Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

TP-Link LTE-Advanced Mobile WiFi M7350 Review

*
Η αγορά τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει από ασύρματα modem που δημιουργούν και μοιράζουν WiFi με πρόσβαση στο Internet μέσω δικτύων κινητής. Το M7350 ανήκει σε αυτή τη κατηγορία προϊόντων και απευθύνονται σε όσους αναζητούν έναν εύκολο τρόπο να μοιράσουν Internet σε περισσότερες από μια συσκευές μέσω WiFi, αξιοποιώντας μια data SIM card. Άλλωστε, οι provider κινητής προσφέρουν με διάφορους τρόπους και σε διάφορες τιμές, είτε με συμβόλαια είτε prepaid, SIM cards αμιγώς για χρήση data και στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει modem για PC ή tablet με υποδοχή για sim, ένα modem είναι η λύση.



Το M7350 είναι μια πολύ μικρή συσκευή, όχι μεγαλύτερη από ένα πακέτο τραπουλόχαρτα. Στην πρόσοψη διαθέτει μια ευανάγνωστη οθόνη 1,4’’ η οποία καλύπτεται από μια διάφανη πλαστική επιφάνεια κατά μήκος της συσκευής, με την επιφάνεια αυτή να γρατσουνίζεται σχετικά εύκολα. Κάτω από την οθόνη υπάρχει το Power Button που ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και σαν πλήκτρο ΟΚ όταν εισέλθουμε στο menu της συσκευής, πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο που βρίσκεται στο πάνω μέρος. Η πλάτη είναι αφαιρούμενη και προσφέρει πρόσβαση στην μπαταρία των 2550mAh που προσφέρει εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία για έως 10 ώρες συνεχούς χρήσης της συσκευής με διαμοιρασμό σύνδεσης 4G. Κάτω από τη μπαταρία βρίσκουμε τη θέση για τις κάρτες SIM (πλήρους μεγέθους) με τη συσκευή να συνοδεύεται από μετατροπείς για τοποθέτηση καρτών micro και nano sim. Ταυτόχρονα, υπάρχει δυνατότητα για τοποθέτηση καρτών μνήμης microSD, με τη συσκευή να επιτρέπει το διαμοιρασμό των αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε αυτή, σε κάθε συσκευή με πρόσβαση σε file manager. Αξίζει να σημειώσουμε πως εφόσον συνδεθεί σε υπολογιστή, μπορεί να λειτουργήσει σαν modem μέσω USB. Η οθόνη εμφανίζει την ταχύτητα δικτύου data, τον provider, τη στάθμη της μπαταρίας, τα δεδομένα που έχουν κινηθεί και το πόσες συσκευές είναι συνδεδεμένες. Μέσα από το μενού μπορούμε να δούμε κάποιες πληροφορίες και να προβούμε σε βασικές αλλαγές, όπως αν το δίκτυο WiFi που δημιουργεί η συσκευή θα τρέχει στα 2,4Ghz ή τα 5Ghz (το δεύτερο προσφέρει καλύτερες ταχύτητες, αλλά μικρότερη εμβέλεια και δεν υποστηρίζεται από όλα τα smartphone/tablet) ή αν το data δίκτυο θα είναι 4G ή 3G. Για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποια συσκευή που έχει συνδεθεί στο WiFi του M7350, ώστε να μπούμε στο web interface. Από εκεί έχουμε σαφώς περισσότερες επιλογές όπως το να αλλάξουμε κωδικούς, την ονομασία WiFi, να σετάρουμε τα APN για τη SIM card ή να αναβαθμίσουμε το firmware.



Το M7350 έρχεται με μπόλικα πλεονεκτήματα, με το σημαντικότερο να είναι το γεγονός ότι υποστηρίζει δίκτυα 4G Cat4 και επιτρέπει ταχύτητες έως 150Mbit. Μπορεί ακόμα τα δίκτυα τέταρτης γενιάς να μην καλύπτουν όλη την Ελλάδα, όμως η υποστήριξη είναι σημαντική καθώς στα σημεία που πετύχαμε τέτοια δίκτυα, οι ταχύτητες είναι εξαιρετικές. Οι ταχύτητες που πετύχαμε έχοντας πρόσβαση στο 4G δίκτυο της Vodafone ήταν μια χαρά, με το M7350 να μοιράζει WiFi σε tablet και smartphone ταυτόχρονα. Με την αυτονομία να είναι τεράστια, αφού η συσκευή κατάφερε να αντέξει πάνω από εβδομάδα με περιοδική χρήση (και έχοντας στο μυαλό μας ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς ένα φορητό φορτιστή USB για να έχει ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία ή φυσικά τον ίδιο το φορτιστή ρεύματος), γίνεται φανερό ότι κάποιος μπορεί να αξιοποιήσει το M7350 σαν σχεδόν μόνιμη λύση, πχ. σε ένα εξοχικό ή στις διακοπές, αρκεί βέβαια να υπάρχει το κατάλληλο συμβόλαιο data. Συνολικά, πρόκειται για μια εξαιρετική λύση. Βέβαια δεν κοστίζει λίγο, με την τιμή των 139,9 ευρώ να φαντάζει μεγάλη, αλλά στην πράξη να κρίνεται ικανοποιητική για αυτά που προσφέρει η συσκευή.


 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αυτονομία
  • Διαμοιρασμός αρχείων
  • Υποστήριξη και 2,4Ghz και 5Ghz
  • Εύχρηστο μενού οθόνης + web interface
  • Υποστήριξη 4G δικτύων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η πρόσοψη γρατζουνίζεται εύκολα.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*