Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony WH-1000XM2 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Sony WH-1000XM2
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

    9.5

    ENTERNITY SCORE
Τα MDR-1000X της Sony ήταν ένα από τα καλύτερα ζευγάρια over-the-ear ασύρματων ακουστικών που είχε ακούσει ποτέ ο υπογράφων. Τα 1000XM2 είναι ο αντικαταστάτης τους και έρχονται με βελτιώσεις σε όλα τα σημεία. Βλέπετε, ο ανταγωνισμός έκανε καλό στη Sony, καθώς από τα 1000X και μετά, η αγορά απέκτησε μπόλικα ακόμα μοντέλα στο τομέα των premium Bluetooth ακουστικών over-the-ear. Αν σε αυτά βάλουμε και τα υπόλοιπα in-ear που έχουν αποκτήσει πλέον και αυτά τεχνολογίες όπως το ANC, ο ανταγωνισμός έχει πλέον γιγαντωθεί. Βέβαια, τα €400 που ζητάει το παρόν ζεύγος είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό, όσο λάτρης και αν είναι κανείς της καλής ακουστικής. Όπως και να έχει όμως, ο υπογράφων οφείλει να ομολογήσει ότι η σχέση με τα 1000XM2 έγινε σχεδόν συμβιωτική.



Με χαμηλό βάρος, πολύ καλής ποιότητας μαξιλαριάκια και απόλυτη προσαρμοστικότητα στο κεφάλι, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δε θα τα συνηθίσει γρήγορα. Η στεφάνη μεγαλώνει και μικραίνει, ώστε το headset να προσαρμόζεται εύκολα στον οποιονδήποτε, με τα ίδια τα ακουστικά επίσης να μπορούν να κινηθούν κατά 10-15 μοίρες στο κατακόρυφο άξονα και άλλες 90 μοίρες στον οριζόντιο, ώστε άνετα να τα τοποθετείς στο σβέρκο σου όταν δεν τα φοράς. Όταν πάλι θέλεις να τα μεταφέρεις χωρίς να τα χρησιμοποιείς, διπλώνουν και χωράνε οπουδήποτε. Το μόνο παράπονο είναι ότι δείχνουν να σφίγγουν λίγο περισσότερο από όσο θα  θέλαμε πάνω στα αυτιά.



Η τεχνολογία active noise cancellation (ANC) που διαθέτει το headset είναι εντυπωσιακή και πραγματικά, σε αποκόπτει πλήρως από το περιβάλλον. Αυτό είναι το μεγάλο ατού των ακουστικών, τα οποία θέλουν να σε βάλουν να απολαμβάνεις τη μουσική σου όπου κι αν βρίσκεσαι. Χωρίς να ακούς τίποτα άλλο. Ειδικά σε τρένα και αεροπλάνα, τα βουητά που περνάνε συνήθως σε κάθε άλλο ακουστικό, αποκόπτονται πλήρως χάρη στη λειτουργία ANC. Ακόμα και στο γραφείο, αυτό το μόνιμο βουιτό του air-condition ή  των ανεμιστήρων του υπολογιστή, κόβεται πλήρως. Φορώντας τα κανείς χωρίς να ακούει τίποτα, θα νοιώσει όπως νοιώθει ο δύτης στο πάτο του ωκεανού, την απόλυτη σχεδόν ησυχία. Η σύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή γίνεται μέσω Bluetooth εύκολα και γρήγορα, με το καλύτερο τρόπο να είναι μέσω NFC, ακουμπώντας τη συμβατή συσκευή πάνω στο αριστερό ακουστικό.
Υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και με καλώδιο, αν για παράδειγμα έχει τελειώσει η μπαταρία (που αντέχει κάνα 20ωρο), ωστόσο χάνονται οι λειτουργίες ANC και όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα δεν λειτουργεί το ρυθμιστικό έντασης ήχου και επιλογής κομματιών μουσικής που κρύβεται στην εξωτερική επιφάνεια του δεξιού ακουστικού και λειτουργεί με την αφή.  Με διάφορα gestures αυξάνεται ή μειώνεται η ένταση, γίνεται το pause το next ή το previous. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα συνηθίσει κανείς και να μάθει να βάζει τα δάχτυλά του στα σωστά σημεία, αλλά εν τέλει η δουλειά γίνεται μια χαρά. Ένα ακόμα gesture που γίνεται πολύ χρήσιμο είναι αυτό όπου καλύπτοντας με τη παλάμη το δεξί πάντα ακουστικό, τα 1000XM2 μειώνουν την ένταση της μουσικής, απενεργοποιούν το ANC και ενεργοποιούν τα ενσωματωμένα μικρόφωνα, ώστε να ο χρήστης να επικοινωνήσει με κάποιον άνθρωπο δίπλα του, χωρίς να τα βγάλει από τα αυτιά του



Σε συνδυασμό με τη τεχνολογία Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HXTM) της Sony, το αποτέλεσμα από πλευράς ποιότητας θα ενθουσιάσει είτε ακούει κανείς hi-res wav αρχεία είτε streamάρει από Napster και Spotify. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με αποτέλεσμα είτε έχουμε να κάνουμε με μουσική είτε με θέαση κάποιας ταινίας το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά να είναι εξαιρετικό. Μάλιστα, χάρη στο αναβαθμισμένο Bluetooth chip, υποστηρίζεται aptX HD ήχος 24bit/96KHz (ο οποίος όμως παίζει μόνο από Sony  συμβατές συσκευές). Κάτι άλλο που προσφέρουν τα ακουστικά είναι η δυνατότητα βελτιστοποίησης  της λειτουργίας ANC μέσω της σχετικής επιλογής που διαθέτει η συμβατή εφαρμογή. Εδώ μπαίνει ο παράγοντας το πώς φοράει ο καθένας τα ακουστικά (μαλλιά, γυαλιά και άλλα διαφοροποιούν το πώς «κάθονται» στα αυτιά του καθενός. Επιπλέον, υπάρχει αισθητήρας βαρομετρικής πίεσης ο οποίος μετράει τα “bar” και αναλόγως προσαρμόζει το ANC (πχ αεροπλάνο). Η εφαρμογή έχει και άλλες ρυθμίσεις όπως το Adaptive Sound Control. Εδώ τα ακουστικά ρυθμίζουν αυτόματα την ένταση του ANC. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη τεχνολογία DSEE, να αλλάξει τη κατεύθυνση από την οποία ακούγεται ο ήχος όσο ή κάποιο preset ήχου (συναυλία, club, κτλ) που προσομοιώνει λειτουργία surround. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες λειτουργίες, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών. Όλες αυτές οι παραμετροποιήσεις και αλλαγές είναι εφικτές λόγω του υψηλής ποιότητας ψηφιακού DAC που ενσωματώνουν.

Είναι εμφανές ότι το headset της Sony προσφέρει πολλά σε επίπεδο χαρακτηριστικών και ταυτόχρονα αποδίδει εξαιρετικά σε επίπεδο ποιότητας ήχου. Όλα αυτά βέβαια έχουν το αντίτιμό τους αφού με κόστος που ξεπερνάει τα €400 σίγουρα δεν είναι φθηνά. Από την άλλη βέβαια, ο ανταγωνισμός κοστίζει παραπλήσια ή και περισσότερα χρήματα, με τη Sony να μην έχει αυξήσει τη τιμή σε σχέση με τη πρώτη αντίστοιχη τιμή των ακουστικών που αντικαθιστού, τα MDR-1000, τα οποία ούτως ή άλλως εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην αγορά. 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής
  • Εξαιρετική ποιότητα ήχου
  • Τέλεια απομόνωση από τους γύρω
  • Ελαφρύ και ξεκούρασταστο σε γενικές γραμμες
  • Το συνοδευτικό app έχει χρήσιμες ρυθμίσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα χρήματα που ζητάει είναι πολλά σαν απόλυτο ποσό
  • Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να τα νοιώθει να σφίγγουν τα αυτιά παραπάνω από όσο θα ήθελε
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Alias
    • Σε επαγγελματικα στουντιο ηχογραφησης βρισκεις over ear ακουστικα (οπου γινεται πολλες φορες και μιξη ηχου) που κοστιζουν τα μισα χρηματα απο αυτα εδω. Η τιμη αυτη ειναι κοροιδια για αυτο που προσφερουν

*