Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Samsung Gear S2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Samsung

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Samsung

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Samsung

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Τα τελευταία 2-3 χρόνια τα wearables έχουν πληθύνει σε μεγάλο βαθμό με τα smartwatches να είναι αυτά που ξεχωρίζουν περισσότερα από όλα τα άλλα. Καλά και άγια τα activity trackers, αλλά η αλήθεια είναι πως ένα «έξυπνο» ρολόι μπορεί να είναι σαφώς πιο χρήσιμο. Τουλάχιστον στη μεγαλύτερη μερίδα των gadgets freaks. Η Samsung ήταν η πρώτη εταιρεία που μπήκε στην αγορά των smartwatches και μετά από αρκετές προσπάθειες, φαίνεται πως φέτος πέτυχε να σχεδιάσει ένα πραγματικά ενδιαφέρον ρολόι. Το Gear S2, που κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις έρχεται να κατακτήσει τη συγκεκριμένη αγορά. Και φαίνεται πως τα κάνει όλα καλά. Εδώ και πάνω από 1 μήνα δοκιμάζουμε το Gear S2 με το Classic να διαφοροποιείται στη σχεδίαση αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να δεχτεί κανονικά μπρασελέ/λουράκια, αφού το απλό S2 είναι συμβατό με αυτά της Samsung, τα οποία έχουν custom σύστημα ασφάλισης πάνω στο ρολόι.



Σχεδιαστικά, η Samsung έκανε το αυτονόητο, σχεδιάζοντας ένα φυσιολογικού μεγέθους στρογγυλό ρολόι με την οθόνη να είναι τεχνολογίας Super AMOLED διαμέτρου 1,2’’. Η οθόνη είναι πανέμορφη, αρκετά φωτεινή και με πολύ ζωντανά χρώματα με την ανάλυση 360x360 pixel να προσφέρει πυκνότητα της τάξης των 302ppi. Στη δεξιά πλευρά του ρολογιού υπάρχουν δυο πλήκτρα τα οποία σε συνδυασμό με τη περιστρεφόμενη στεφάνη και την οθόνη αφής επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει όλες τις λειτουργίες του. Στην πλάτη του ρολογιού, η οποία είναι μαγνητική, υπάρχει και ο αισθητήρας παλμών, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τις σχετικές εφαρμογές fitness. Όπως είπαμε η πλάτη είναι μαγνητική και αυτό συμβαίνει για να μπορεί να «κολλάει» το ρολόι στον ειδικό φορτιστή που υπάρχει στη συσκευασία.



Έχοντας αυτονομία που βρίσκεται μεταξύ 1,5 και 2 ημερών, πρακτικά ο χρήστης μπορεί να το φορτίζει κάθε δεύτερο βράδυ, χρόνος γενικά ικανοποιητικός για ένα smartwatch. Για να επιτευχθεί αυτή η αυτονομία βέβαια, η Samsung έχει σχεδιάσει την οθόνη έτσι ώστε να είναι κλειστή την περισσότερη ώρα. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα αξελερόμετρο, με το που θα γυρίσει ο χρήστης το χέρι προς το πρόσωπό του, η οθόνη ενεργοποιείται για να δείξει την ώρα. Επίσης, ενεργοποιείται όταν χτυπήσει κάποια ειδοποίηση, για τις οποίες θα μιλήσουμε παρακάτω. Ο χρήστης μπορεί να επεκτείνει ελαφρώς την αυτονομία αυξομειώνοντας την ένταση της φωτεινότητας ή βάζοντας σε λειτουργία το power saving mode. Σε αυτή την περίπτωση η οθόνη γίνεται μαυρόασπρη ενώ οι περισσότερες λειτουργίες απενεργοποιούνται, με εξαίρεση τις ειδοποιήσεις.



Το Gear S2 «τρέχει» λειτουργικό Tizen της ίδιας της Samsung με την εταιρεία να έχει δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον μενού λειτουργιών. Η σύνδεση με smartphone γίνεται μέσω Bluetooth με το Gear S2 να μπορεί να λειτουργήσει σε συνεργασία με οποιοδήποτε Android smartphone. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει από τα Play Store τη σχετική εφαρμογή Gear S2. Αν και στη περίπτωσή μας το Play Store δε μας έδινε το δικαίωμα να το κάνουμε download σε ένα Xiaomi Redmi Note 2, εντούτοις βρίσκοντας το σχετικό apk και με manual εγκατάσταση, όλα δούλεψαν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Επιπλέον, από εκείνη τη στιγμή και μετά, όλα τα updates του Android software γίνονται αυτόματα. Μέσα από το Android software μπορούμε να βρούμε και να κατεβάσουμε επιπλέον εφαρμογές για το smartwatch όπως επίσης και δεκάδες watchfaces, δηλαδή διαφορετικά «ρολόγια». Αν και το ίδιο το Gear S2 έρχεται με μπόλικα προεγκατεστημένα, σε διάφορα σχέδια και με ξεχωριστές λειτουργίες (εμφάνιση των βημάτων ή των παλμών, πολλαπλοί δείκτες κτλ) το store της Samsung έχει ακόμα περισσότερες επιλογές. Πέρα από τα εναλλακτικά ρολόγια, έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σιγά σιγά και άλλες εφαρμογές, όπως RSS readers αλλά και διάφορα games τύπου Tetris, ακόμα και… φιδάκι. Σίγουρα το γεγονός ότι μιλάμε για μια διαφορετική πλατφόρμα από την Android Wear που έχουν επιλέξει οι περισσότεροι κατασκευαστές smartwatch, κάνει δυσκολότερη την ταχεία αύξηση των εφαρμογών. Όμως η ίδια η Samsung είναι διατεθειμένη να βοηθήσει όσο μπορεί. Επιπλέον, το γεγονός ότι το Gear S2 είναι συμβατό με κάθε Android smartphone (και σύμφωνα με φήμες, σύντομα και με τα iPhone) αυξάνει το αγοραστικό κοινό και άρα τις πιθανότητες για μεγαλύτερη εγκατεστημένη βάση Gear S2, κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στους developers.



Τι μπορεί όμως να κάνει το Gear S2, πέρα φυσικά από το να δείχνει την ώρα με διάφορους τρόπους; Φυσικά λειτουργεί σαν ένα κέντρο ειδοποιήσεων, αφού μπορούμε να ρυθμίσουμε ποιες εφαρμογές θα «στέλνουν» τις ειδοποιήσεις τους από το κινητό στο Smartphone. Αυτές μπορεί να είναι mail, ραντεβού, μηνύματα και τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ άλλων. Τα περισσότερα email μπορούμε να τα διαβάσουμε σχεδόν ολόκληρα, μπορούμε να απαντήσουμε σε μηνύματα και κλήσεις διαλέγοντας μια από τις έτοιμες απαντήσεις, ενώ μπορούμε να απαντήσουμε σε μια κλήση, εφόσον όμως έχουμε κάποιο Bluetooth handsfree. Η μετακίνηση μεταξύ των διαφόρων widgets γίνεται είτε σέρνοντας το δάχτυλό μας πάνω στην οθόνη, είτε -ακόμα καλύτερα- γυρνώντας τη στεφάνη του ρολογιού δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα. Το πάνω δεξί πλήκτρο χρησιμοποιείται σαν back ενώ το κάτω, εμφανίζει άμεσα το κεντρικό μενού επιλογών με τις διάφορες εφαρμογές. Όσον αφορά τώρα στον αισθητήρα για τη μέτρηση των παλμών, αυτός μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή μέσω της σχετικής εφαρμογής για να πάρουμε τη σχετική μέτρηση. Όμως, μέσα από την εφαρμογή S Health και εφόσον επιλέξουμε κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής από τα διαθέσιμα (διάδρομος, ποδήλατο, τρέξιμο, περπάτημα κτλ), ο αισθητήρας ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει τους παλμούς καθ’όλη τη διάρκειας της προπόνησης. Το S Health έχει και άλλες επιλογές, όπως για παράδειγμα τη καταμέτρηση των βημάτων που κάνουμε κάθε μέσα. Όλες οι πληροφορίες αποθηκεύονται και στο κινητό ούτως ώστε να έχουμε πλήρη γνώση των κατορθωμάτων μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν το ρολόι αντιληφθεί ότι μετακινούμαστε συνεχώς για παραπάνω από ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 5-6 λεπτών, αυτόματα ενεργοποιεί την αντίστοιχη προπόνηση, αν και παρατηρήσαμε ότι… μπερδεύει την οδήγηση μηχανής με τη… ποδηλασία.



Το Gear S2 είναι σίγουρα το καλύτερο smartwatch της Samsung και από την εμπειρία που ζήσαμε, μπορούμε να πούμε ότι κάνει καλά ότι θα ζητούσε κανείς από μια τέτοια συσκευή. Η αυτονομία είναι ικανοποιητική και το γεγονός ότι είναι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP68 επιτρέπει στο χρήστη να… πλένει τα χέρια του άφοβα. Η οθόνη είναι η εξαιρετική, το interface πανεύκολο στη χρήση, διαθέτει πλήθος από χρήσιμες προεγκατεστημένες εφαρμογές και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό από επιπλέον apps, η σουίτα S Health κάνει καλά τη δουλειά της και το γεγονός ότι το smartwatch είναι συμβατό με σχεδόν κάθε Android smartphone, το καθιστά επιλογή για όλους.


 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετική οθόνη
  • Συμβατότητα με σχεδόν κάθε Android smartphone
  • Άριστο interface
  • Αδιάβροχο
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποιες φορές αποσυνδέεται από το smartphone
  • Custom σύστημα κουμπώματος των μπρασελέ
  • Μεγάλος κόστος των επιπλέον μπρασελέ
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*