Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SteelSeries Rival Dota 2 Gaming Mouse Review

*
Με τον καιρό, τα gaming περιφερειακά -και εν προκειμένω τα ποντίκια- δημιούργησαν μια δική τους αγορά και ευρεία γκάμα προϊόντων, ικανών να καλύψουν τις ανάγκες των πλέον απαιτητικών χρηστών. Σίγουρα, η πληθώρα πλήκτρων και χαρακτηριστικών μπορεί να (και θα) φανεί χρήσιμη σε οποιονδήποτε ζητάει το «κάτι παραπάνω» για να πλαισιώσει την gaming εμπειρία του, ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου η απλότητα επιβάλλεται. Αυτήν ακριβώς την κατηγορία προτάσεων έρχεται να καλύψει το SteelSeries Rival Dota 2 Edition, ένα gaming mouse με την «σφραγίδα» του δημοφιλούς MOBA της Valve, αλλά και τριών επαγγελματικών ομάδων του τίτλου - και πιο συγκεκριμένα των Fnatic, Invictus Gaming και Na’Vi. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Αισθητήρας: Pixar PMW3310 optical
CPI: 6500
Προγραμματιζόμενα πλήκτρα: 6
Polling Rate: 1000Hz/1ms
Μέγιστη ταχύτητα tracking: 200ips
Καλώδιο: 2m
Διαστάσεις: 70 x 45 x 133 mm
Βάρος: 128gr
Τιμή: €79.99

Η συσκευασία του Rival Dota 2 Edition είναι -ασφαλώς- στα χρώματα του Dota 2, με το μαύρο και το κόκκινο χρώμα να κυριαρχούν, ενώ στο εσωτερικό της βρίσκεται και redeemable κωδικός για τον τίτλο, ο οποίος προσφέρει in-game αντικείμενο. Η συσκευή απευθύνεται αποκλειστικά σε δεξιόχειρες, ενώ ο λιτός σχεδιασμός του το καθιστά ξεκούραστο και κατάλληλο τόσο για πολύωρα gaming sessions όσο και για καθημερινή χρήση. Η απαλή matte επιφάνεια στο επάνω μέρος βοηθάει την παλάμη να «κάθεται» σταθερή στο επάνω μέρος της palm-grip συσκευής (η οποία όμως κρίνεται ως μάλλον στενή), με τα δύο κεντρικά πλήκτρα να ανταποκρίνονται με αμεσότητα και «βάρος», ενώ στα δύο πλαϊνά μέρη η ανάγλυφη, λαστιχένια επιφάνεια κρατάει τον αντίχειρα και τα δύο ακριανά δάχτυλα ανά πάσα στιγμή στη θέση τους. Ταυτόχρονα, τα πλήκτρα Back και Forward (προγραμματιζόμενα) βρίσκονται ακριβώς πάνω από τον αντίχειρα, προσφέροντας άμεση πρόσβαση. Ακριβώς κάτω από το κεντρικό πλήκτρο/scroll βρίσκεται ακόμα ένα πλήκτρο, εύκολα προσβάσιμο με τον δείκτη, το οποίο επιτρέπει «on-the-fly» εναλλαγή DPI.

Ένα ιδιαίτερο, κοσμητικό χαρακτηριστικό του Rival Dota 2 Edition είναι το αποσπώμενο λαστιχένιο ένθετο στο πίσω μέρος της συσκευής, το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από οτιδήποτε οι χρήστες επιθυμούν, αν βέβαια διαθέτουν πρόσβαση σε 3D printer, με την SteelSeries να προσφέρει τα templates για την εκτύπωση. Τέλος, στο πίσω μέρος της συσκευής αλλά και στο κεντρικό πλήκτρο προσφέρεται LED φωτισμός με την default προεπιλογή του κόκκινου χρώματος να αλλάζει εύκολα σε οποιδήποτε από τα 16.8 εκατομμύρια διαθέσιμα χρώματα, σε τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας και τρία διαφορετικά εφέ.

Από πλευράς επιδόσεων, το Rival χαρακτηρίζεται ως ένα ακριβές gaming mouse, με αναφορά θέσης στο 1ms και τον οπτικό αισθητήρα Pixar PMW3310 να προσφέρει μηδενικό hardware accelaration και 1:1 αναλογία κίνησης/tracking. Από την άλλη, βέβαια, όποιος επιθυμεί acceleration μπορεί να το ενεργοποιήσει μέσα από το SteelSeries Engine 3, μαζί με μια πληθώρα άλλων ρυθμίσεων, οι οποίες προσφέρονται στο software. Αυτές περιλαμβάνουν παραμετροποίηση του φωτισμού, του polling rate, των DPI στα δύο διαφορετικά modes αλλά του angle snapping. Το τελευταίο αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, το οποίο αναλύει την κίνηση της συσκευής και «διορθώνει» την μεταφορά του κέρσορα στον άξονα σε ευθεία γραμμή.



Το SteelSeries Rival Dota 2 Edition αποτελεί μια αξιόλογη πρόταση για όσους αναζητούν την χρυσή τομή ανάμεσα στις gaming επιδόσεις και την καθημερινή χρήση. Ο palm-grip, λιτός σχεδιασμός του προσφέρει μια ξεκούραστη εμπειρία ακόμα και μετά από πολλές ώρες, ενώ το Engine 3 software με την πληθώρα των χαρακτηριστικών του επιτρέπει την πλήρη παραμετροποίηση της συσκευής στις ανάγκες του κάθε χρήστη. Ταυτόχρονα, ο οπτικός αισθητήρας χαρίζει απόλυτη ακρίβεια στις κινήσεις, καθιστώντας το ως μια από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις για όσους επιθυμούν τον συνδυασμό άνεσης και επιδόσεων. Τα χρήματα όμως που ζητάει σε σχέση με αυτά που προσφέρει είναι μάλλον πολλά, καθώς με λιγότερα μπορεί κανείς να αποκτήσει το Logitech G502 με τις κορυφαίες ταχύτητες ενώ στα ίδια χρήματα βρίσκεται στο Logitech G602, το καλύτερο ασύρματο που θα μπορούσε να βρει κανείς, δυο ποντίκια με σαφώς καλύτερη αισθητική και κορυφαίες δυνατότητες.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Άνεση
  • Αισθητήρας
  • Πληθώρα επιλογών μέσω του Engine 3
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μόνο για δεξιόχειρες
  • 6 προγραμματιζόμενα πλήκτρα
  • Σχεδιασμός/αισθητική
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*