Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Xiaomi Mi Laptop Air 13.3 Review

  • Xiaomi Mi Laptop Air 13.3
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.mi.com/en/mibookair/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Τη Xiaomi ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει από τα κινητά της τηλέφωνα, στη πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα κολοσσό που δραστηριοποιείται σε διάφορους χώρους της τεχνολογίας. Ένας από αυτούς είναι τα notebook, με την εταιρεία να ακολουθεί τη λογική της Apple, έχοντας δυο βασικές σειρές. Πρόσφατα στην Ελλάδα έφτασε επίσημα μέσα από την αντιπροσωπεία το νέο Xiaomi Mi Laptop Air 13.3 το οποίο είχαμε στη διάθεσή μας και σας παρουσιάζουμε. Πρόκειται για ένα μικρό και ελαφρύ ultra portable σύστημα με οθόνη στις 13,3 ίντσες. Αποτελεί τη βελτιωμένη έκδοση του πρώτου μοντέλου της σειράς, καθώς έρχεται με ανανεωμένο hardware



Η συσκευασία είναι λιτή, αφού πέρα από τον υπολογιστή, βρίσκουμε μόνο το λευκό τροφοδοτικό του, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο είναι η αλήθεια. Αυτό συνδέεται στη μοναδική θύρα USB Type-C που έχει ο υπολογιστής, οπότε αν κάποιος θέλει να φορτίζει το notebook όσο το χρησιμοποιεί, δε μπορεί να αξιοποιήσει τη θύρα. Έχει όμως στη διάθεσή του δυο κανονικές θύρες USB για σύνδεση περιφερειακών, ενώ είναι εφικτή και η σύνδεση με εξωτερικές οθόνες μέσω HDMI. Το ίδιο το notebook είναι και αυτό minimal σε σχεδίαση. Μάλιστα, είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε να μην υπάρχει λογότυπο στη πλάτη της οθόνης, με το γνωστό Mi να βρίσκεται μόνο στο bezel κάτω από την πρόσοψη της οθόνης. Το πάχος του είναι συνολικά μικρό, με την οθόνη να είναι λεπτότερη από το κεντρικό σύστημα. Γενικότερα, οι διαστάσεις είναι ιδανικές για να μπορεί κάποιος να το μεταφέρει εύκολα, με το χαμηλό του βάρος να βοηθάει ακόμα περισσότερο. Υπάρχει αρκετός χώρος σε ύψος για να μπορέσει ο χρήστης να στηρίξει τα χέρια του ώστε να χρησιμοποιήσει το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, αν και η αλήθεια είναι πως το μεγάλο σε διαστάσεις touchpad καταλαμβάνει μεγάλο μέρος όσον αφορά στο πλάτος, με αποτέλεσμα οι αντίχειρες πολλές φορές να ακουμπούν σε αυτό.



Το πληκτρολόγιο έχει καλή αίσθηση, με τα πλήκτρα να πατιούνται εύκολα και χωρίς προβλήματα, χάρη και στη -συνηθισμένη πλέον- island σχεδίασης που τα διαχωρίζει απόλυτα μεταξύ τους. Τα πλήκτρα της πάνω σειράς είναι μικρότερα από τα υπόλοιπα με τα 12 πλήκτρα F να έχουν σαν κύρια λειτουργία τη δεύτερη, όπως για παράδειγμα τα F1-F2 τα οποία αξιοποιούνται για αυξομείωση της έντασης του ήχου και πατώντας μαζί το Fn λειτουργούν στην εκάστοτε εφαρμογή σαν F1-F2. Μεταξύ τους συναντάμε και πλήκτρο για άμεση ενεργοποίηση του sniping tool των Windows, ώστε να παίρνουμε άμεσα screenshots. Όσον αφορά στο touchpad, το μέγεθός του βοηθάει το χρήστη να δουλεύει καλά τον κέρσορα των Windows, προσφέροντας σωστή και γρήγορη απόκριση, ενώ και τα πατήματά του είναι ξεκάθαρα. Στην πάνω δεξιά πλευρά του υπάρχει μάλιστα και ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος καθιστά το notebook συμβατό με το Windows Hello σύστημα ασφαλείας των Windows 10.



Η οθόνη που ενσωματώνει το Air 13.3 κάνει με το παραπάνω τη δουλειά της. Με ανάλυση Full HD προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για κάθε χρήστη. Επιπλέον, οι γωνίες θέασης είναι εξαιρετικές και χρωματικά δε μας αφήνει παραπονεμένους. Από την άλλη όμως δεν ενσωματώνει τεχνολογίες αφής, κάτι όχι μεν απαραίτητο αλλά που όμως το βρίσκουμε ολοένα και περισσότερο. Βέβαια, από τη στιγμή που δεν μιλάμε για κάποιο convertible με δυνατότητες χρήσης σαν table, η έλλειψη δεν είναι σημαντική. Το γεγονός όμως ότι διαθέτει full reflective οθόνη μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα θέασης σε εξωτερικούς χώρους κάτω από το φως του ήλιου. Μέσα σε ένα δωμάτιο πάντως, τα επίπεδα φωτισμούς της οθόνης είναι παραπάνω από επαρκή και δε πρόκειται κανείς να αντιμετωπίσει προβλήματα.



Όσον αφορά τώρα στα ενδότερα, όπως γράψαμε νωρίτερα, το σύστημα αποτελεί αναβάθμιση του πρώτου μοντέλου. Έτσι έχουμε ένα τετραπύρηνο Core i5 8250U με 8 threads στο ρόλο του επεξεργαστή, με 8GB DDR4 στα 2,4Ghz, ένα NVMe δίσκο 256GB με 239Gb διαθέσιμα και τέλος έχουμε ξεχωριστό υποσύστημα γραφικών από την Nvidia, τη low-end GeForce MX150. Το τελευταίο είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του notebook καθώς σε αυτές τις διαστάσεις συνήθως δε συναντάμε discreet κάρτα γραφικών αλλά onboard στο CPU. Η GPU της Nvidia λειτουργεί εναλλάξ με την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή, ανάλογα με το είδος της εργασίας που κάνει ο χρήστης. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ισχυρή, όπως σίγουρα προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αυτή της Intel. Για του λόγου το αληθές δοκιμάσαμε το Fortnite, το οποίο η αλήθεια είναι πως μπορεί να παιχτεί άνετα σε ανάλυση 1080p με 30fps και ρυθμίσεις γραφικών μεταξύ medium και high. Κάτι τέτοιο βέβαια απαιτεί τη χρήση τροφοδοτικού ούτως ώστε το notebook από τη μια να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη κάρτα γραφικών και από την άλλη να μην έχει πρόβλημα με την αυτονομία, καθώς το 3D gaming στραγγίζει τη μπαταρία σε λιγότερο από 1,5 ώρα.



Γενικότερα οι επιδόσεις που προσφέρει το Air 13,3 είναι παραπάνω από ικανοποιητικές, ειδικά για τη κατηγορία των ultraportable, πόσο μάλλον και σε συνδυασμό με τη τιμή. Η αυτονομία από την άλλη δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό, καθώς θα μπορέσετε να έχετε 5-7 ώρες αναπαραγωγής βίντεο ή internet browsing. Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε είναι αυτό της παραγόμενη θερμότητας. Το λεπτό σασί μεταφέρει τη θερμότητα που παράγεται στο εσωτερικό κυρίως στο κάτω μέρος (παρόλο που υπάρχει εξαερισμός στην πίσω πλευρά). Η βάση μετά από λίγη ώρα χρήσης αρχίζει να ζεσταίνεται ιδιαίτερα κάτι που γίνεται αντιληπτό ακόμα περισσότερο όταν κάποιος χρησιμοποιεί το laptop στα πόδια του. Σε συνθήκες gaming στο Fortnite δε, το πρόβλημα γιγαντώνεται, με το σύστημα ψύξης προφανώς να μη μπορεί να αντεπεξέλθει όπως θα έπρεπε και έτσι ο επεξεργαστής να κάνει throttling, λειτουργώντας σε χαμηλότερη συχνότητα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Δε θα αντιμετωπίσει κανείς προβλήματα υπερθέρμανσης που θα δημιουργήσουν λειτουργικό πρόβλημα στο notebook, όμως οι υψηλές θερμοκρασίες είναι υπαρκτές.



Συνολικά, το Laptop Air 13,3 αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση στο χώρο των ultra portable με το ξεχωριστό του στοιχείο να είναι το ξεχωριστό υποσύστημα γραφικών, που καθιστά το σύστημα ικανό και για ελαφρύ gaming. Δεν συναντάς τέτοια λύση σε 13άρι που στόχο έχει το portability, ειδικά στα χρήματα που ζητάει. Οπότε αξίζει με το παραπάνω να του ρίξετε μια ματιά, παρόλο που μπορεί να ζεσταίνεται περισσότερο από όσο θα θέλαμε (κυρίως όμως όταν κάνει ζόρικες εργασίες). 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Καλή τιμή
  • Λεπτό και ελαφρύ
  • Οθόνη με ζωντανά χρώματα
  • Η GPU της Nvidia επιτρέπει 3D gaming
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μία USB Type-C που χρησιμοποιείται και για τη φόρτιση
  • Ζεσταίνεται αρκετά, ειδικά στο κάτω μέρος και κάνει throttling
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*