Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Galaxy A31 Review

*
Το Samsung Galaxy A31 είναι ένα midrange smartphone, με βασικό πλεονέλτημα την πανέμορφη οθόνη Amoled που διαθέτει.

Μπορεί η σειρά S20 να είναι αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα και τραβάει όλο το ενδιαφέρον του κόσμου όσον αφορά στα τηλέφωνα της Samsung, ωστόσο ο περισσότερος κόσμος καταλήγει σε σαφώς οικονομικότερες λύσεις, με την εταιρεία να έχει τη σειρά A για αυτούς. Φέτος, έχουμε αρκετά τέτοια τηλέφωνα, με το Α31 που έχουμε στα χέρια μας να είναι ένα από τα φθηνότερα τηλέφωνα της εταιρείας, με τιμή που βρίσκεται στα €319.




Ουσιαστικά, έχουμε με μια κλασσική Samsung συσκευή με μεγάλη Amoled οθόνη (και μεγάλα bezel είναι η αλήθεια για τηλέφωνο με AMOLED οθόνη) που προσπαθεί να ισορροπήσει τα τεχνικά της χαρακτηριστικά ώστε να φανεί ανταγωνιστικό στη κατηγορία τιμή +/- €300. Πρόκειται για μια καλή κατασκευή, σχετικά μεγάλη σε μέγεθος, που συνδυάζει μέταλλο με γυαλί. Η οθόνη έχει διαγώνιο 6,4’’ και λειτουργεί σε ανάλυση FHD+, με τα χρώματα που προσφέρει να είναι ζωντανά και τη μέγιστη φωτεινότητα να είναι εξαιρετική, ειδικά στο auto mode. Όπως είπαμε, τα bezel είναι σχετικά μεγάλα και σίγουρα το τηλέφωνο από αυτή τη πλευρά δεν θυμίζει καθόλου τα S, καθώς είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Στη δεξιά πλευρά βρίσκουμε τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου μαζί με το power button. Στα αριστερά υπάρχει η θέση για τις δυο κάρτες SIM και την κάρτα micro SD. Το γεγονός ότι χωράνε και τα τρία είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αυξάνοντας τη χρηστικότητα της συσκευής αφού ο κάτοχός της μπορεί να έχει δυο γραμμές τηλεφώνου και ταυτόχρονα να επεκτείνει τα 64Gb αποθηκευτικού χώρου! Στο κάτω μέρος έχουμε την έξοδο ακουστικών και μια θύρα Type-C USB. Πάνω από την οθόνη, σε μια εσοχή που συνήθως ονομάζουμε «δάκρι», βρίσκουμε τη selfie κάμερα των 20Mpixel (f/2.2) ενώ στο πίσω μέρος έχουμε τις υπόλοιπες τέσσερις κάμερες εκ των οποίων οι τρεις είναι άμεσα αξιοποιήσιμες, καθώς η τέταρτη λειτουργεί σαν αισθητήρας βάθους.



Στα ενδότερα της συσκευής δεν έχουμε κάτι το εντυπωσιακό, με τη Samsung να έχει αφήσει στην άκρη τους δικούς της επεξεργαστές και να χρησιμοποιεί έναν Mediatek MT6768 Helio P65, ένα οχταπύρηνο chip που συνοδεύεται από 4GB μνήμης. Η ενσωματωμένη μπαταρία έχει τεράστια χωρητικότητα 5000mAh και προσφέρει επαρκή αυτονομία για 1,5 μέρα χρήσης, με το φορτιστή που συνοδεύει τη συσκευή να λειτουργεί στα 15Watt με αποτέλεσμα η πλήρης φόρτιση της συσκευής από σχετικά άδεια μπαταρία να παίρνει πραγματικά πολύ χρόνο. Προφανώς δεν υπάρχει ασύρματη φόρτιση.



Πηγαίνοντας στη χρηστικότητα τώρα, η συσκευή έρχεται με Android 10 πάνω στο οποίο τρέχει το interface της Samsung. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε άλλο smartphone της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, θα βρει ένα γνώριμο περιβάλλον χρήσης. Υπάρχουν αρκετές επιλογές παραμετροποίησης όπως διαφορετικά themes, αλλαγή ανάλυσης, εξαφάνιση των soft buttons, ρύθμιση θερμοκρασίας χρώματος της οθόνης και γενικότερα ότι βρίσκει κανείς και στα flagship smartphone της Samsung. Ακόμα και το software των καμερών είναι αντίστοιχο, απλά προσαρμοσμένο στο hardware της συσκευής.Από πλευράς επιδόσεων, δε περιμένει κανείς τρελά πράγματα. Η συσκευή λειτουργεί αξιοπρεπώς και δύσκολα θα παρατηρήσει κανείς προβλήματα και καθυστερήσεις, τουλάχιστον όταν μιλάμε για τυπική χρήση. Θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά, χωρίς να έχει βέβαια τις υψηλές επιδόσεις άλλων, αντίστοιχου κόστους συσκευών εκ Κίνας.



Όσον αφορά στις κάμερες τώρα, έχουμε μια κανονική 48Mpixel με f/2, μια ultrawide στα 8Mpixel f/2.2, μια macro 5MP f/2.4 και αισθητήρα βάθους 5MP f/2.4. Μπορεί κανείς να γράψει βίντεο 1080p/30 με τους δυο πρώτους αισθητήρες χωρίς δυνατότητα αλλαγής μεταξύ τους κατά τη διάρκεια εγγραφής και χωρίς κάποια τεχνολογία σταθεροποίησης. Το βίντεο γενικότερα είναι απλά επαρκές την ημέρα, ενώ όταν ο φωτισμός πέφτει, η ποιότητα μειώνεται κατακόρυφα. Η βασική κάμερα δίνει λήψεις στα 12MP μέσω pixel bining και σε γενικές γραμμές προσφέρει καλά χρώματα και μπόλικη λεπτομέρεια, ειδικά τη μέρα. Το βράδυ χάνει αρκετή από τη λεπτομέρειά της, με τα χρώματα να γίνονται περισσότερο μουντά. Υπάρχει δυνατότητα για λήψη στα 48MP, στην οποία ρύθμιση απενεργοποιείται το AutoHDR (και η λειτουργία αναγνώρισης σκηνής) με αποτέλεσμα να παίρνει μεν κανείς περισσότερο λεπτομέρεια, αλλά να χάνει σε δυναμικό εύρος. Επιπλέον, υπάρχει μια εμφανής καθυστέρηση ολοκλήρωσης της λήψης. Η ultrawide κάμερα πάλι, δίνει φωτογραφίες με καλά χρώματα μεν, αλλά κατά τα άλλα απλά είναι εκεί για να δώσει στο χρήστη τη δυνατότητα να χωρέσει στην ίδια φωτογραφία περισσότερα αντικείμενα, ενώ το βράδυ η απόδοσή της πέφτει ακόμα περισσότερο σε σχέση με τη βασική. Όσον αφορά τώρα στο portrait mode και τη χρήση του τρίτου αισθητήρα, εδώ έχουμε καλό αποτέλεσμα με εξαιρετικό διαχωρισμό, ειδικά όταν φωτογραφίζουμε πρόσωπα. Είναι προφανές πως ο αισθητήρας των 5MP για αυτή τη δουλειά, εκτελεί σωστά τις εργασίες του.  Αντίστοιχη λειτουργία προσφέρει και η selfie cam, η οποία σε γενικές γραμμές κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Ειδική αναφορά αξίζει ο macro φακός, ο οποίος είναι σαφώς ανώτερος από τις λύσεις με 2MP που έχουμε δει σε άλλες συσκευές και μπορεί να δώσει εξαιρετικό αποτέλεσμα (τηρουμένων πάντα των αναλογιών).



Το Galaxy A31 είναι μια από τις πολλές mid range συσκευές της Samsung που κυκλοφορούν. Όμως ο ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει είναι σκληρός. Στα χρήματα που ζητάει, μπορεί να βρει κανείς σαφώς ταχύτερες συσκευές όσον αφορά στην απόδοση του SoC, με καλύτερο σύστημα καμερών και ταχύτερη φόρτιση. Το βασικό πλεονέκτημα που έχει είναι η οθόνη AMOLED, κάτι που δύσκολα βρίσκει κανείς σε αυτά τα χρήματα, όμως μπορεί κανείς να βρει ταχύτερα panel (στα 90hz), έστω και αν είναι IPS. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οθόνη Amoled
  • Έξοδος ακουστικών
  • Εξαιρετική αυτονομία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μέτριο SoC
  • Υπάρχουν πληρέστερες συσκευές στα ίδια χρήματα (αλλά όχι με Amoled οθόνη)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*