Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

realme 11 Pro + Review

  • realme 11 Pro +
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http:// FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • BEST BUY

    8.5

    ENTERNITY SCORE
*
Δεν έχει περάσει καιρός από τότε που παρουσιάσαμε τα μοντέλα της σειράς 10 της realme, αρχικά το realme 10 Pro στη ξεχωριστή Coca Cola edition που όμως δε κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και αργότερα το απλό realme 10. Όμως η εταιρεία φέρνει τη διάδοχη κατάσταση με τα realme 11 Pro και realme  11 Pro + να γίνονται διαθέσιμα στην Ελλάδα. Στα χέρια μας έχουμε το κορυφαίο μοντέλο της νέας σειράς, το realme  11 Pro+. Πρόκειται για ένα πραγματικά ξεχωριστό από πλευράς εμφάνισης τηλέφωνο, έχοντας σαν βασικό ατού τη κάμερα των 200MP. Το τηλέφωνο κυκλφοορεί σε μια έκδοση με 12GB μνήμης και 512GB χώρου στη τιμή των €539. Τις 7 πρώτες μέρες της διάθεσής του, όσοι το αποκτήσουν θα πάρουν δώρο ένα realme Watch 3 Pro ενώ για τις αγορές μέχρι τις 19 Ιουλίου, όσοι το αποκτήσουν θα έχουν δωρεάν αντικατάσταση οθόνης για 6 μήνες. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.



Το realme 11 Pro+ έρχεται μέσα σε μια τυπική συσκευασία της εταιρείας που περιλαμβάνει το ίδιο το τηλέφωνο, ένα pin ejector, φορτιστή στα 100 Watt (τεχνολογίας GaN) που προσφέρει πλήρη φόρτιση σε λιγότερο από 30 λεπτά, ένα καλώδιο Type-C USB και μια θήκη TPU. Παίρνοντας το ίδιο το τηλέφωνο στα χέρια, πραγματικά αυτό μας αφήνει μια άριστη αίσθηση, κρατιέται άνετα με το ένα χέρι, ενώ τα δάχτυλα φτάνουν χωρίς κόπο στα πλήκτρα ελέγχου. 



Αν και το σασί είναι από πλαστικό, έχει υποστεί επεξεργασία δίνοντας μια μεταλλική χρυσή όψη στην έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, γυαλιστερή στα δυο πλαϊνά και ματ στο πάνω και κάτω μέρος. Το τηλέφωνο είναι και αρκετά μαζεμένο σε διαστάσεις παρόλο που μιλάμε για συσκευή με οθόνη στις 6,7’’.  Αρκετά λεπτό και ελαφρύ (κάτω από 190 γραμμάρια),  είναι άνετο στο χέρι καθώς τόσο η δερμάτινη πλάτη όσο και οθόνη ακολουθούν κυρτή σχεδίαση. Είναι το πρώτο τηλέφωνο της αριθμητικής σειράς της εταιρείας που έρχεται με κυρτή οθόνη, η οποία σίγουρα του προσδίδει περισσότερο κύρος καθώς αυτού του τύπου τις οθόνες τις συναντάμε σε flagship τηλέφωνα. Όσον αφορά στην οθόνη, μετρήσαμε μια μέγιστη φωτεινότητα της τάξης των 441 nits σε κανονικές συνθήκες, με τη μέγιστη τιμή της να μπορεί να φτάσει στα 730nits (στο auto mode), ενώ σε HDR περιεχόμενο είδαμε 832nits. Η οθόνη επίσης υποστηρίζει 360Hz touch response αλλά PWM dimming στα 2160Hz.



Μέσα από το λειτουργικό υπάρχουν δυο βασικά χρωματικά mode (Natural όσο και στο Vivid) με το Natural να είναι θερμό και το Vivid ψυχρό και το πρώτο να είναι αυτό που μας έδωσε τη καλύτερη χρωματική απόδοση με average DeltaE να είναι σχετικά μεγάλο στο 1,8, μια πραγματικά καλή τιμή. Γενικά η οθόνη προσφέρει μια όμορφη εμπειρία στο χρήστη.



Προφανώς υποστηρίζεται HDR, ενώ επιπλέον η δυνατότητα λειτουργίας στα 120Hz είναι χρήσιμη. Σε γενικές γραμμές πάντως, τις περισσότερες φορές το panel θα τρέχει στα 60Hz ενώ τα 120Hz ενεργοποιούνται στις περισσότερες εφαρμογές (εκτός από αυτές που έχουν να κάνουν με αναπαραγωγή βίντεο) και στους browser. Συνεχίσουμε τη περιήγησή μας στο τηλέφωνο, στη δεξιά πλευρά είναι το power button καθώς και τα volume controls. Στο κάτω μέρος έχουμε το ηχείο, το οποίο συνεργάζεται με το κεντρικό ακουστικό ώστε το τηλέφωνο να προσφέρει στερεοφωνικό ήχο, ο οποίος είναι ικανοποιητικός μεν και αρκετά ισορροπημένος. Στο κάτω μέρος έχουμε επίσης τη θύρα Type-C USB και το tray για τοποθέτηση των καρτών sim.

 

Στη πανέμορφη  πλάτη συναντάμε και το τριπλό σύστημα καμερών με το led flash, τα οποία είναι τοποθετημένη σε ένα μεγάλο, κυκλικό camera bump. Ο σχεδιασμός της πλάτης λοιπόν είναι εμπνευσμένος από την ανατολή του ήλιου στην πόλη του Μιλάνου και χρησιμοποιεί κορυφαίο συνθετικό δέρμα(Lychee Vegan Leather) το οποίο είναι ανθεκτικό στη βρωμιά. Η πλάτη διασχίζεται κάθετα από μια χρυσή λωρίδα ενώ μπορεί κανείς να δει και τις ραφές του δέρματος. Η υφή που έχει επιτρέπει στο χρήστη να το κρατά άνετα χωρίς αυτό να γλιστά και έτσι δεν απαιτείται θήκη τηλεφώνου. Πραγματικά είναι πανέμορφη και όσοι είδαν το realme 11 Pro+, τους άρεσε πολύ.



Πηγαίνοντας τώρα στη χρήση της συσκευής, το τηλέφωνο έρχεται με το νέο realme UI 4.0 το οποίο βασίζεται σε Android 13. Το SoC που ενσωματώνει το τηλέφωνο είναι ένας οχταπύρηνος Mediatek Dimensity 7050, ο οποίος στη πραγματικότητα είναι rebranded έκδοση του Dimensity 1080. Στην έκδοση που είχαμε συνοδεύεται από 12GB μνήμης η οποία μπορεί να αυξηθεί με τη λειτουργία Ram Expansion έως και κατά 12GB. Η λειτουργία αυτή ουσιαστικά αξιοποιεί ένα μέρος του αποθηκευτικού χώρου (το τηλέφωνο διαθέτει 512GB χώρου) σαν Virtual Ram. Όσον αφορά στην εμπειρία χρήσης, το τηλέφωνο τρέχει καλά τα πάντα.



Στο τομέα των games, το GPU που ενσωματώνει επιτρέπει στο τηλέφωνο να παίζει παιχνίδια, αλλά δε μπορεί να τρέξει τους απαιτητικότερους τίτλους (πχ Gensin Impact) με όλα στο μέγιστο και στα 60fps. Δε πρόκειται κανείς να έχει θέμα με αυξημένες θερμοκρασίες καθώς στο Stress test δεν υπήρξε καμία μείωση επιδόσεων. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως δε καταφέραμε να βρούμε κανένα παιχνίδι που να μπορεί να παίξει στα 120fps, καθώς σε όλα όσα δοκιμάσαμε η οθόνη ρυθμίστηκε στα 60Hz και το frame rate κλείδωσε επίσης στα 60fps.



Όσον αφορά στο σύστημα καμερών τώρα, εδώ η realme επέλεξε να πάει με τα πολλά MP τοποθετώντας έναν αισθητήρα της Samsung (ISOCELL HM3) ανάλυσης 200MP, που βγάζει φωτογραφίες στα 12MP με pixel bining 16:1.


UW vs Main vs 2x vs 4x

Επιπλέον, προσφέρει lossless digital zoom της τάξης του 2x ενώ και το 4x μπορεί να προσφέρει καλές λήψεις.


UW vs Main vs 2x vs 4x

Είναι τοποθετημένος πίσω από φακό με f/1.69 και προσφέρει πραγματικά καλές λήψεις. Αρκετή λεπτομέρεια, καλά χρώματα και γενικά ο χρήστης θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες και στα 200Mpixel κάτι που παίρνει λίγο χρόνο ή και στα 50MP με pixel bining 4:1 που βγαίνουν γρήγορα. Με το μέγεθος αρχείου πάντως να είναι πολύ μεγάλο θα λέγαμε ότι καλύτερη να μη χρησιμοποιεί κανείς αυτές τις λειτουργίες.


UW vs Main vs 2x vs 4x

Άλλωστε το τηλέφωνο μπορεί να πετύχει από μόνο του εξαιρετικής ποιότητας zoomed λήψεις, χωρίς να έχει καν telephoto κάμερα. Τόσο το 2x όσο και το 4x zoom είναι άμεσα διαθέσιμα σαν επιλογές μέσα από το camera app της realme, με το πρώτο να μας αφήνει άριστες εντυπώσεις και το δεύτερο να έχει αρκετά συχνά καλά αποτελέσματα.


UW vs Main vs 2x vs 4x

Όσον αφορά τώρα την απόδοση του αισθητήρα το βράδυ, ακόμα και χωρίς να ενεργοποιήσει κανείς το Night Mode, τα καταφέρνει καλά, διατηρώντας αρκετή λεπτομέρεια στις λήψεις ενώ και τα χρώματα φαίνονται σωστά. Μπορεί κανείς να βελτιώσει τις λήψεις ενεργοποιώντας το Night Mode. Από εκεί και πέρα, το software προσφέρει διάφορες επιλογές όσον αφορά στους τρόπους φωτογράφισης. Υπάρχει portrait mode αλλά και το street photography mode που προσφέρει κάποια ωραία φίλτρα. Δε θα μπορούσε να λείπει και ένα pro mode για φωτογράφιση με χειροκίνητες ρυθμίσεις.

  
Main χωρός Portrait (αριστερά) και με Portrait (οι τρεις επόμενες)

Η δεύτερη κάμερα της πλάτης είναι ένας ultra wide φακός στα 8MP χωρίς auto focus. Αν και δε περιμέναμε καλά αποτελέσματα, η κάμερα τα καταφέρνει σχετικά καλά, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι το μέτριο HDR που πετυχαίνει.


UW vs Main vs 2x vs 4x


UW vs Main vs 2x vs 4x


Αλλά σε γενικές γραμμές μπορεί να δώσει συμπαθητικά αποτελέσματα. Η τρίτη κάμερα είναι μια macro στα 2MP και δε χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο. Στο τομέα του βίντεο, η βασική κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο μέχρι 4K/30fps με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά καλό, έχοντας και καλό ήχο. Δεν υπάρχει ηλεκτρονική σταθεροποίηση σε αυτή την ανάλυση οπότε χρειάζεται λίγο προσοχή. Το βίντεο της ultrawide κάμερας είναι 1080p30 με ηλεκτρονική σταθεροποίηση, με το αποτέλεσμα να μη ξεχωρίζει.



Φτάνοντας στο τέλος της παρουσίασης, το realme 11 Pro+ μας άφησε καλές εντυπώσεις. Πρώτα και πάνω από όλα έχουμε ένα ξεχωριστό και όμορφο τηλέφωνο με premium αισθητική. Η κυρτή οθόνη του προσφέρει επαρκή φωτεινότητα, καλά χρώματα και λειτουργία στα 120Hz. Η μπαταρία είναι μεγάλη προσφέροντας καλή αυτονομία ενώ φορτίζει και αρκετά γρήγρα. Ο ήχος είναι στερεοφωνικός, έρχεται απευθείας με Android 13 και η βασική κάμερα πραγματικά μπορεί να βγάλει εξαιρετικές φωτογραφίες με το 2x digital zoom δύσκολα να ξεχωρίζει από μια παραδοσιακή telephoto 2x κάμερα. Έχοντας 12GB μνήμης (με επιπλέον Virtual Ram), τα καταφέρνει καλά όσον αφορά στις βασικές λειτουργίες με το SoC να μην είναι το ταχύτερο που υπάρχει μεν, αλλά να μη δημιουργεί κανένα πρόβλημα στη χρήση της συσκευής. 
BEST BUY

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφη σχεδίαση
  • Γρήγορη φόρτιση
  • Καλή βασική κάμερα
  • Μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικός χώρος
  • Καλή τιμή αν αναλογιστούμε τα 512GB χώρου
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το SoC θα μπορούσε να είναι ισχυρότερο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • T_K_L_L_LUIGI
    • Το συγκεκριμένο κινητό έχει αρκετά θετικά και σε μια τιμή που προς το παρών για μένα είναι απαγορευτική, αλλά αυτό που με ξενερώνει είναι η απουσία jack θύρας. Αυτή η καραμέλα με την αδιαβροχοποίηση γιαυτό και η απουσία της θύρας είναι τέρμα για τέρμα ενοχλητική.

*