Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Spartan Gear Phoenix/Myrmidon Review

*
Δοκιμάζουμε τα δυο νέα gaming headset της Spartan Gear, τα Phoenix και Myrmidon.

Τα αυτιά μας είχαν κουραστεί από συγκεκριμένο κατάλευκο headset που φοράμε τους τελευταίους μήνες σχεδόν όλη μέρα. Η Spartan Gear άκουσε τους ήχους από το ταλαιπωρημένο μας κρανίο και είπε να μας κάνει τη δουλειά πιο εύκολη, στέλνωντάς μας για δοκιμή τα δύο νέα της headsets. Spartan Gear Phoenix και Spartan Gear Myrmidon είναι η ονομασία τους και έρχονται έτοιμα να συνδεθούν σε οποιαδήποτε συσκευή είναι ακόμα φιλόξενη στη χρήση καλωδίου για ακουστικά. Τα δύο headsets έχουν ελάχιστες διαφορές οπότε όσα διαβάσετε στο παρακάτω κείμενο, με εξαίρεση όπου υπάρχει η απαραίτητη επεξήγηση, ισχύουν και για το Phoenix και για το Myrmidon. Το Phoenix είναι η λίγο πιο βαρβάτη πρόταση μιας και υποστήζει virtual 7.1 surround. Και τα δύο headsets καλύπτουν πλήρως το αυτί με πολύ και μαλακό αφρό στα μαξιλαράκια τους, με drivers 50 χιλιοστών να κρύβονται από πίσω τους. Ένα μικρό και εύκαμπτο μικρόφωνο σας περιμένει στην αριστερή μεριά αλλά και ροδέλα για αυξομείωση του ήχου. Και τα δυο headsets είναι ενσύρματα, με ένα καλώδιο να ξεκινά από τα ακουστικά και να καταλήγει σε 3 διαφορετικές απολήξεις για το Myrmidon (1 USB και δύο audio jack 3,5 χιλιοστών για ακουστικά και μικρόφωνο για χρήση σε PC). Το Phoenix όντας λίγο πιο «premium» έχει δύο απολήξεις. 1 USB και ένα audio jack 3,5 χιλιοστών που κάνει δουλειά για ακουστικά και μικρόφωνο. Στην περίπτωση του Myrmidon η θύρα USB υπάρχει για να δίνει ρεύμα στα δύο εξωτερικά LED του και τίποτε παραπάνω, λειτουργία που μέχρι να πάρουμε χαμπάρι τι ισχύει με την πάρτη του, είχαμε πολλά ερωτηματικά πάνω στο κεφάλι μας.




Αφού ανοίξουμε τη λιτή τους συσκευασία και τα δύο headsets καταλήγουν πολύ ελαφριά στο χέρι και στο κεφάλι. Αποκλείεται να σας κουράσουν μιας και δεν είναι σφιχτά και η στέκα τους προσαρμόζεται μόνη της, χρησιμοποιώντας το βάρος των ακουστικών, μόλις τα φορέσετε κανονικά. Η εφαρμογή τους είναι καλή αν και αφήνουν ένα μικρό κενό στο κάτω μέρος τους, στο λοβό του αυτιού. Μοιάζει περισσότερο επίπτωση του ότι τα headsets δεν είναι σφιχτά και πέραν της περίεργης αίσθησης δεν δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Το καλώδιο είναι αρκετά μακρύ και δεν θα δημιουργήσει ζήτημα αν κάθεστε σε PC, σύστημα το οποίο είναι και το προτεινόμενο από την Spartan Gear. Συνδέσαμε μέσω USB το Phoenix και σε PS4 και μας έβγαλε ασπροπρόσωπους. Ασφαλώς σε οτιδήποτε δέχεται audio jack 3,5 χιλιοστών και τα δύο headsets θα λειτουργήσουν απροβλημάτιστα. Τα ψαχουλέψαμε, τα φορέσαμε, ας δούμε τώρα και πως ακούγονται. Και τα δύο headsets έχουν την ίδια ποιότητα ήχου μέσω audio jack. Ο ήχος είναι ξεκάθαρα θολός, χωρίς εντάσεις ή χαρακτήρα. Το μπάσο δείχνει περισσοτερο προβεβλημένο απ’ όσο πρέπει, αλλά η συνολική θολούρα στον ήχο είναι που δημιουργεί το ζήτημα και αυτή είναι παραπάνω από εμφανής. Η κατάσταση ήταν ελαφρώς καλύτερη με τη χρήση USB για το Phoenix, με τον ήχο να γίνεται ελαφρώς πιο καθαρός. Όχι όμως αρκετά για να πούμε πως υπάρχει διαφορά ουσίας. Η ίδια ακριβώς κατάσταση υπάρχει και με το μικρόφωνο των δύο headsets, πάλι με τη χρήση USB στο Phoenix να κάνει την κατάσταση ελαφρώς καλύτερη. Και εμείς και ο συνομιλητής μας μπορούσαμε να συννενοηθούμε. Όπως όμως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν, εμείς ακουγόμασταν σαν να μιλάμε από τον πάτο ενός κουτιού Pespi Cola. Δεν ξέρουμε αν το κουτάκι 7Up θα ήταν βελτίωση. Σίγουρα πάντως δροσιστήκαμε.



Το Spartan Gear Phoenix, ως η πιο ακριβή επιλογή ανάμεσα στα δύο προϊόντα, έχει μια λαστιχένια επίστρωση στην εξωτερική μεριά των ακουστικών για καλύτερο κράτημα και λιγότερη γυαλάδα. Μην ξεχνάτε όμως πως υποστηρίζει και virtual 7.1 surround σε PC και με χρήση απαραίτητου software. Το συγκεκριμένο software δεν υπάρχει στο site της εταιρείας για να το κατεβάσετε. Ευτυχώς έρχεται μαζί με το ίδιο το προϊόν. Σε CD. Πραγματικά ακατανόητη επιλογή μιας και πλέον σύστημα που να διαθέτει CD/DVD drive είναι η εξαίρεση. Για να μπορέσουμε να το δούμε καταλήξαμε σε ξεχασμένο laptop ούτε που θυμόμαστε τι ηλικίας. Εκεί βλέπουμε πως το software της Spartan Gear διαθέτει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για το virtual 7.1 surround, το οποίο λειτουργεί σωστά και, όπως πάντα, πέραν του πρώτου «ψαρώματος», δεν έχει πολλά να προσφέρει. Το software της Spartan Gear προσφέρει ένα σκασμό επιλογές και δυνατότητες για να ισορροπήσετε τον ήχο στο headset (το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει αν πρακτικά εξαφανίσετε εντελώς τα μπάσα) αλλά και ένα σκασμό άλλες ρυθμίσεις για παραμόρφωση και αλλαγή του ήχου με διάφορα εφέ. Είναι περισσότερο εφέ για παλιμπαιδισμό και κάτι που μπορεί να σας φέρει αναμνήσεις από τη δεκαετία του 1990.



Τα Spartan Gear Phoenix/Myrmidon είναι προϊόντα φιλικά προς την τσέπη. Θα βρείτε το Myrmidon στα ελληνικά καταστήματα με τιμή από τα 22 ευρώ και το Phoenix στα 38 ευρώ αντίστοιχα. Το τι μπορεί να περιμένει ο καταναλωτής σε αυτές τις τιμές είναι κατανοητό. Όμως επιλογές της εταιρείας για το πως π.χ. θα έχετε πρόσβαση στο software μέσω PC ή η απόλυτα λάθος εντύπωση για την ύπαρξη της θύρας USB στο Myrmidon είναι το λιγότερο ακατανόητες. Τα headsets θα κάνουν αυτό που θα τους ζητήσετε. Αρκεί να μην ζητήσετε από το Myrmidon να κάνει κάτι άλλο με τη θύρα USB πέρα από το να σας ανάψει τα λαμπάκια. 

4

ENTERNITY SCORE
Spartan Gear Myrmidon

5

ENTERNITY SCORE
Spartan Gear Phoenix
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ελαφριά και άνετα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ήχος χωρίς ταυτότητα
  • Σχεδόν σίγουρη περιπέτεια για να χρησιμοποιήσετε το software του Phoenix
  • Πρακτικά ακατανόητη η ύπαρξη θύρας USB στο Myrmidon
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*