Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sony WI-1000X Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sony

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η μόδα των 2-3 τελευταίων χρόνων στο χώρο των ακουστικών είναι φυσικά τα ασύρματα Bluetooth. Θέλεις λίγο το γεγονός ότι έχει αρχίσει η εξαφάνιση της εξόδου ακουστικών από smartphones (iPhone, Huawei κτλ), θέλεις λίγο το ότι πλέον το Bluetooth μπορεί να μεταφέρει και υψηλής ποιότητας ήχο, είναι φανερό ότι οι εταιρείες επενδύουν σε τέτοια ασύρματα ακουστικά. Πέραν όμως των κλασσικών over the ear ακουστικών, τα οποία είναι συνήθως αυτά με τα περισσότερα χαρακτηριστικά και τη καλύτερη απόδοση, έχουμε μεγάλες εξελίξεις και στο χώρο των παραδοσιακών «ψειρών». Τα WI-1000X ανήκουν -εν μέρει- σε αυτήν την κατηγορία, αλλά απευθύνονται σε χρήστες με πολύ υψηλές απαιτήσεις αλλά και… βαθιά τσέπη.



Το πακέτο περιλαμβάνει το σετ ακουστικών, αρκετά ανταλλακτικά tips ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα μεγέθη αυτιών, φυσικά καλώδιο USB για τη φόρτιση αλλά και ένα μετατροπέα USB σε mini jack ώστε να μπορεί κανείς να τα χρησιμοποιήσει και ενσύρματα, όταν τελειώσει η μπαταρία τους. Τα ίδια τα ακουστικά ακολουθούν τη μόδα των τελευταίων 2 χρόνων και είναι συνδεδεμένα σε μια στεφάνη, η οποία με τη σειρά της στόχο έχει να στερεώνεται στο σβέρκο του χρήστη. Στη πραγματικότητα είναι σαν μια «στέκα» μόνο που αντί για να κάθεται πάνω στο κεφάλι, τοποθετείται στο σβέρκο. Στο εσωτερικό μέρος της πλαστικής επιφάνειας υπάρχουν και τα διάφορα πλήκτρα ελέγχου, με αυτά για τη ρύθμιση της έντασης, play/pause και power να είναι στην αριστερή πλευρά και το ειδικό ANC (για το οποίο θα διαβάσετε παρακάτω) στη δεξιά.  



Έχοντας ελάχιστο βάρος, πολύ γρήγορα κάποιος ξεχνάει ότι τα φοράει πάντα μαζί του και χρειάζεται λίγο χρόνος για να συνηθίσεις να… φορέσεις το ένα ακουστικό όταν πχ χτυπήσει το τηλέφωνο (καθώς λειτουργούν και σαν hands free). Βέβαια, με το κόστος τους να βρίσκεται πάνω από τα €300, δεν είναι η πρώτη χρήση τους η λειτουργία του hands free. Τα Sony WI-1000X αποτελούν ένα από τα καλύτερα του είδους του ζευγάρια ακουστικών για να ακούει κανείς την αγαπημένη του μουσική. Κατ’ αρχάς είναι ιδιαίτερα ξεκούραστα όταν τα τοποθετεί κανείς στα αυτιά του, με τα tips που έχει επιλέξει η Sony να μην ενοχλούν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει αρκετή απομόνωση από τους ήχους του περιβάλλοντος. Κάπου εδώ έρχεται και η λειτουργία ANC (Active Noise Cancelling), η οποία ουσιαστικά μπορεί να απομονώσει εντελώς συνεχόμενους μονότονους ήχους όπως πχ η μηχανή του αεροπλάνου, προσφέροντας στο κάτοχο των ακουστικών ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου. Η ενεργοποίησή της γίνεται όπως είπαμε με το σχετικό πλήκτρο που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της «στέκας» στήριξης και διαθέτει 3 mode: ενεργοποιημένο, απενεργοποιημένο και ambient. Το τελευταίο ενεργοποιεί το ενσωματωμένο μικρόφωνο και μεταφέρει τον ήχο στα ακουστικά, ούτως ώστε ο χρήστης να συνομιλήσει με κάποιον γύρω του, χωρίς να βγάλει τα ακουστικά από τα αυτιά. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιος μπορεί να κατεβάσει και τη σχετική εφαρμογή από το Play Store ή το App Store της Apple, η οποία προσφέρει περισσότερες επιλογές όσον αφορά στη χρήση του ANC  (καθώς και άλλες ρυθμίσεις που αφορούν στη ποιότητα ήχου) με τη σημαντικότερη να είναι η ενεργοποίηση του Adaptive Sound Control. Εδώ τα ακουστικά ρυθμίζουν αυτόματα την ένταση του ANC αν και τελικά, τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.




Όσον αφορά τώρα στον ίδιο τον ήχο και πως τα καταφέρνουν τα Sony WI-1000X, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως εντυπωσιαστήκαμε. Η ένταση που προσφέρουν είναι μεγάλη χωρίς όμως ακόμα και στο max να έχουμε παραμόρφωση. Τα μπάσα ακούγονται εξαιρετικά, χωρίς όμως αυτό να βγαίνει εις βάρος των μεσαίων συχνοτήτων με αποτέλεσμα είτε έχουμε να κάνουμε με μουσική είτε με θέαση κάποιας ταινίας πχ στο laptop, το αποτέλεσμα που φτάνει στα αυτιά μας να είναι εξαιρετικό. Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τέτοιος ήχος μπορεί να βγει από «ψείρες». Μάλιστα, μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει τη DSEE, και να αλλάξει τόσο τη κατεύθυνση από την οποία ακούγεται ο ήχος όσο και να διαλέξει κάποιος preset ήχου (συναυλία, club, κτλ) που προσομοιώνει λειτουργία surround. Φυσικά υπάρχει και δυνατότητα χρήσης equalizer, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνδυασμό με τις προηγούμενες λειτουργίες, με έτοιμες ρυθμίσεις αλλά και με δυνατότητα χειροκίνητων αλλαγών. Όλες αυτές οι παραμετροποιήσεις και αλλαγές είναι εφικτές λόγω του υψηλής ποιότητας ψηφιακού DAC που ενσωματώνουν τα Sony WI-1000X. Συνολικά, η μιας εβδομάδας συμβίωση με τα νέα ακουστικά της Sony μόνο χαρά προσέφεραν στον υπογράφοντα και η στιγμή του αποχωρισμού δημιούργησε ένα κενό. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαία εργονομία
  • Μεγάλη αυτονομία που φτάνει και τις 15 ώρες
  • Εξαιρετική ποιότητα ήχου
  • Ενσωματωμένη δόνηση στη "στέκα"
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το κόστος
  • Δε γίνεται να φορτίζουν και να λειτουργούν ταυτόχρονα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*