καθώς υπάρχει υποστήριξη Widevine L1, χωρίς όμως δυνατότητα HDR είτε στο Netflix είτε στο YouTube.



Στη δεξιά πλευρά της συσκευής, σε μια εσοχή, είναι το power button το οποίο παίζει και το ρόλο του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίο λειτουργεί γρήγορα και με ακρίβεια. Τα volume controls και η θέση για τοποθέτηση των καρτών sim είναι στην αριστερή πλευρά έχουμε. Το τηλέφωνο δέχεται δυο κάρτες SIM (το τηλέφωνο είναι συμβατό με δίκτυα 4G) ενώ μπορεί επιπλέον να δεχτεί και κάρτες micro SD (μέχρι 256GB). Στο κάτω μέρος έχουμε το αξιοπρεπές σε ένταση και ποιότητα ηχείο, έξοδο ακουστικών και τη θύρα Type-C USB. Το τηλέφωνο στο χέρι έχει καλή αίσθηση, κρατιέται πολύ καλά με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. Η πλάτη της συσκευής είναι από πλαστικό με το Space Black χρώμα να είναι όμορφο, αλλάζοντας αποχρώσεις ανάλογα με το πώς πέφτει το φως πάνω του, ωστόσο είναι μαγνήτης για δακτυλικά αποτυπώματα. Στη πλάτη συναντάμε επίσης και το τριπλό σύστημα καμερών παρέα με το Led flash, τοποθετημένα σε δυο ζεύγη, το ένα κάτω από το άλλο. Ακριβώς στο πάνω άκρο της οθόνης, υπάρχει το ακουστικό το οποίο ίσα που φαίνεται.



Όσον αφορά στη χρήση του Realme 8 5G, αυτό έρχεται με το νέο Realme UI 2.0 το οποίο έχει αναβαθμιστεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, εξακολουθώντας όμως να θυμίζει stock Android. Όμορφα εικονίδια, app drawer και μια μπάρα συντομεύσεων στην οποία μπορούμε να έχουμε όσες εφαρμογές θέλουμε για να τις εκκινούμε άμεσα, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του UI. Το SoC που ενσωματώνει το Realme 8i είναι ένας οχταπύρηνος MediaTek Helio G96, ο οποίος σχεδιάστηκε υπό την κοινή επίβλεψη της realme και της MediaTek.  Πρόκειται για ένα SoC που κατασκευάζεται στα 12nm και προσφέρει πραγματικά καλές επιδόσεις. Γενικά, φροντίζει ώστε το τηλέφωνο να τρέχει άνετα τις διάφορες εφαρμογές. Όσον αφορά στο κομμάτι των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει άνετα παιχνίδια (πολύ καλύτερα σε σχέση με το περυσινό Realme 7i για παράδειγμα).Yπάρχει και δυνατότητα για εμφάνιση overlay στα παιχνίδια το οποίο εμφανίζει τη χρήση CPU/GPU καθώς και το τρέχον frame rate, κάτι που ενεργοποιείται μέσα από την εφαρμογή Game Space, η οποία προσφέρει πλήθος επιλογών και γενικά θα ικανοποιήσει τους gamer. Μη περιμένετε πάντως να δείτε παιχνίδια να παίζουν στα 120fps, ματσάροντας τα 120Hz της οθόνης. Μπορείτε όμως να είστε σίγουροι ότι το τηλέφωνο μπορεί να παίζει games με τις ώρες, χάρη στη τεράστια μπαταρία των 5000mAh. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δοκιμάσαμε και emulation (PPSSPP), με το ενσωματωμένο GPU να μπορεί να παίζει ακόμα και τα «δύσκολα »παιχνίδια άνετα με ανάλυση 3x στα 60fps (πχ God of War Chains of Olympus).



Πηγαίνοντας τώρα στις κάμερες, το τηλέφωνο έχει περιορισμένες επιλογές καθώς ουσιαστικά η μια από τις τρεις κάμερες είναι αυτή που θα χρησιμοποιείται κατά κόρον, με τις άλλες δυο να έχουν εντελώς συνοδευτικό χαρακτήρα. Κεντρικός αισθητήρας είναι ένας νέος στα 50MP πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Υποστηρίζει auto focus αλλά δεν έχει οπτική σταθεροποίηση. Την ημέρα δίνει καλά αποτελέσματα, με ωραία χρώματα και αρκετή λεπτομέρεια ενώ χάρη στο HDR το οποίο ενεργοποιείται αρκετά συχνά, προσφέρεται και καλό δυναμικό εύρος. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει και το AI mode το οποίο αυτό που κάνει στη πραγματικότητα είναι να τονώσει περισσότερο τα χρώματα.


Λήψεις με το βασικό φακό (μέρα, συννεφιά)

Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, μη περιμένει κανείς θαύματα εκτός και αν χρησιμοποιήσει το Night Mode, το οποίο βοηθά αρκετά ώστε να έχουμε σχετικά χρήσιμες λήψεις αλλά και πάλι όχι κάτι που ξεχωρίζει.

  
Λήψεις με το βασικό φακό νύχτα και δίπλα με night mode



Λήψεις με το βασικό φακό, σε 1x και 2x/5x digital zoom.

Πηγαίνοντας τώρα στους δυο άλλους φακούς, καθώς έχουμε ένα macro στα 2MP με σταθερή εστίαση που απαιτεί απόσταση περίπου 4 εκατοστά και ακόμα έναν 2MP που χρησιμοποιείται σαν αισθητήρας βάθους και βοηθά το βασικό φακό να βγάλει portrait λήψεις με συμπαθητικό bokeh.


Λήψεις με το macro φακό


Λήψεις με το βασικό φακό, portrait mode

Το τηλέφωνο μπορεί να τραβήξει βίντεο σε 1080p/30fps μόνο με το βασικό αισθητήρα (προφανώς) με το αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει. Μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει επιπλέον  ηλεκτρονική σταθεροποίηση (υπάρχει ούτως ή άλλως), με το βίντεο να υπόκειται σε περισσότερο crop, κάτι που μειώνει αρκετά τα κουνήματα στο βίντεο, αλλά ρίχνει και άλλο τη ποιότητα.


1080p30 με το βασικό φακό, ημέρα

Σε κάθε περίπτωση, αν ο περιβάλλον φωτισμός δεν είναι αρκετός, η ηλεκτρονική σταθεροποιήση αρχίζει να καταρρέει με το λεγόμενο jitter νa κάνει την εμφάνισή του.


1080p30 με το βασικό φακό και ενεργό το ultra steady, με συννεφιά

Όσον αφορά στη selfie, αυτή βασίζεται σε αισθητήρα στα 16MP με fixed focus, ο οποίος τα καταφέρνει καλά, αρκεί να υπάρχει φως στο χώρο, ενώ και το portrait mode που διαθέτει κάνει καλά τη δουλειά του.


Λήψεις με τη selfiecam (χωρίς/με portrait mode)



1080p30 βίντεο με τη selfie κάμερα και ενεργοποιημένο ultra steady.

Συνολικά, το Realme 8i είναι μια ενδιαφέρουσα συσκκευή. Βασίζεται σε ένα αρκετά ικανό SoC, η βασική κάμερα κάνει καλά τη δουλειά της για τη κατηγορία τιμής, τουλάχιστον την ημέρα, η μπαταρία αντέχει πολύ, ενώ σίγουρα τα 120Hz της οθόνης θα δώσουν άλλη αίσθηση χρήσης σε όσους αποφασίσουν να δαπανήσουν τα λογικά χρήματα που ζητάει η συσκευή. Αυτό είναι άλλωστε και το κύριο χαρακτηριστικό που θα κάνει κάποιον πιθανό αγοραστή να το αποκτήσει, καθώς σε αυτά τα χρήματα δε βρίσκεις τέτοιο ρυθμό ανανέωσης οθόνης. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μεγάλη αυτονομία
  • Τα 120Hz της οθόνης
  • Δυνατό ηχείο
  • Πολύ καλή για τη κατηγορία, βασική κάμερα
  • Η λειτουργία Ram expantion αυξάνει τη κεντρική μνήμη χρησιμοποιώντας μέρος του αποθηλευτικού χώρου, βοηθώντας το τηλέφωνο να κρατάει περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν έχει ούτε zoom ούτε ultra wide φακό
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*