Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Asus ROG Strix SCAR 18 Review

*
Το Asus ROG Strix SCAR 18 (G834JZ) είναι ένα πραγματικό desktop replacement, ένα gaming laptop με τεράστια –και πανέμορφη- οθόνη διαγωνίου 18’’  και κορυφαίο hardrware που το κάνουν ταχύτερο στα games από πολλά desktop συστήματα.

Η λέξη ROG της ASUS (αρχικά Republic of Gamers) χαρακτηρίζει όλα τα gaming related προϊόντα της και φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι φορητοί υπολογιστές. Το Asus ROG Strix SCAR 18 με κωδικό G834JZ είναι ένα εξαιρετικό 18άρι gaming laptop με κορυφαίο hardware και τιμή που βρίσκεται πάνω από τα €3500. Ο υπολογιστής έρχεται μέσα σε ένα μεγάλο κουτί, το οποίο στο εσωτερικό του οποίου βρίσκουμε το ίδιο το σύστημα και το μεγάλο και βαρύ τροφοδοτικό του των 300Watt. Αφαιρώντας τον υπολογιστή από το κουτί του, αντιλαμβανόμαστε αμέσως την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του υπολογιστή, ο οποίος είναι πραγματικά στιβαρός. Στο κάτω μέρος βρίσκονται αρκετές λαστιχένιες επιφάνειες ώστε το σύστημα να μη κουνιέται καθόλου όταν «πατάει» πάνω στο γραφείο καθώς και αρκετές γρίλιες (όπως και περιμετρικά του laptop) για τον καλύτερη διαχείριση της παραγόμενης θερμότητας στο εσωτερικό.




Από πλευράς κατασκευής το laptop χρησιμοποιεί πλαστικά μέρη (με εξαίρεση την αλουμινένια πλάτη της οθόνης), με τη συναρμογή να είναι άριστη. Στη πλάτη της οθόνης δεσπόζει το φωτιζόμενο λογότυπο ROG, ενώ φωτισμός LED υπάρχει τόσο στη μπροστινή του υπολογιστή, όσο και πίσω από την οθόνη. Το σύνολο του φωτισμού μπορούμε να το ρυθμίσουμε μέσα από την εφαρμογή Armory Crate για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Η ίδια η οθόνη ανοίγει άνετα με το ένα χέρι, με το μοναδικό μας παράπονο να είναι το γεγονός ότι η μέγιστη κλήση που μπορεί να φτάσει δε ξεπερνάει τις 120 μοίρες. Σίγουρα θα θέλαμε να ανοίγει λίγο περισσότερο, ωστόσο τα 2 hinges που κρατάνε το panel είναι αρκετά στιβαρά. Ταυτόχρονα, είναι τεράστια και πανέμορφη.



Με διαγώνιο 18’’(!),  χρησιμοποιεί αναλογίες πλευρών 16:10 και λειτουργεί σε ανάλυση 2560x1600 pixel (QHD), ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και refresh rate με υποστήριξη μάλιστα G-Sync, το οποίο είναι ενεργοποιημένο μέσα από τους driver της Nvidia. Πέρα από τα 240Hz, μπορούμε να τη ρυθμίσουμε να λειτουργεί και στα 60Hz, είτε χειροκίνητα είτε χρησιμοποιώντας το Armory Core software της ASUS, το οποίο γενικότερα παρέχει πάμπολες διαφορετικές ρυθμίσεις για το σύνολο του hardware. Μια από αυτές είναι και η δυνατότητα Panel Overdrive που μειώνεται το response time στα 3ms και είναι εξ αρχής ενεργοποιημένη. Η οθόνη είναι πραγματικά εξαιρετική. Τα bezel γύρω από το panel είναι εξαιρετικά μικρά ενώ το ίδιο το –IPS- panel έχει antiglare επίστρωση μειώνοντας σημαντικά τις αντανακλάσεις από εστίες φωτός γύρω μας. Η μέγιστη φωτεινότητα που δίνει η ASUS είναι τα 500nits (με εξαιρετική ομοιογένεια οφείλουμε να ομολογήσουμε) με το panel μάλιστα να έχει λάβει πιστοποίηση για αναπαραγωγή περιεχομένου Dolby Vision, κάτι που ενεργοποιήθηκε άμεσα εκκινώντας συμβατό περιεχόμενο στο Netflix!


   
Από πλευράς θυρών, το Asus ROG Strix SCAR 18 είναι σχεδόν πλήρες καθώς το μόνο που θα ζητούσαμε είναι ένας αναγνώστης καρτών μνήμης. Στη δεξιά πλευρά έχουμε δυο Type-A USB 3.2 Gen 2.  Στην αριστερή έχουμε μια έξοδο ακουστικών/είσοδο μικροφώνου, έξοδο HDMI 2.1, θύρα LAN 2.5G και δυο Type-C θύρες, με τη μια να είναι συμβατή με το πρότυπο USB 3.2 Gen 2 και την άλλη με το Thunderbolt 4. Και οι δυο προσφέρουν έξοδο εικόνας Display Port με G-Sync, με τη πρώτη να μπορεί να λειτουργήσει και σαν θύρα φόρτισης με φορτιστή 100 Watt.



Δοκιμάσαμε το φορτιστή του Xiaomi 13 Pro ο οποίος υποστηρίζει τα σχετικά Volt/Ampere και το σύστημα μπορεί να φορτίζει αλλά και να λειτουργεί σε Windows χωρίς να μειώνεται το επίπεδο της μπαταρίας. Βέβαια, σε αυτή τη περίπτωση το σύστημα δε μπορεί να φτάσει στη μέγιστη ισχύ του. Το Turbo mode που προσφέρεται σαν ρύθμιση στο Armory Core δεν είναι διαθέσιμο ενώ και το Cinebench R23 έριξε τις επιδόσεις. Στα παιχνίδια πάντως, παρόλο που το υποσύστημα γραφικών ρίχνει αρκετά τη κατανάλωσή του, εντούτοις ο φορτιστής των 100Watt δε μπόρεσε να διατηρεί τη μπαταρία στο 100%. Ακόμα και έτσι πάντως, είναι πολύ βολική αυτή η δυνατότητα γιατί κάποιος -τις ελάχιστες είναι η αλήθεια φορές- που θα αποφασίσει να μεταφέρει αλλού το σύστημα, δε χρειάζεται να πάρει και το τεράστιο τροφοδοτικό που τον συνοδεύει. Και λέμε ελάχιστες γιατί πολύ απλά το μέγεθός του δεν τον καθιστά πολύ εύκολο στη μεταφορά, και ας είναι το



Επιπλέον, το ASUS ROG Strix SCAR 18 διαθέτει ασύρματη δικτύωση Wi-Fi 6e με 2x2 σύστημα κεραιών και Bluetooth 5.2, οπότε είμαστε καλυμμένοι. Όσον αφορά στον ήχο που έρχεται από τα ενσωματωμένα ηχεία, αυτός είναι δυνατός, καθαρός με αρκετά μπάσα και μας άφησε ικανοποιημένους, με το σύστημα να είναι Dolby Atmos συμβατό με το σχετικό app να είναι προ-εγκατεστημένο προσφέροντας στο χρήστη αρκετές επιλογές.



Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι πλήρες, καθώς συνολικά το σασί του έχει τον απαραίτητο χώρο. κάτι που επιτρέπει στα υπόλοιπα πλήκτρα να έχουν τον απαραίτητο χώρο. Τα περισσότερα πλήκτρα έχουν τυπικό μέγεθος (και τα βελάκια), με τα function keys και το αριθμητικό να είναι ελαφρώς μικρότερο από τα άλλα. Πέρα από τα βασικά πλήκτρα, υπάρχουν και πέντε ακόμα τοποθετημένα πάνω αριστερά από το υπόλοιπο πληκτρολόγιο, 2 για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ένα για mute/unmute του μικροφώνου, ένα που αλλάζει τα προφίλ ισχύος του συστήματος (silent, Performance και Turbo) και ένα που φορτώνει άμεσα την συνοδευτική εφαρμογή Armory Core της ASUS, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του συστήματος.



Συνολικά, η αίσθηση που αφήνει το πληκτρολόγιο είναι άριστη, με το βύθισμα των πλήκτρων να είναι απόλυτα ικανοποιητικό. Καθώς ο υπολογιστής ανήκει στη σειρά ROG, ο φωτισμός του πληκτρολογίου δε θα μπορούσε να μην είναι αντίστοιχος. Έχουμε ουσιαστικά πλήρη RGB φωτισμό Aura τον οποίο ελέγχουμε είτε μέσω του Armory Core είτε με το συνδυασμό πλήκτρων Fn/F4. Το software διαθέτει πλήθος από επιλογές για το φωτισμό, είτε διαλέγοντας κάποια από τα έτοιμα προφίλ όπως static, breathing, rainbow κτλ είτε μέσω του Aura creator το οποίο μας επιτρέπει να φτιάξουμε το φωτισμό όπως θέλουμε.



Επιλέγοντας κάποια από τα έτοιμα προφίλ, αυτά εφαρμόζονται όχι μόνο στο πληκτρολόγιο αλλά και σε όλα τα άλλα σημεία φωτισμού του laptop όπως είναι το λογότυπο στη πλάτη της οθόνης, η μπάρα φωτισμού πίσω από την οθόνη και ο φωτισμός που βρίσκεται στη πρόσοψη του laptop.

 

Μέσα από το Aura Creator μπορούμε να ρυθμίσουμε το φωτισμό ξεχωριστά για όλα τα παραπάνω τμήματα αλλά και για κάθε πλήκτρο του πληκτρολογίου ξεχωριστά. Πραγματικά, οι δυνατότητες είναι άπειρες. Όσον αφορά στο φωτισμό του πληκτρολογίου μπορούμε να επιλέξουμε 3 επίπεδα ή να τον απενεργοποιήσουμε πλήρως. Όσον αφορά στο touchpad, είναι μεγάλο, υποστηρίζει gestures και τα clicks του λειτουργούν απροβλημάτιστα.



Σε επίπεδο hardware τώρα, το σύστημα είναι από τα πλέον εξοπλισμένα που μπορεί να βρει κανείς. Η έκδοση της δοκιμής έρχεται με το κορυφαίο mobile CPU της Intel, τον Intel Core i9 13980HX, ένα 24πύρηνο CPU με 32 threads και μέγιστη συχνότητα που μπορεί να φτάσει στα 5.6Ghz και υποστηρίζεται από 32GB μνήμης DDR5 στα 4800Mhz



Όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο τώρα, βρίσκουμε ένα γρήγορο δίσκο NVMe 1TB της Samsung, για τον οποίο μετρήσαμε περίπου 7GB/sec ταχύτητα ανάγνωσης και περίπου 5GB/sec όσον αφορά στην εγγραφή (σύμφωνα με το CrystalDiskMark). Τρέξαμε το Cinebench 23 για να δούμε τις επιδόσεις του αλλά και κατά πόσο φτάνει στις μέγιστες συχνότητες και πήραμε σκορ 28011, αποτέλεσμα που φέρνει το σύστημα να «κοντράρει»  τον Threadripper των 64threads που έχει σαν παράδειγμα ηξ εφαρμογή πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα που δείχνει την ισχύ του επεξεργαστή σε λειτουργία multithreading. Ξανατρέχοντας το ίδιο τεστ αλλά έχοντας ενεργό το Turbo mode μέσα από το Armory Core, το αποτέλεσμα ανέβηκε στους 31270 πόντους!


Το Cinebench με ενεργό το Turbo mode μέσα από το Armory Core.

Στο stress test του Cinebench R23 (στο Turbo mode μάλιστα) είδαμε τη θερμοκρασία της CPU να βρίσκεται γύρω στους 85-92 βαθμούς (σε δωμάτιο με 23 βαθμούς), με τη συχνότητα του να βρίσκεται τη περισσότερη ώρα στα 4,5Ghz, όμως το τελικό αποτέλεσμα δεν μειώθηκε, καθώς πήραμε 29288 μονάδες!


Το Cinebench την ώρα που τρέχει το Stress test του Cinebench με το Armory Core ανοιχτό από πίσω δείχνοντας συχνότητα και χρήση επεξεργαστή.

Πραγματικά εντυπωσιακή λειτουργία με την Asus να έχει κάνει όπως φαίνεται εξαιρετική δουλειά στο σύστημα ψύξης, ενώ το ίδιο το laptop σε κανένα σημείο δε το νοιώθει κανείς να ζεσταίνεται (εκτός και αν βάλει κανείς τα χέρια του στους αεραγωγούς στο πίσω μέρος ή στο πλάι, που βγαίνει ο ζεστός αέρας).


Θερμοκρασίες πάνω στο laptop που πήραμε με τη συσκευή της Flir έχοντας το laptop να τρέχει stress test σε CPU και GPU ταυτόχρονα (Furmark + Aida64). Στη πράξη, στις εξόδους του αέρα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες (λογικό).

Βάζοντας το Turbo mode βέβαια, ο θόρυβος από τη περιστροφή των ανεμιστήρων είναι ακόμα μεγαλύτερος και μπορεί να αυξηθεί και άλλο αν επιλέξουμε εμείς να ρυθμίσουμε τη ταχύτητα περιστροφής τους στη μέγιστη τιμή στο Manual mode. Ωστόσο, θεωρούμε δύσκολο κάποιος να επιλέξει το Turbo ή ακόμα και το Manual για να κερδίσει μια μικρή αύξηση επιδόσεων 5-10% (στα παιχνίδια ακόμα μικρότερη) , αποκτώντας ταυτόχρονα και μπόλικο θόρυβο. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι εκεί περισσότερο για κάποιους λίγους που θέλουν να τις έχουν.



Το ASUS ROG Strix Scar 18 έρχεται με δυο ενσωματωμένα υποσυστήματα γραφικών, το ενσωματωμένο στον επεξεργαστή της Intel που χρησιμοποιείται κατά τη χρήση του λειτουργικού συστήματος και μοιράζεται τη μνήμη του υπολογιστή και μια Nvidia RTX4080 (mobile) με 12GB μνήμης GDDR6 και TDP στα 150Wat (και άλλα 25Watt διαθέσιμα σαν boost). Οι δυο κάρτες συνεργάζονται μεταξύ τους μέσω της τεχνολογίας Optimus με την Asus πάντως να προσφέρει στο χρήστη περισσότερες επιλογές από το συνηθισμένο, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει. Υπό κανονικές συνθήκες, το υποσύστημα της Intel χρησιμοποιείται σε περιβάλλον Windows και αυτό της Nvidia αξιοποιείται στα games, με την αλλαγή να γίνεται αυτόματα. Ωστόσο, μέσα από το Armory Core υπάρχει το Ultimate GPU mode (το παλιό γνωστός Mux switch), μέσω του οποίου μπορούμε να απενεργοποιήσουμε πλήρως την Intel GPU και να έχουμε σε χρήση αποκλειστικά την RTX4080, ώστε αυτή να χρησιμοποιείται συνεχώς. Και η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο είναι προτιμότερο όταν το σύστημα είναι συνδεδεμένο στη πρίζα, προσφέροντας μάλιστα καλύτερες επιδόσεις (6-10%).



Σε κάθε περίπτωση, το υποσύστημα γραφικών της nvidia προφανώς και μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και στη native ανάλυση της οθόνης. Να σημειώσουμε πάντως, για το θέμα της ονοματολογίας, πως η RTX4080 των laptop έχει τα ίδια specs με την RTX4070Ti για desktop, απλά λειτουργεί με περιορισμό στο TDP. Ακόμα και έτσι πάντως, ο συνδυασμός της με το επεξεργαστή της Intel και η εξαιρετική ψύξης της Asus, κάνουν το laptop ένα gaming.. κτηνάκι. Για του λόγου το αληθές, τρέξαμε τα παρακάτω benchmark και στο desktop PC του υπογράφοντας (Ryzen 9 3900X, RTX3080 10GB, 32GB DDR4), με το Asus ROG Strix 18 να προσφέρει τουλάχιστον ίδιες επιδόσεις και σε κάποια παιχνίδια υψηλότερες. Όλα τα benchmark τα τρέξαμε στη native ανάλυση της οθόνης (2560x1600) και στο Performance mode του Armory Core, καθώς δοκιμάζοντας το Turbo Mode, δεν είδαμε πρακτικά μετρήσιμη αύξηση στο frame rate.



Ξεκινώντας από απλούστερα παιχνίδια όπως το Strange Brigade (Ultra Settings, Vulkan), πήραμε 223fps (desktop με RTX3080: 216fps)



Συνεχίζουμε με το Shadow of the Tomb Raider με όλα τα εφέ στο μέγιστο και με RayTracing ενεργό στη ρύθμιση UItra και χωρίς DLSS, πήραμε 95fps (desktop 88fps). Δοκιμάσαμε το benchmark του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τον φορτιστή των 100Watt αντί τον κανονικό, για να δούμε πως συμπεριφέρεται το σύστημα σε τέτοιες συνθήκες. Εδώ λοιπόν, καθώς δεν υπάρχει η απαραίτητη ισχύς τροφοδοσίας, η GPU ρίχνει σημαντικά τη κατανάλωσή της στα 50-55Watt με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένες επιδόσεις. Ακόμα και έτσι όμως, τα 57fps που πήραμε είναι εξαιρετικό αποτέλεσμα, αν αναλογιστούμε την υψηλή ανάλυση και το γεγονός ότι όλα στο παιχνίδι είναι στο max.  


Χρησιμοποιώντας φορτιστή κινητού με ισχύ 100Watt, οι επιδόσεις μειώθηκαν σημαντικά αλλά και πάλι το παιχνίδι είναι playable.


Το FarCry5 τρέχει πολύ γρήγορα και με το κανονικό τροφοδοτικό (αριστερά) και με φορτιστή Type-C 100 Watt (δεξιά).

Το σχετικά παλιό FarCry5 (max setttings) τρέχει επίσης πολύ άνετα και είναι το παιχνίδι που πραγματικά... έσκισε το desktop με το αποτέλεσμα που έδωσε, προφανώς λόγω την νέας αρχιτεκτονικής του επεξεργαστή! Πήραμε λοιπόν 152fps, όταν τo desktop περιορίστηκε μόλις στα 98fps! Να σημειώσουμε ότι δοκιμάσαμε και αυτό το παιχνίδι έχοντας το φορτιστή των 100Watt αντί για το κανονικό φορτιστή με το σύστημα να δίνει 96fps και τη GPU –και εδώ- να περιορίζεται στα 50-55Watt κατανάλωσης.



Το Assassin’s Creed Odyssey (ultra high settings) εξακολουθεί να είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι. Σε αυτό πήραμε 94fps (desktop 82fps)



Συνεχίζοντας με νεώτερους τίτλους, δοκιμάσαμε το Borderlands 3 (Ultra settings) και πήραμε 109fps.


Το The Callisto Protocol χωρίς RT (αριστερά) με RT (δεξιά) σε ρυθμίσεις Ultra χωρίς FSR.

Το Callisto Protocol είναι ένα πραγματικά απαιτητικό παιχνίδι που υποστηρίζει Raytracing χωρίς όμως να υποστηρίζει DLSS. Σε ρύθμιση UItra αλλά χωρίς RT πήραμε 89,9 fps ενώ ενεργοποιώντας και όλα τα RT εφέ στη μέγιστη ποιότητα, πέσαμε στα 58fps. Ακόμα και έτσι, μια χαρά παίζει κανείς.

 
Το Returnal χωρίς RT (αριστερά) με RT (δεξιά) σε ρυθμίσεις Epic με DLSS Quality.

Συνεχίζοντας με τα νέα παιχνίδια, δοκιμάσαμε το Returnal το οποίο έχει πλήθος από ρυθμίσεις. Με ρύθμιση γραφικών Epic αλλά χωρίς τα RT εφέ και με το DLSS στο Quality (για να έχουμε σχετικά καλές επιδόσεις) πήραμε 109fps, τα οποία έγιναν 78fps με τα RT εφέ σε Epic quality. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι μετρήσεις έγιναν σε ανάλυση 1440p και όχι 1600p.


Το Dying Light 2 σε High (αριστερά), High RT (στη μέση), High RT με DLSS (δεξιά).

Ένα άλλο σχετικά νέο παιχνίδι που δοκιμάσαμε είναι το Dying Light 2 το οποίο πλέον έχει και ενσωματωμένο benchmark. Σε ρύθμιση High Quality (που είναι σε DX11) αλλά απενεργοποιώντας το DLSS, πήραμε το εντυπωσιακό 108fps. Ρυθμίζοντας το παιχνίδι σε High Quality χωρίς DLSS πέσαμε στα 49fps, αλλά ενεργοποιώντας το DLSS σε ρύθμιση Quality φτάσαμε στα 76fps. Το παιχνίδι υποστηρίζει DLSS3 (το λεγόμενο frame insertion), το οποίο είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό της σειράς RTX40xx το οποίο μπορεί να αυξήσει δραματικά το frame rate, όμως αυτό δε λειτουργεί στο benchmark.



Λειτουργεί όμως στο Cyberpunk 2077 που είναι το τελευταίο παιχνίδι που τρέξαμε. Σε ρύθμιση RT Ultra (με DLSS Quality) πήραμε 55,6fps, χωρίς DLSS πέσαμε στα 33,9fps αλλά με ενεργοποιώντας το DLSS3 (σε quality), το frame rate εκτοξεύτηκε στα 99fps! Το να παίζει το Cyberpunk 2077 με όλα στο full με 100fps είναι κάτι… μοναδικό, πραγματικά. Αντίστοιχη ήταν και η εμπειρία μας με το Hogwars Legacy, το οποίο δεν έχει μεν benchmark, όμως υποστηρίζει DLSS3, κάτι που το καθιστά απολαυστικό παίζοντας με πάνω από 100fps!


Το Dying Light 2 σε High (αριστερά), High RT (στη μέση), High RT με DLSS (δεξιά).

Για όσους θέλουν να κάνουν ευκολότερα συγκρίσεις με το σύστημά τους, τρέξαμε και το 3D Mark με αποτελέσματα 11200 στο Port Royal, 8781 στο Time Spy Extreme και 4494 στο Speedway.



Όλα τα παραπάνω βέβαια κοστίζουν αρκετά, με τη τιμή του να πλησιάζει τα €4000. Σε κάθε περίπτωση, το ASUS ROG Strix Scar 18 είναι ένα εξαιρετικό gaming laptop, με κορυφαίες επιδόσεις, άριστη οθόνη, μπόλικο φωτισμό RGB, αναλογικά αθόρυβη λειτουργία χωρίς ταυτόχρονα να ζεσταίνεται και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα διαχείρισης των λειτουργιών του. Θα θέλαμε να έχει μια κάμερα και ένα αναγνώστη καρτών μνήμης ενώ σίγουρα θα ήταν καλύτερο να ανοίγει η οθόνη περισσότερο από τις περίπου 120 μοίρες. Όμως αυτές οι παραλήψεις είναι πταίσματα μπροστά σε όλα αυτά που προσφέρει. 
GOLD AWARD EDITOR’S CHOICE

9.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Κορυφαίες επιδόσεις
  • Άριστη οθόνη
  • Μπορεί να παίζει games ακόμα και στο silent χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και... δεν ακούγεται
  • Αθόρυβο σε καθημερινή, τυπική χρήση.
  • Δε νοιώθεις ζέστη πουθενά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Πολλά χρήματα
  • Θα θέλαμ μια θύρα για κάρτες SD. Τόσο χώρο έχει.
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*